B-pojat voittoputkessa Salossa 10.6.2018

Sunnuntaina suuntana oli Salon KHT ja edessä kevätkierroksen viimeinen ”pitkän matkan vieraspeli”. Peli alkoi Hakan pojilta hieman unihiekat silmissä: Ensimmäisten peliminuuttien aikana askel jäljessä ja SalPa hääri nälkäisenä pallon kanssa. Niinpä Haka sai kylmää vettä niskaan, kun tahattomasta käsivirheestä vihellettiin huutojen perusteella rangaistuspotku ja SalPa nousi 1-0 johtoon.
Tästä suihkusta herättiin pikkuhiljaa ja saatiin peliä oman näköiseksi. Kylmää vettä alkoi sataa SalPalle, kun 16 peliminuutin kohdalla Mikko Laakso teki mainion keskityksen kohti SalPan maalia ja Wiljan Valtosen sopivasti häiriköidessä maalin seudulla pallo lipsahti SalPan pelaajan kautta maaliin ja peli oli tasan 1-1.
Kaksi minuuttia myöhemmin verkot heilahtivat jälleen, kun Wilin keskityksestä Arsi Lehtiö napautti pallon ohi SalPan maalivahdin nostaen Hakan johtoon 1-2.

Tämän jälkeen peli kääntyi hetkeksi Hakan pelialueelle, jossa Salpan kulmatilanteita aiheutui peräjälkeen kolmesti. Maalivahti Kalle Kohonen piti Hakan verkot paikallaan torjuen varmasti SalPan yritykset. Paineistus purettiin ja peli siirtyi jälleen vastustajan päättyyn. Eemil Sillanpään hienosta nostosta ja Tuomas Pynnösen mainiosta keskityksestä pääsi Wili Valtonen heiluttamaan verkkoja ja tilanne Hakalle 1-3, kun ensimmäistä puoliaikaa oli jäljellä 13 minuuttia. Peli jatkui pääsääntöisesti Hakan hallinnassa, keskikenttä paiski töitä hyvällä tahdilla. SalPan muutama nopsajalka aiheutti välillä töitä puolustuspäässä, mutta pallot siivottiin huolella omille.

Lisämaaleja nähtiin vasta toisella puoliajalla. 28 minuutin kohdalla Tuomas Karppila päätti siirtyä pallon kera vastustajan pelialueelle pujotellen SalPan pelaajien lomasta ja Wilin seinäsyötön jälkeen Tumppi paukautti pallon maaliin vieden Hakan jo 1-4 johtoon. Pari minuuttia myöhemmin kapteeni Otto Lahtinen viimeisteli maalitilanteen jo lukemiin 1-5 Markus Virtasen hienon keskikenttätyön jäljiltä.

Kaiken kaikkiaan pelin aikana maaleja oli todella tarjolla useaan otteeseen monelle eri pelaajalle, mutta tällä kertaa lukemat jäivät neljän maalin eroon.
Pelissä oli lukuisia onnistumisia ja uutteraa työskentelyä kaikilta. Tähdet kuitenkin jaettiin seuraavasti: