A-pojille kauden avausvoitto

Jaa tämä juttu!

A-junnut lähtivät sunnuntai-illaksi Nummelaan kohdatakseen paikallisen palloseuran. Joukkue on Hakapojille harvinainen tuttavuus, mutta se tiedettiin että NuPS oli aloittanut sarjan kahdella tappiolla. Tosin sisäpiirin tieto tiesi kertoa että nummelalaisryhmä olisi vahvistunut tähän otteluun useammalla edustusjoukkuepelurilla.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli lähes täydellistä Haka-näytöstä. Hyökkäys toisensa perään vyöryi punapaitojen maalille, mutta pelitilannemaalit antoivat odottaa itseään. Onneksi erikoistilanteet toimivat: 10 minuutin kohdalla Tero Ylä-Peräinen antoi kulman ja Markus Kulmala puski vastustamattomasti 0-1 vierasjohdon.

Tässä on syntymässä 0-1 maali. Make vastustajan takana piilossa. Vielä hetken.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Teron vapaapotkun jatkoi päällään maaliin Leevi Antinaho. Varsinkin toisen maalin jälkeen valkopaidat pyörittivät peliä mielinmäärin, mutta ensimmäinen pelitilannemaali näki päivänvalon vasta kymmenen minuuttia ennen taukoa kun Virtasen Markuksen syöttö löysi maalinedustalta Onni Huvisen. Onni ei näistä yleensä erehdy ja tälläkin kertaa hän varmalla viimeistelyllä upotti vierailijat kolmen maalin johtoon. Hakan jo ilmeisesti odotellessa taukoa sai NuPS vielä vaarallisen tilanteen valkopaitojen maalille. Saamme kiittää auringonpaistetta siitä että Kohosen Kalle oli pysynyt lämpöisenä maalillaan ja onnistui venyttämään punapaitojen unelmavetoon unelmatorjunnan. Tauolle siis 0-3 johdossa.

Onni taas paikalla mutta kaikkiin ei hänkään ehdi.

Toiselle puoliajalle valmennuksen ohje oli selkeä: Jatketaan samalla lailla ja valmistaudutaan vastaanottamaan todennäköinen vastustajan kova alkurynnistys. Ihan ei onnistuttu vaan yhdeksän minuutin pelin jälkeen kotijoukkue oli jo kaventanut tilanteeksi 2-3. Vajaa vartti oli pelattu kun hetkeksi helpotti; Pynnösen Niki keskitti ja Onni puski päivän toisellaan Hakan taas kahden maalin johtoon. NuPSin selkäranka ei kuitenkaan katkennut vaan he pysyivät pelissä mukana. Hakan hiukan hermoillessa punapaidat saivat illan kolmannen maalinsa. Peliaikaa oli jäljellä vielä 20 minuuttia. Haka tutisi muttei murentunut. Kymmenen minuuttia ennen loppua Virtasen Markus avasi ja Leevi sijoitti hienosti läpiajosta ottelun toisen maalinsa. Erittäin helpottava maali katkaisi nummelalaisten pyristelyn ja Haka avasi pistetilinsä 3-5 voitolla.

Valmennus oli peliin tyytyväinen. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla pystyttiin täysin tukkimaan vastustajan pelinrakentelu keskialueella ja pakotettiin heidät pelaamaan pelkkää pitkää palloa. Hyökkäyksissä vastustaja joutui koko ajan rikkomaan liukkaita hakalaisia. Toisella puoliajalla pari huolimattomuutta päästi vastustajan turhaan peliin mukaan ja draivin päälle saatuaan he tekivät pelistä aika vaikean valkopaidoille. Tärkeä vierasvoitto kuitenkin ja hyvillä mielin vapun viettoon.