Hakatemian sarja-avauksesta selkeä voitto

Jaa tämä juttu!

Yli kuusi kuukautta kestänyt harjoituskausi sai päätöksensä, kun Hakatemia aloitti sarjakautensa Kolmosessa aurinkoisella Tehtaan kentällä tiistaina 18.4. Hakatemia kohtasi kevään ensimmäisessä sarjaottelussa Tampere Unitedin kakkosjoukkueen. Viime kaudella Hakatemia pelasi Tamu/2 vastaan kaksi kertaa tuloksina 3-3 tasapeli ja 0-2 voitto. Voitiin siis odottaa tiukkaa ottelua pitkän harjoituskauden jälkeen. 

Hakatemia oli ottelussa niskan päällä heti otttelun alusta lähtien. Tamu/2 tyytyi puolustuskannalle ja Hakatemia saikin luotua monia vaarallisia paikkoja heti ottelun alussa, mutta avausosumaa odoteltiin viidennelletoista peliminuutille asti. Konsta Mervelän taitavasta esityöstä avautui maalintekopaikka Oiva Laaksoselle, joka pääsi tökkäämään pallon Dani Molinille, jolla oli helppo työ ohjata pallo maaliin niinkuin viime kaudella monesti nähtiin. Toisen maalin iski komeasti jo pariin kertaan cup-otteluissa osunut Tuukka Törmä. Törmä sai pallon kuudentoista rajalle kulmapotkun jälkitilanteesta ja niittasi pallon volleysta ohi Tamu/2:n maalivahdin. Hakatemia hallitsi ottelun kulkua ja loi useita hyviä maalipaikkoja, mutta lisäosumia ei tullut ja puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen 2-0 johdossa. 

Puoliajalla Hakatemia suoritti kaksi pelaajavaihtoa, kun Eetu Kittilä ja Eeli Jantunen jättivät kentän ja heidän tilalleen kentälle tulivat Jonne Innala ja Reda Al Feily. Toinen jakso sai vauhdikkaan startin, sillä vasta, kun kolme minuuttia oli pelattu, syötti Al Feily pallon läpiajoon Oiva Laaksoselle. Tamu/2 maalivahti tuli holtittomasti ulos maaliltaan kuudentoista rajan ulkopuolelle ja kaatoi läpiajoon karanneen Laaksosen. Tilanteesta Tamu/2:n maalivahti sai punaisen kortin, ja koko ottelun puolustuskannalla ollut Tamu/2:n tilanne vaikeutui entisestään. Tilanteesta seuranneesta vapaapotkusta Laaksonen niittasi lukemat vasemman tolpan kautta 3-0:aan. Ensimmäisellä puoliajalla Tamu/2 väläytteli nopeilla vastahyökkäyksillään, mutta alivoimaisena toisella jaksolla ei vastaavia iskuja puolustuksen uhaksi nähty. Punaisen kortin jälkeen Tamu/2 tyytyi puolustamaan matalalta ja Hakatemia pyöritti peliä Tamu/2:n puolustusalueella läpi toisen jakson. Hakatemia suoritti 62. peliminuutilla neljä vaihtoa, kun Niklas Varje, Otto Kautto, Kaapo Karvinen ja Sami Paasi korvasivat kentän jättäneet Eetu Leirin, Elias Heikkisen, Santtu Lindgrenin ja maalinkin iskeneen Dani Molinin. Vaihdot toivat Hakatemian peliin lisää energiaa ja maalintekopaikkoja syntyi liukuhihnalta, mutta viimeistelyssä oli toivomisen varaa. 70. peliminuutilla Laaksonen siirsi kotijoukkuuen jo 4-0 johtoon. Viimeistä viidettä maalia saatiin odotella aina neljännelle lisäminuutille asti, kun Sami Paasin vapaapotku osui ylärimaan, jonka jälkeen Konsta Mervelä oli taistelemassa irtopallosta ja pallo löysi maaliin Tamu/2:n pelaajan kautta. 

Ottelu päättyi Hakatemian selvään 5-0 kotivoittoon. Ottelussa riitti viihdearvoa katsojille niin maalien kuin tiukkojen kamppailuiden näkökulmasta. Hakatemia sai hyvän startin tulevalle kaudelle ja pelaa seuraavan kotiottelunsa Tehtaan kentällä tiistaina 2.5. kello 19 alkaen ja vastaan asettuu Nelosesta Kolmoseen täksi kaudeksi noussut TP-49 Toijalasta.

Teksti: Topi Ryttyläinen