A-junnuilla tiukkoja pelejä

Jaa tämä juttu!

Edellisen raportoidun A-junnupelin jälkeen on pelattu jo useampi ottelu. Se ettei niistä ole raportoitu johtuu samasta syystä kuin junnupelejen näkymättömyys paikallislehdessä: toimittaja ei ollut paikalla. Tai tässä tapauksessa lähinnä toimittelija.

Elokuun viimeisenä päivänä kohdattiin tehtiksellä sarjajohtaja FC Inter. Ensimmäinen puolisko oli tasainen niin kenttätapahtumien kuin maalienkin suhteen. Peli oli tauolla tasan 1-1, Hakan maalista vastasi Akseli Lehtojuuri pilkulta.

Toisella puoliajalla Inter karkasi harmittavilla maaleilla jo kolmen maalin johtoon. Haka käynnisti takaa-ajon, mutta aika loppui kesken ja lopulta jäätiin maalin päähän, Leevi Antinahon ja Reda Al Feilyn toimiessa valkopaitojen maalareina.

Reilu viikko myöhemmin oltiin Porissa MuSan vieraana. Tämäkin ottelu oli edellisen tavoin tasokasta jalkapalloa, ja tarjosi seuraajille jännitystä. Hiukan tehtiksellä reenaavien vierailijoiden peliin vaikutti mutainen ja heikkokuntoinen kenttä. Lyhyesti voisi sanoa että Onni Huvinen vei aina Hakan johtoon ja jonkin ajan kuluttua MuSa tasoitti. Onni muisti kuitenkin jo D-junnuaikoina opitun lauseen ”voittomaali kannattaa tehdä niin myöhään ettei vastustaja ehdi kuitata”, ja ajoitti hattutemppunsa viimeisen maalin 88 minuutille. Näin raavittiin todella tärkeä 2-3 voitto.

Haka on kärsinyt koko syyskauden loukkaantumisista ja kokoonpano on vaihdellut pelistä toiseen. Apuja on saatu sekä edustuksesta että B-junnuista. Lauantaina 14.9. mukana oli 14 nälkäistä ”omaa” peluria, kun vieraisille tehtaan kentälle tuli TPV. Valkopaidat pelasi hyvin ja hallitsi peliä selvästi. 13 minuutilla tuli ensimmäinen palkinto, kun Virtasen Make rakensi, antoi laitaan Valtosen Wilille joka syötti maalin eteen. Vierasmaalivahti torjui vielä Onnin laukauksen, mutta Kukkosen Oskari ehti ripareille ja upotti vastustamattomasti avausmaalin. Kuusi minuuttia myöhemmin TPV-puolustus joutui rikkomaan lähes rangaistusalueella, ja Liston Topias pääsi antamaan vaparin päätyviivan ja kuudentoista kulmasta. Taitava nosto maalille ja Wili latasi pallon ilmasta verkkoon, 2-0.

Ensimmäisen puoliajan puolessa välissä TPV sai pari pahaa kulmapotkua, mutta Kallion Riku maalissa oli mies paikallaan ja piti maalinsa puhtaana. Muuten maalipaikat tulivat kotijoukkueelle, ja sillä olikin monta paikkaa tappaa peli, mutta kun palloa ei maaliin enää saatu edes rangaistuspilkulta, lähdettiin tauolle Hakan 2-0 johdossa.

Toisella puoliajalla hallinta ei ollut enää aivan yhtä näyttävää kuin ensimmäisellä, osin TPV:n rumentuneiden otteiden ansiosta. Varsinkin Virtasen Make tuntui olevan mahdoton pideltävä punapaidoille, ja nilkat kopisivat vähän väliä. Tunnin kohdalla Lahtisen Otto ja Topias sahasivat TPV-puolustuksen hajalle ja Otto laukoi Hakan 3-0 johtoon. Mitään hätää ei kotijoukkueella ollut, mutta viimeisillä minuuteilla keskittyminen hiukan herpaantui ja TPV pääsi rikkomaan kuparisen ja näin loppunumeroiksi tuli 3-1 kotivoitto.

Haka oli koko ajan askeleen edellä ja pysähtyi yleensä väärillä otteilla