A-junnujen kausi paketissa

Jaa tämä juttu!

Hakan A-junnujen loukkaantumisten sävyttämä kausi P20 ykkösessä saatiin päätökseen viime lauantaina Turussa. Loukkaantumisista ja sairastumisista kertonee aika paljon se että kauden aikana kentällä kävi 30 eri pelaajaa, vaikka useampaan loppukauden peliin saatiin raavittua vaivaiset neljä vaihtomiestä. Lauantaina kohdattiin lohkovoiton varmistanut TPS2, ja taas oli kokoonpanossa muutoksia. Kauden pääosin B-junnuissa pelanneista pelureista Tuomas Pynnönen sai vyölleen ensimmäisen ysikymppisen ja Eetu Leiri sekä Emil Sillanpää ensimmäiset isot minuutit A-junnutasolla. Heihin peli ei kaatunut vaan päinvastoin pojat näyttivät olevansa valmiita seuraavalle tasolle.

Itse ottelun TPS aloitti odotetun vahvasti ja Hakalla oli vaikeuksia saada omaa peliään kulkemaan. Mahtoiko johtua päällä olevista punaisista paidoista vai mistä, mutta Hakan peli oli ensimmäisellä puoliskolla ehkä jopa kauden huonointa. Lähes jokainen pelaaja hermoili ja syötöt karkailivat koko ajan vastustajalle eikä myöskään irtopalloja saatu taisteltua omalle joukkueelle. TPS hassasi tukun tekopaikkoja, mutta pääsi silti tauolle 2-0 johtoasemassa.

Toiselle puoliskolle tultaessa Haka hiukan paransi, ja kun saatiin ensimmäinen todellinen maalipaikka Onni Huvisen syötettyä Aleksi Paajasen nokikkain tepsimolarin kanssa, alkoi itseluottamustakin löytyä. Vaikka tuosta paikasta ei maalia saatu, alettiin kuitenkin saada peliä kulkemaan ja paikkojakin tuli. Ainoa maali tosin tuli minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua kun TPS-puolustaja sohlasi Topias Liston kulmapotkun omaan maaliin. Lisäajalla painettiin sitten kovaa mutta aika loppui kesken ja TPS vei pisteet 2-1 tuloksella.

Näillä näkymin viimeisen A-junioriottelunsa pelannut Markus Kulmala johti puolustusta isännän ottein

Talven SM-karsintapaikka on nyt kuitenkin plakkarissa, joten lyhyen hengähdystauon jälkeen alkaa valmistautuminen jo tammikuussa alkaviin koitoksiin. Nyt toivotaan että saadaan pelaajat kuntoutettua ja päästään harjoittelemaan isolla ryhmällä. Lisäksi toivotaan että ennusteet leudosta talvesta pitävät paikkansa ja pelit voitaisiin tammi-helmikuussa Saharassa pelata. Harjoitusottelut karsintaa varten täytynee pelata vielä jossain muualla kuin jalkapallokaupunki Valkeakoskella. Tuleva jalkapallohallihan on kokonsa puolesta riittävä jopa virallisiin A-nuorten SM-peleihin, mutta kaikkihan kai tietävät ketä me siellä bussissa kirotaan kun matkustetaan pelaamaan harjoituspelejä esim. pääkaupunkiseudulle. Jos kaikki menisi kuin elokuvissa, voitaisiin halliin jo tätä kirjoittaessa vetää viimeisiä rajaviivoja.