A-poikien näytös Apialla

Jaa tämä juttu!

Hieno kesäinen tiistai-ilta Apialla ja A-pojilla vastassa ÅIFK Turusta. Valkopaidat olivat selvästi sisuuntuneet edeltävistä tappioista ja aloittivat erittäin vahvasti. Ensimmäisellä vitosella oli jo parikin avopaikkaa mutta niitä ei vielä päästy hyödyntämään. Seitsemäntoista minuutin pelin jälkeen pitkän hyökkäyksen päätteeksi Joona Kari vapautti Valtteri Hiilloskorven ja Hiilari sijoitti varmasti takanurkkaan 1-0.

Haka hallitsi peliä mielin määrin ja hiukan ennen puolta tuntia Oskari Kukkonen hyödynsi vastustajan harhasyötön ja roikotti pallon toistamiseen vierailijan maaliin. Kuusi minuuttia tästä tuli aivan yllättäen vierailijalle ensimmäinen maalipaikka ja kieltämättä hienolla maalilla ÅIFK kavensi tilanteen 2-1:een. Ehkä hetken ehdittiin penkillä pelästymään että tuleeko käänne huonompaan mutta pelaajat eivät häkeltyneet vaan jatkoivat ottelun hallintaa. Tosin aivan aivan päätösminuuteilla keskittyminen herpaantui ja vierailija pääsi muutaman kerran vaarallisen oloisesti Hakamaalille. Taidolla ja hivenen tuurilla maali kuitenkin varjeltui ja tauolle päästiin johtoasemassa.

Toisella puoliajalla ei sitten ollutkaan mitään epäilystä kumpi joukkue vie ja kumpi vikisee. Kun toista puoliaikaa oli pelattu kahdeksan minuuttia, hallinta alkoi muuttumaan maaleiksi. Juho Viitaharju jatkoi päällään pallon Dani Molinille, joka pyöritti pari kaveria kahville ja keskitti takatolpalle, jonne oli hiipinyt Oskari Kukkonen ja Osku tykitti illan toisen maalinsa. Hyökkäyksiä vyörytettiin keltapaitojen maalille ja lopulta Markus Kulmala antoi täydellisen keskityksen jonka Juho Viitaharju puski pitseihin, 4-1. Vain kolme minuuttia myöhemmin hakalaispusku löysi taas tiensä vastustajan verkkoon, tällä kertaa maalarina Joona Kari Niklas Pynnösen kulmapotkusta.

Hieno ja viihdyttävä ottelu, josta Hakalle vapauttava 5-1 voitto. Tästä on hyvä jatkaa viikon kolmanteen otteluun Turkuun lauantaina. Siellä vastassa TuWe.