P10 kauden kynnyksellä

Jaa tämä juttu!
P10 joukkuekuvassa

Haka junnujen tuorein ikäluokka on valmiina kovaan kauteen vastuuvalmentaja Timo Kopolan johdolla. Vuonna 2009 syntyneet pojat ovat harjoitelleet aktiivisesti koko talven Saharassa, myös lauantain Talenttitreenit ovat kuuluneet soveltuvin osin ohjelmaan. Kopo summaa talvikauden ytimekkäästi: ”Talven aikana jouduttiin perumaan vain kolmet treenit pakkasen takia eli tosin hyvin ollaan päästy toteuttamaan kausisuunnitelmaa. Marraskuun alusta olemme harjoitelleet 63 kertaa ja tapahtumia on ollut yhteensä 77 kappaletta. Olimme ilmoittautuneet Talvisarjoihin Nokialle ja Tampereelle, mutta emme päässeet kaikkiin tapahtumiin suunnitellusti meistä riippumattomista syistä. Tarkoitus oli pelata paljon, koska Koskissa ei hallia ollut ja halusimme saada varmoja pelejä kalenteriin. Siinä olemme onnistuneet hyvin. Talvisarjat ovat kuitenkin hiukan häirinneet Talentteihin osallistumista, mutta kaikki jutut eivät voi mennä täydellisesti.”

Timo Kopola

Tälle kaudelle siirryttiin 5v5 peleistä 8v8 peleihin. Kopola on tyytyväinen talven harjoitteluun: ”Muutos on ollut hurja, mutta kovasti joka harjoituksissa tehdään töitä kehityksen maksimoimiseksi. Kaikki pojat ovat menneet hyvin eteenpäin talven aikana, muutama oikein isojakin harppauksia. On tärkeää muistaa, ettei poikien uran tärkein tapahtuma ole yksittäisen pelin tai turnauksen voitto kymmenen vuotiaana. Futaajan ura on pitkä ja nyt ollaan vasta alkutaipaleella.”

Joukkue pelaa sarjakaudella kahta sarjaa. Valkoinen peliryhmä osallistuu kesällä P10 Liigaan kakkoslohkossa ja Musta peliryhmä P10 Liigaan 4B-lohkossa. Kausi alkaa molemmissa sarjoissa 29.4. vieraskentillä Kyröskoskella ja Janakkalassa. Kotiturnaukset ovat kesäkuussa juhannuksen molemmin puolin. ”Pelaajat liikkuvat peliryhmien välillä seuran linjauksen mukaan, kiveenhakattuja joukkueita ei ole olemassa”, linjaa Kopola tiukasti.

Pojat osallistuvat moniin turnauksiin pelikauden aikana. Ilveksen pääsiäisturnaukseen osallistutaan pääsiäisenä, toukokuussa lähdetään Kuusysin Vierumäen turnaukseen, HJSn kevätturnauksessa pelataan toukokuun lopussa, kesäkuussa lähdetään Hyvinkään kesäturnaukseen ja heinäkuussa paahdetaan Pori Cupiin sekä Itämeri-cupiin Hangossa. Syksyn turnaukset selviävät aivan lähiaikoina.

Tervetuloa kannustamaan poikia kentän laidalle! Kevätkauden kotiturnaukset Saharassa to 13.6. klo 17.30 alkaen ja Roukossa ma 24.6. klo 17.30 alkaen.