A-junnuille avauspiste SM-karsinnoissa

Jaa tämä juttu!

A-pojat matkusti sunnuntaina Kaarinaan Kaarinan Poikien vieraaksi. Kyseessä oli Hakan toinen ja KaaPon ensimmäinen SM-karsintapeli tälle kaudelle. Keskinäisiä kohtaamisia ei viime kaudelta ollut, kun KaaPo pelasi SM-sarjaa ja Haka ykköstä.

KaaPo sai pelin alkuun tukittua keskialueen hyvin ja teki vierailijan pelin avaamisesta vaikeaa. Valkopaidat malttoivat kuitenkin kierrättää palloa alakerrassa ja etsiä aukkoja. Ensimmäiset kymmenen minuuttia olikin aika nihkeää, KaaPo oli niukasti niskan päällä ja Haka sai joitain pistohyökkäyksiä nopeiden laitureiden avulla. Pikkuhiljaa valkopaidat löysivät aseet KaaPon prässiin ja peli aaltoili tasaisena päästä päähän ilman vaarallisia maalitilanteita.

Kun oli pelattu 33 minuuttia, KaaPo-toppari murtui paineen alla ja antoi todellisen ”kaverisyötön” omalle maalivahdille. Maalivahti ei tätä palloa saanut kiinni ja vierailijat pääsivät onnekkaasti 0-1 johtoon. Toki tämä onni oli myös ansaittu. Jakson loppupuolella Hakalaiset rakensivat useampia näyttäviä hyökkäyksiä, joista peli olisi voitu paketoida, mutta lähimmäksi jäi Tomy Nurmesniemen laukaus joka meni tolppaa kolauttaen ohi. Vielä jakson lisäajalla kesken Hakapainostuksen pääsi KaaPo-hyökkääjä läpiajoon mutta Otto Lahtinen pelasti tilanteen viime tingassa.

Toiselle puoliajalle Haka tuli ryminällä, mutta hyvät hyökkäykset eivät tuottaneet tulosta ja KaaPo pysyi pelissä mukana. Keltapaitainen kotijoukkue sai ajoittain painetta Hakapuolustukseen ja tunnin pelin jälkeen hyvin topparina luutinut Otto Lahtinen jyrättiin lähes kävelykyvyttömäksi. Heikohkosti viheltänyt tuomarikolmikko ei tässä nähnyt edes rikettä, ja B-juniori-ikäinen Manu Haikka joutui debytoimaan A-junioritasolla kohtalaisen vaativassa paikassa. Loppua kohti valkopaitojen peli kävi hieman hermostuneeksi ja kaarinalaiset pääsivät vyöryttämään. Aivan loppuun asti ei puolustustaistelu riittänyt ja 11 minuuttia ennen loppua KaaPo sai usean epäonnistuneen purun jälkeen tasoitettua pelin. Viime minuutit molemmat joukkueet hakivat voittomaalia, ja pillin soitua tasapelin merkiksi, olivat molemmat joukkueet pettyneitä.

Hakalaisittain eniten parannettavaa jäi syöttöjen, etenkin ratkaisevien viimeisten syöttöjen laadussa. Lisäksi puolustuspelaamiseen täytyisi saada hiukan rauhallisuutta, jotta paniikinomaiset ratkaisut saataisiin kitkettyä pois. Nyt on kuitenkin pistetili avattu, ja tästä on hyvä jatkaa. Seuraavaan otteluun onkin reilu viikko, ja seuraavan kerran pelataan tiistaina 11.2. klo 19:00 Espoonlahden kentällä FC Espoota vastaan.