B-pojat vieraana Saharassa

Jaa tämä juttu!

GrIFK viettää harjoitusleiriä Valkeakoskella ja se tarjosi mahdollisuuden Hakan B-junnuille kahteen kovatasoiseen harjoituspeliin. Ensin kohtasivat ykkösjengit. Haka olikin vieraskorea ja antoi hallinnan Granille. Joku voisi jopa sanoa että GrIFK otti hallinnan, sen verran hyvin se pelasi. Vihreäpaidat vyöryttivät hyökkäyksiä toisensa perään, ja kun hakalaisille tuli helppoja virheitä teki ”kotijoukkue” ekalla puolikkaalla peräti viisi maalia. Hakalaisille eivät läpiajoistakaan maalit kelvanneet, mutta yhden pääsi Vikke Ahola upottamaan Markus Virtasen komeasta syötöstä. Tauolle siis tilanteessa GrIFK 5 – Haka-j. 1.
GrIFK pyöritti hiukan vaihtorulettia, ja johtuiko siitä vai oliko valmennus syöttänyt oikeanlaiset käärmekeitot Haka-pojille, mutta toisella puoliajalla ottelu tasoittui huomattavasti. Puoliajan ainokaisesta vastasikin Haka. Tällä kertaa Markuksen tarjoilusta pääsi nauttimaan Ville Brander, joka täräytti loppulukemiksi 5-2. Eli selvä tappio, josta yritetään ottaa opiksi.
Seuraavaksi vastakkain olivat kakkosporukat. Hakan osalta oli hivenen miehistövajausta ja osa porukasta joutui urakoimaan kahdessa pelissä. Tämä peli alkoi tasaisemmissa merkeissä, mutta puolustuspäässä sorruttiin muutamaan hölmöilyyn ja vastustaja rokotti ensimmäisellä puoliajalla kolmesti. Hakan ainokainen syntyi kun Otto Lahtinen keskitti, maalivahti ehti väliin mutta Niklas Pynnönen upotti purkupallon verkkoon. Tauolle siis Granin johdossa 3-1. Toiselle puoliajalle tuli selvästi sisuuntunut hakalaisryhmä. Kovan painostuksen jälkeen Haka sai vaparin reilusta kahdestakympistä, ja Konsta Kaasalainen laukoi pallon hallitusti verkkoon, 3-2. Hetkeä myöhemmin taas vapari ja taas pallon takana Konsta Kaasalainen. Pallo keskityksenä maalille ja Vikke Ahola runnoi pallon maaliin, 3-3. Ja kun kerran vauhdissa oltiin, Wiljam Valtonen nousi vasemmalta laidalta ja keskitti maalille. Aku Nyyssönen kiitti ja teki vastustamattomasti loppulukemiksi 3-4. Hieno nousu pojilta ja taas merkintä voittosarakkeeseen.