Antti Kekkonen vahvistamaan FC Haka junioreiden valmennusta

Jaa tämä juttu!

Antti Kekkonen hyppää tulevaksi kaudeksi mukaan 2010-, 2011- ja 2012-syntyneiden poikien valmennukseen. ”Todella innoissani tulen toden teolla mukaan! On hienoa olla taas mukana toiminnan päivittäisessä arjessa,” Kekkonen kertoo. 23-vuotias, paluumuuttajana Valkeakoskelle saapunut, Kekkonen valmistuu keväällä liikunnanohjaajaksi Haaga-Helia AMK:sta Vierumäen kampukselta.

Loppusuoralla olevissa opinnoissaan Antti on erikoistunut kilpa- ja huippu-urheiluun. ”Olen oppinut hyvässä tasapainossa teoriaa ja käytäntöä muun muassa liikuntapedagogiikasta. Opiskeluaika on kuljettanut minua myös ympäri maailmaa esimerkiksi Italiaan ja Tansaniaan asti. Pääsin opettamaan liikuntaa kouluissa ja valmentamaan jalkapalloa hyvin erilaisissa ympäristöissä, jotka kasvattivat minua ihmisenä. Lisäksi opiskelin Hollannissa Eindhovenissa Fontyksen ammattikorkeakoulussa urheilupsykologiaa yksilön- ja joukkueen näkökulmista.”

Positiivinen startti valmentamiseen Haka junnuissa

Valkeakoskelaisen pelaajapolun läpikäynyt Kekkonen muistelee valmentaneensa ensimmäisiä kertoja jo 11-12-vuotiaana. ”Parin silloisen joukkuekaverin kanssa autoimme kaupunginosajoukkue Reippaan valmennuksessa. Löytyisipä videopätkiä, mitä olemme silloin yrittäneet opettaa,” Antti naurahtaa. Oma pelaajapolku vei Antin Nappulaliigasta FC Hakan edustusjoukkueen porteille, mutta vakavat loukkaantumiset päättivät oman peliuran.

– Olin itse pelaajana johtajatyyppiä ja esimerkiksi kapteenina toimiminen oli minulle luonnollista. Nykyään nautin paljon erilaisesta roolistani kentällä.

Omien pelien päätyttyä Antti aloitti säännöllisen valmentamisen nopeasti vuonna 2017 Haka 07-syntyneissä. ”Sain hyvää oppia ja todella positiivisen startin valmentajanpolkuuni Jallu Mäkelän johtamassa huippuporukassa. Ehdin olla lähes vuoden ajan ikäluokan kanssa ennen kuin tieni vei Vierumäelle,” Kekkonen kertaa.

Opintojensa aikana Antti valmensi vuoden Heinolassa Union Plaanissa 07- sekä 08-syntyneitä pelaajia. Vuonna 2018 matka jatkui Eerikkilän Urheiluopistoon työharjoitteluun ja sillä tiellä hän on edelleen. ”Työskentelen tällä hetkellä Eerikkilässä jalkapallopalveluiden parissa. Toimin muun muassa yläkoululeirien päävalmentajana sekä Sami Hyypiä Akatemiassa valmentajana ja kouluttajana. Lisäksi teen töitä Ekkonon parissa. Ekkono on Soccer Service Barcelonan kehittämä jalkapallon teknistaktinen -metodi. Metodi auttaa meitä ymmärtämään peliä ja kasvattamaan ´älykkäämpiä´ jalkapalloilijoita,” Kekkonen kuvailee työtään jalkapallon valtakunnallisessa valmennuskeskuksessa.

Uusia tuulia ja jatkuvaa kehittymistä

Opintojen ja töiden ohella pari viime vuotta Antti ehti toimia Hakan 07-joukkueen taustalla sekä yhden kesän myös A-junioreiden kanssa. Hän uskoo tuovansa uusia ajatuksia Haka junnujen toimintaan. ”Opin työssäni joka päivä uutta ja mielelläni tuon raikkaita ajatuksiani Hakaan.” Valmentajana vahvuuksikseen Kekkonen kuvaa innokkuuttaan, pelaajien kohtaamista arjessa, halua oppia uutta pelistä ja ihmisistä sekä jatkuvaa oman toimintansa kriittistäkin tarkastelua. ”Toivon olevani ihmisenä luja, mutta samalla pehmeä. Nämä piirteet ovat toistensa ääripäät, mutta teen kovasti töitä kehittyäkseni.”

Antti on ehtinyt olla reilun kuukauden joukkueiden mukana. ”Harjoittelemme pienryhmissä ja olen hienosti päässyt joukkueiden mukaan. Pitää kiittää pelaajia ja valmentajia, miten hyvin ovat ottaneet minut vastaan.”

– Oma roolini eri ikäluokissa muokkaantuu kauden edetessä ja toivon voivani auttaa jokaista ikäluokkaa heille parhain keinoin. Yhteistyöllä ja vuorovaikutuksella saamme paljon hyvää aikaan, Antti korostaa.

Loppuun Antti haluaa nostaa kiitoksen olosuhteista. ”Meillä on Valkeakoskella aivan fantastiset olosuhteet kesät ja talvet. Toivottavasti pääsemme piakkoin isommin joukoin pelaamaan ja näkemään toisiamme sankoin joukoin kentän laidoilla!”