A-pojat talven SM-karsintaan

Jaa tämä juttu!

A-juniorit naulasivat viime suksynä vähimmäistavoitteensa; kevätkaudella riittäisi säilyminen ykkösessä kunhan peli on hyvää ja mennään koko ajan eteenpäin, syksyllä täytyisi päästä neljän joukkoon ja varmistaa siten ensi talvelle paikka SM-karsintasarjassa. Keväällä oltiin kolmentoista joukkueen lohkossa seitsemänsiä, ja syksyksi lähdettiin siis siitä parantamaan.

Lauantaina 21.9. Turussa ÅIFK:ta vastaan varmistettiin sitten jo se lohkon neljäs sija kun vielä kaksi kierrosta on pelaamatta. Kisapuistosta haettiin tarvittava 2-5 vierasvoitto. Ottelun jälkeen valmentaja Sebastian Bowlesilla oli sanojensa mukaan aika kaksijakoiset tunnelmat. Toisaalta tyytyväinen voitosta ja erittäin ylpeä joukkueesta, toisaalta hiukan pettynyt tavasta jolla voitto otettiin. Peli lähti käyntiin hyvin ja Haka hallitsi suvereenisti. Vartin pelin jälkeen taululla oli 0-3 vierasjohto ja se ikävä kyllä toi liiallisen hyvänolontunteen valkoisten paitojen alle. Päästettiin ÅIFK aivan turhaan peliin mukaan, vaikka tuo 0-3 taukotulokseksi jäikin. Tauolla asiasta puhuttiin, ja vaikka pelaajat koittivat tsempata, kävi niin kuin usein käy. Eli alitajuisesti oli jo päätetty että peli on ohi, eikä yrityksestä huolimatta enää päästy sille tasolle millä pelattiin ensimmäinen vartti. Toki tämä hiukan heikompikin taso riitti pitämään toisen puoliajan tasaisena ja tuloksena siis hieno vierasvoitto ja SM-karsintapaikka käytännössä takataskussa. Toki kaksi rökäletappiota jäljellä olevista otteluista voisivat vielä syöstä valkopaidat maalisuhteella FC Jazzin alapuolelle, mutta tähän ei uskota.

Nyt taas vaan allekirjoittanutta korpeaa entistä enemmän se että yksittäiset ihmiset saivat pallohalliprojektin sysättyä vuodella eteenpäin, eikä Saharankaan pintaa saatu uusittua ensi talvelle. Rehellisesti sanottuna hävettää tuoda ikäluokan kovimmat pelit nykykuntoiseen saharaan keskellä kylmintä talvea.

Mutta siis kahdella viimeisellä kierroksella päästään todelliseen tasonmittaukseen, kun vastassa on lohkon kärkinippuja. Ensimmäisenä vastaan asettui Tehtaan kentällä ”paikallisvastustaja” HJS. Loukkaantumisten pahasti rassaama Haka joutui jälleen laittamaan avausta uusiksi, mutta vielä riittää pelaajia. Ja mainittakoon että B-junioriavut esiintyivät edukseen jo edellisessä ÅIFK-ottelussa. Tulihan Turussa jo Tuomas Pynnösen A-junnu-uran avausmaalikin.

Ottelusta ei hakalaisittain ole juurikaan kerrottavaa. Peliä ei saatu pyörimään halutulla tavalla ja vierailija otti ansaitun 0-3 voiton. Taisteltiin kyllä mutta nyt ei vaan riittänyt, vaan vastustaja oli tällä kertaa tuon verran parempi. Tästä otetaan nyt kaikki saatavissa oleva oppi mukaan ja ensi lauantaina lähdetään kauden viimeiseen otteluun Turkuun kohtaamaan sarjajohtaja TPS2.