Kevätkauden päätöksenä B-pojille nousu P17 ykköseen

Jaa tämä juttu!

16.6. kotiottelussa vastaan tuli häntäpään paikoilla häärivä JanPa
Peliin lähdettiin keskittyen jälleen otteluun täysillä, ilman virheasenteita. Koko ottelun ajan Haka vastasi pallon hallinnasta, vaikka JanPa satunnaisesti saikin tilanteita aikaiseksi. Ottelusta tuli Wili Valtosen maalijuhla – tuplahattu + 1. Maalinteko alkoi ensimmäisen peliminuutin kohdalla: Henri Oksasen pohjatyöstä Wili napautti pallon maaliin. Maalinteko jatkui 14 minuuttia myöhemmin; Topias Liston nappikulmasta Wili viimeisteli pallon maaliin. Ensimmäisen peliajan loppupuolella puolustuksen vankka tammi Tuomas Karppila teki jälleen upean nousun ja mahdollisti Wilille kolmannen maalipaikan, ja Haka johtoon 3-0.
Toiselle puoliajalle Haka vaihtoi kehiin tuoreita jalkoja ja peli jatkui Hakan hallinnassa. 53 minuutin kohdalla Topias teki hienon noston ja Wili leijaili omissa korkeuksissaan puskien Hakalle neljännen maalin. Viides maali syntyi 13 minuuttia myöhemmin, kun Wili sijoitti pallon maaliin Otto Lahtisen keskityksestä. Maalipaikkoja tarjoiltiin muillekin Hakalaisille, mutta tällä kertaa ei maistunut. Vain minuutti myöhemmin keskikentältä Antti Tuominen veti jäätävän tykin – valitettavasti tolppaan – mutta siitä syntyneestä täsmäribarista Wili jälleen viimeisteli pallon maaliin, ja tilanne oli 6-0. Vielä pelin viimeisillä minuuteilla JanPan maalivahti onnistui tekemään huonon avauksen, josta Wili välittömästi rokotti vieden Hakan voittoon 7-0.
Hetken aikaa pelin jälkeen näytti jo siltä, että nousu ykköseen oli varma – mutta eipäs auta nuolaista ennen kuin tipahtaa. MuSan rökäletappio Mifkiä vastaan siirsi ratkaisun kevätkauden viimeiseen peliin.

JanPa pelin tähtiä jaettiin seuraavasti:
3 tähteä – Wiljam Valtonen
2 tähteä – Otto Lahtinen
1 tähti – Tuomas Karppila

30.6. Haka saalisti viimeiset voittopisteet Nokian nurmikentällä
Edessä oli kevätkauden viimeinen peli, joka ratkaisisi Hakan B-poikien syksyn lukujärjestystä. Vastaan asettui NoPs, jolle pelin lopputuloksella ei ollut kriittistä merkitystä mihinkään suuntaan. Alun peliminuuteilla Haka haki käyntiin lähtöä ja peli näytti hetken melko tasaiselta. Tutut miehet pääsivät kuitenkin vapauttamaan Hakan peliä: alakerran huolellisen pohjatyön jälkeen keskikentän Tuomas Pynnönen syötti nappitarkasti Topias Listolle, joka keskitti pallon Wili Valtoselle, joka vei Hakan johtoon 0-1. NoPs sai ryhtiä peliinsä ja rokotti välittömästi Hakan huonosta pallon hallinnasta aiheuttaen kulmatilanteita sekä napakoita vetoja kohti Hakan maalia, mutta Kalle Kohonen venyi hienoihin pelastuksiin sekä varmoihin koppeihin pitäen Hakan maalin puhtaana.
NoPsin pelityylistä johtuen kylmäsprayta kului pelin aikana useaan otteeseen. Kapteeni Otto Lahtinen kylki-iskusta sisuuntuneena viimeisteli Hakan toisen maalin – tähän pohjatyön ahersi tuttu mies puolustuksesta: Tuomas Karppila. Toiselle puoliajalle lähdettiin Hakan puolelta samalla miehityksellä ja NoPsin puolelta samalla pelitavalla, joten pian NoPsin pelaajalle vilauteltiin keltainen kortti ja Hakalle haettiin terveitä jalkoja kentälle. Peliä jatkettiin kuitenkin Hakan hallinnassa: Keskikentän pallotaituri Markus Virtanen nurin menostaan huolimatta sai siirrettyä pallon Topias Liston haltuun ja tällä kertaa Topsa päätti siirtää pallon itse maaliin ja vei Hakan johtoon 0-3. Hakan puolustuslinja kierrätti palloa huolella ja seitsemän minuuttia myöhemmin nähtiin Mikko Laakson tarkka syöttö Otto Lahtiselle, joka ei epäröinyt tykittäessään varmalla jalalla maalilukemiksi 0-4. Muutama minuutti tämän maalin jälkeen päädyttiinkin tuttuun tunnelmaan Nokian kentällä: loukkaantuminen – vaihtomiehet käytetty ja peliä vielä jäljellä. Tästä vajaalla pelaamisesta huolimatta Haka hallitsi peliä kylmähermoisesti. Markus Virtanen sai jälleen näyttää pallonhallintataitojaan ja tuikkasi pallon Arsi Lehtiölle, joka maalasi pelin loppulukemiksi Hakalle 0-5.
Tähdet jakoon seuraavasti:
3 tähteä – Topias Listo
2 tähteä – Tuomas Pynnönen
1 tähti – Otto Lahtinen

Kevätkauden pelien jälkeen Haka voitti oman alueensa sarjan. Pelejä kertyi 9, joista yksi tasapeli ja 8 voittoa. Nousuun Hakan lisäksi lähti myös HJS ja nyt jännityksellä odotetaan, missä lohkossa syyskausi päästään aloittamaan. Seuraavana edessä on ansaittu parin viikon loma!

Haka B-juniorit kiittävät ja kumartavat hienoa yleisöä, joka on ollut mukana aktiivisesti koko kevätkauden! Pian taas jatketaan kuningaspallon kanssa!