Rökäletappio Espoossa

Jaa tämä juttu!

A-junnut lähti tiistaina 11.2. vieraspelimatkalle Espooseen, vastassa SM-karsintaottelussa oli jo viime kaudella SM-sarjaa pelannut FC Espoo. Lähtökohta meinasi olla valmentajan painajainen, kun pelaajia oli erilaisten syiden vuoksi reilusti sivussa, esimerkiksi puolustuspään pelaajia puuttui kuusi. Vaikka edustusjoukkuekin kamppailee tällä hetkellä erittäin pienellä terveiden pelaajien ringillä, luovutti Teemu Tainio silti kaikki neljä ikänsä puolesta A-poikiin mahtuvaa pelaajaa käytettäväksi ottelussa. Siitä Temelle hatunnosto. Ja kun vielä B-junnuista saatiin taas toppariosastolle Haikan Manu, oli jalkeilla hyvä materiaali.

Peli lähtikin valkopaidoilta hienosti käyntiin, ja edariavut väläyttelivät osaamistaan. Jo kolmen minuutin kohdalla hienon hyökkäyksen päätteeksi Leevi Antinaho yritti nostaa pallon maaliin mutta todella hyvin pelannut espoolaisvahti sai vaivoin torjuttua pallon yli maalin. Seuranneen kulmapotkun jälkeisestä tilanteesta Seth Saarinen hankkiutui yksilötaidollaan maalipaikkaan mutta laukaus kolahti tolppaan. Pallo liikkui hakalaisten toimesta hienosti pelaajalta toiselle, ja 19 minuutin pelin jälkeen Masee Karimi syötti Leevin taas nokikkain maalivahdin kanssa, mutta jälleen veti molari pidemmän korren.

Jakson puolivälissä tuli espoolaisten etsikkoaika. Ensimmäisen hyvän paikan Kalle Kohonen hoiti komealla jalkatorjunnalla, mutta seuraavassa tilanteessa tarkka takanurkkalaukaus oli mahdoton otettava, 1-0 kotijoukkueelle. Neljä minuuttia myöhemmin FC Espoo meni lähes identtisellä hyökkäyksellä jo kahden maalin johtoon. Tässä vaiheessa hakalaisten peli oli jo jokseenkin sekaisin, mutta puolen tunnin kohdalla oli vielä mahdollisuus tulla peliin mukaan, kun Wiljam Valtonen oli vuorostaan nokikkain maalivahdin kanssa. Kuparinen jäi kuitenkin rikkoutumatta. Kun tämän jälkeen menetettiin vaarattomassa tilanteessa keskialueella pallo, ja pysäytetyn hyökkäyksen jälkeen purettiin suoraan vastustajan jalkaan, alkoi peli olla menetetty. Sinipaidat käyttivät hakalaisten lepsun puolustamisen täydellisesti hyväkseen ja tauolle siirryttiin järkyttävissä 5-0 lukemissa.

Toiselle puoliajalle lähdettiin vain ja ainoastaan pelaamaan kunniasta, mutta sekään ei oikein onnistunut. Kotijoukkue kaunisteli lukemia vielä kolmella maalilla, kun valkopaidat eivät saaneet ensimmäistäkään. Lopputuloksena nöyryyttävä 8-0 tappio.

Voidaan sanoa että tulos ei aivan täysin vastaa ottelun kulkua, mutta paljon korjausliikkeitä täytyy tehdä jotta suunta tästä kääntyy. Kolmessa ottelussa Haka ei ole tehnyt itse yhtäkään maalia, yhdellä vastustajan omalla maalilla on kairattu yksi piste. Maalipaikkoja on kyllä ollut, ja vaikka vastustajan maalivahdit ovat olleet hyviä, kyllä maaleja pitäisi olla huomattavasti enemmän. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa hyvin organisoitu puolustus petti tiistaina pahan kerran. Tietysti voitaisiin piiloutua sen taakse, että oikeastaan koko talvena ei olla saatu harjoituksiin ja peleihin samaa puolustusryhmitystä, vaan loukkaantumiset, sairastumiset ja armeija ovat sekoittaneet pakkaa pahasti. Espoo-pelissä maalit tulivat kyllä lähinnä agressiivisuuden puutteesta ja lepsuilun johdosta. Sinipaitojen annettiin viritellä rauhassa kun olisi pitänyt iskeä mieheen kiinni ja estää laukaus.

Tästä on nyt vain yksi suunta. Niin kauan kuin on pelejä jäljellä on myös mahdollisuuksia. Ja parhaat tarinathan syntyvät siitä kun noustaan vastoinkäymisten jälkeen gloriaan. Uskotaan siihen että nousu kohti SM-sarjaa alkaa seuraavassa ottelussa, joka pelataan lauantaina 22.2. klo 11:00 Saharassa. Vastassa silloin FC Honka. Tervetuloa kannustamaan, ja muistutettakoon että myynnissä on kahvia, makkaraa ja muuta hyvää.