A-junnuille avauspiste

Jaa tämä juttu!

Helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina oli P20 SM-karsinnassa vuorossa toinen ottelukierros. Vastustajaksi Saharaan oli tulossa perinteikäs FC Kuusysi Lahdesta. Pitkin viikkoa pelättiin hiukan säätä että päästäänkö ylipäätään pelaamaan. Päivä valkeni aurinkoisena, mutta myös kylmänä. Kaupungin kenttähenkilöstö teki kuitenkin hyvän työn ja kenttä oli olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa.

Itse ottelu lähti käyntiin paljon paremmin kuin edellinen peli. Avauspelin hermostuneisuus oli tiessään ja jokainen pelaaja oli astetta paremmalla tasolla. Koska parannettiin nimenomaan joukkueena, turha nimetä erityisesti ketään onnistujaa. Kuudentoista minuutin kohdalla kulmapotkun jälkeisestä hässäkästä tuli tilaisuus Joni Laurilalle ja hän tälläsi tilanteeksi 1-0. Seuraavista tilanteista ei numeroita päästy kaunistelemaan ja puolen tunnin pelin jälkeen unohdettiin vastustajan kulmapotkussa yksi pelaaja täysin vapaaksi ja taukotilanne oli 1-1.

Jos ensimmäinen puoliaika oli Hakan hallussa, tuli Kyykkä toiselle puoliskolle vahvemmin. Puolustus kuitenkin toimi ja pikkuhiljaa saatiin taas peli haltuun. Kumpikaan joukkue ei saanut maaleja, ja loppujen lopuksi pisteet tasattiin.

Tasapeli oli kotijoukkueelle peliesityksen jälkeen lievä pettymys, ottelu olisi pitänyt pystyä voittamaan. Valmennus painottikin pelin jälkeen että maalintekoon tarvitaan lisää päättäväisyyttä. Kuitenkin taas voidaan sanoa perinteinen: ”eteenpäin on menty”. Ensi sunnuntain ensimmäiseen vieraspeliin Raumalle lähdetään positiivisin odotuksin.

Kuvat: Jussi Rämä