A-pojat lahjoitti pisteet Turkuun

Jaa tämä juttu!

A-junnut aloittivat kautensa lauantai-iltana tehtiksellä. Vastaan asteli vahvaksi tiedetty TPS/2. Olihan Tepsin ykkösjoukkue voittanut talven SM-karsinnan ylivoimaiseen malliin puhtaalla pelillä. Kakkosmiehistössä luonnollisesti pelasi myös useita tuossa ykkösjoukkueessa talvella kokemusta hakeneita pelureita, ja taso Turussa on tunnetusti laaja.

Ottelu sai kotijoukkueen osalta mahdollisimman epäonnisen alun kun maalivahdin liukastumisen johdosta vastustaja pääsi ilmaiseksi 0-1 johtoon jo kolmannella minuutilla. Hienoisesta Haka-hallinnasta huolimatta katastrofi alkoi muodostua kun vastustajalle vihellettiin rankkari ottelun viidennellätoista minuutilla eikä keltapaita yhdestätoista metristä erehtynyt. Loppuerän ajan vierailija pidettiin hyvin pois maalipaikoilta mutta omissa hyökkäyksissä viimeiset ratkaisut olivat heikkoja eikä maalintekoon päästy.

Toiselle puoliajalle tuli vahva Haka. Mutta heti alkuun TPS sai kevyen rangaistuspotkun ja ottelun toisella rankkarimaalilla he nousivat jo kolmen maalin johtoon. Valkopaidat vyöryttivät hyökkäyksen toisensa jälkeen vastustajan maalille mutta TPS kesti. Hyvästä yrityksestä huolimatta takaa-ajo jäi torsoksi kun kotijoukkue ei saanut tehtyä kuin yhden maalin. Siinä Leevi Antinahon hyvän rynnistyksen jälkeen Markus Virtanen upotti tyylikkäästi kavennuksen. Enempään ei tosiaan pystytty mutta eipä vierailijakaan saanut yhtäkään tekopaikkaa, vaikka jouduttiin lopussa yrittämään jo vähän riskilläkin.

Kotitappiosta huolimatta A-poikien otteissa oli paljon hyvää. Kolme lahjamaalia oli tietysti liikaa, mutta yksikään pelaaja ei lopettanut taistelua missään vaiheessa. Kentällä ei myöskään provosoiduttu keltapaitojen jatkuvasta paidasta repimisestä ja nilkoille potkimisesta, vaikka se vaihtopenkillä tunteita kuumensikin. Kun nähty pelinhallinta käännetään maaleiksi ja vähennetään virheitä, on nykyinen A-ryhmä vaikea voitettava kenelle tahansa.