A-pojat aloittivat tappiolla

Jaa tämä juttu!

Sunnuntaina 28.1. alkoi P20 SM-karsinta Hakajunioreiden osalta. Vieraaksi Saharaan saapui VIFK Vaasasta. Kauteen ei ole erinäisistä syistä johtuen päästy valmistautumaan aivan niin hyvin kuin valmennus olisi tahtonut, mutta töitä on kyllä tehty. Unohdetaan puheet kokemattomasta joukkueesta, joukkue on hyvä sekoitus tuoretta intoa ja kokemusta.

Itse ottelu kuitenkin alkoi kotijoukkueen osalta hermostuneesti. Vaikka puolustettiin ihan hyvin, ei päästy vastustajan prässin alta pois vaan jouduttiin ottamaan koko ajan vastaan. Tällaisessa tilanteessa henkilökohtaiset virheet ja hätäily sitten kostautuvat, ja IFK pääsikin aivan liian helposti 0-3 johtoon. Pelaajille voi nostaa hattua että selkäranka ei notkahtanut, vaan pikkuhiljaa päästiin peliin mukaan. Osa kunniasta hereillä olleelle valmennukselle jonka tekemä ryhmitysmuutos varmasti vaikutti pelin vapautumiseen. Kymmenen minuuttia ennen taukoa Santeri Korpela sitten kavensi älykkäällä vaparilla lähes puolesta kentästä huomattuaan maalivahdin pelaavan liian ulkona. Toista kavennusmaalia ei kuitenkaan saatu joten tauolle lähdettiin 1-3 tappioasemassa.

Vaikka toinen puoliaika pelattiin sitten jo paljon paremmin, jäi takaa-ajo piippuun kun vastustaja pääsi heti jakson alussa tekemään neljännen maalin. Tässä tilanteessa tahkottiin aivan ottelun loppuminuuteille, kunnes supersub Aleksi Paajanen kaadettiin selvässä maalintekotilanteessa, ja Aatu itse upotti rankkarin kylmän viileästi maaliin.

Eli ensimmäisestä pelistä 2-4 tappio, mutta peli paranee ottelu ottelulta. Nyt vain jatketaan siitä mihin toisella puoliajalla jäätiin niin hyvä tulee.