A-poikien kevätkausi päätökseen

Jaa tämä juttu!

Hakan A-junnut sai kevätkauden päätöskierroksella tehtikselle vieraakseen SalPan Salosta. Ottelulla ei ollut sijoitusten kannalta mitään merkitystä, mutta näin MM-kisojen tiimellyksessä on kiva välillä nähdä jalkapalloa ilman jatkuvia nurmellakieriskelyjä ja torikokouksia.

Peli alkoi ehkä lievässä salolaishallinnassa, ja ensimmäinen puolituntinen oli suhteellisen sekavaa jalkapalloa hallinnan vaihdellessa joukkueelta toiselle. Maaleja kyllä ropisi. SalPa aloitti maalinteon 11. minuutilla. Viisi minuuttia myöhemmin kotijoukkue hyökkäsi ja Valtteri Hiilloskorpi otti paluupallon haltuun sijoittaen sen tyylikkäästi yläkulmaan; 1-1. Minuutti tästä ja vierailija siirtyi uudelleen johtoon kulmapotkun leijaillessa suoraan valkopaitojen reppuun. Taas pelattiin vain kolmisen minuuttia kun Severi Keskitalo tasoitti tilanteeksi 2-2 komealla pommilla paristakymmenestä metristä. Jälleen kolme minuuttia ja Leevi Lundell kuljetti tekopaikkaan. Laukaus takanurkkaan ja kotijoukkue ensimmäisen kerran ottelussa johtoon. Tämän jälkeen peli hiukan rauhoittui, mutta valkopaidat eivät enää antaneet Salpalle mitään palaa.

Seuraavaa maalia saatiin odotella toiselle puoliajalle. Kun 52 minuuttia oli pelattu, Leevi nousi taas, syötti kuudentoista rajalle Juho Viitaharjulle joka tälläsi lukemiksi 4-2. Hetken kuluttua Juho namutteli Niklas Pynnösen kanssa SalPa-puolustuksen jäätelökioskille ja upotti päivän toisen osumansa. Reilun tunnin pelin jälkeen hienosti rakennettu hyökkäys päättyi Leevin keskitykseksi naamioituun laukaukseen. Salolaismaalivahti oli yllätetty jälleen ja taululla jo 6-2 lukemat. Vartti ennen loppua juuri kentälle tullut Aleksi Paajanen antoi laidalta keskityksen maalin eteen, josta Juho Viitaharjun akrobaattinen viimeistely varmisti herralle hattutempun. Kun kotijoukkue jo odotteli loppuvihellystä, kaunisteli SalPa vielä loppunumeroiksi 7-3.

Hakalle ansaittu voitto ja ansaittu kesätauko. Sijoitus kevätkaudella oli kahdentoista joukkueen sarjassa neljäs. Syyskaudelle ei täten tullut lähtöpisteitä, mutta sijoitusta lähdetään silti petraamaan. Vietetään kuitenkin sitä ennen pikku tauko ja keskitytään vaikka niihin MM-kisapeleihin.