Syyskauden avaus alueliigassa

Jaa tämä juttu!

Hakan C-tytöt matkasi sunnuntaina 11.8 Raisioon ensimmäiseen T15 Alueliiga-otteluun RaiFu/ÅIFK YJ:tä vastaan. Ottelu pelattiin Raision Kerttulan tekonurmikentällä alun vesisadetta lukuun ottamatta hyvissä olosuhteissa.

Valmennusjohto korosti ennen ottelua rentoutta, mutta ainakin ensimmäisen jakson perusteella näytti siltä , että tietynlainen rutistus oli otteisiin jäänyt.

Peli eteni tasaisissa merkeissä, joskin vierasjoukkueella oli hieman hankaluuksia sallivan tuomarilinjan sekä kotijoukkueen erittäin nopeiden kärkipelaajien kanssa. Ensimmäistä jaksoa oli pelattu 27 minuuttia, kun RaiFu:n Vilma Avola pääsi tuikkaamaan maalinedusruuhkasta kotijoukkueen 1-0 johtoon. Ensimmäisellä jaksolla ei enempää maaleja nähty.

Toisella jaksolla vierasjoukkue sai paremmin syöttöpeliään rullaamaan ja sitä kautta sai enemmän painetta vastustajan maalille. Varsinkin pystysyötöt linjan taakse toimivat hyvin ja tällaisesta tilanteesta syntyikin tasoitusmaali 48. minuutilla kun Jasmin Santalan pystysyöttö tavoitti Majlis Kampparin, jonka keskitys löysi maalilta paluumuuttaja Aada Seppäsen ja tämä pääsi tälläämään pallon verkkoon vastustajan puolustajien ihmetellessä. Toista jaksoa pelattiin pelin luonteen mukaisesti tasaisissa merkeissä, joskin RaiFu:n kulmapotkut teettivät Hakan puolustajille jonkin verran vaikeuksia, mutta näistä selvittiin maalivahti Meri Kampparin loisto-otteiden avittamina. Neljä minuuttia ennen päätösvihellystä kotijoukkue RaiFu sai jälleen kulmapotkun, jonka jälkitilanteessa tuomari näki käsivirheen ja osoitti pallon pilkulle. Freja Ketola ei erehtynyt, joskin Meri olikin tilanteessa erinomaisesti mukana, mutta ei aivan ylettänyt torjumaan palloa. Heti johtomaalin jälkeen vierasjoukkue sai vielä paineen RaiFun maalille, mutta loppukiri ei riittänyt tasoitukseen saakka, joten RaiFu:lle pisteet maalein 2-1.

Ottelu oli hyvä aloitus Alueliigassa ja tytöt huomasivat pystyvänsä pelaamaan tasapäisesti tässäkin sarjassa. Vaikka niukasti hävittiin ja pää oli vähän painuksissa pelin jälkeen, niin koppiin käveli kentältä loppuverryttelyn jälkeen kuitenkin hymyilevä joukkue. ”Kovaa pelaamista ja fyysisyyttä on harjoiteltava, jotta pystymme kääntämään nämä pelit itsellemme”, kommentoi valmentaja Heikki Kiretti ottelun päätyttyä.

Tyttöjen pelit jatkuvat perjantaina 16.8 kotiottelulla Ilves T05:tä vastaan. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Urjalan Urheilukentällä klo 19.00.