TASAPELIPISTE SARJAKÄRJELTÄ TURUN TULIAISENA (5.6.2018)

Jaa tämä juttu!

Lähdimme 5.6. Turkuun haastamaan sarjakärjessä puhtaalla pelillä porskuttavaa TPS:aa. Isännät eivät tehneet vierailuamme kovin ruusuiseksi. Aikataulu oli kireä, peli arkena neljän jälkeen Turun Poropuistossa. Pelikenttänä oli kuplahallin pohja ympäröivine hiekkakenttineen. Pukukopiksi tarjottiin puutarhakalusteita ja hallinlamppuja täynnä oleva varasto, eikä tietenkään suihkumahdollisuutta. Pojat saivat vielä pukea päälleen oranssit liivit sekä koti- että vieraspaitojemme ollessa kovin isäntien paitojen väriset. Säiden haltijakin oli haihduttanut kesän ja kentällä puhaltanut jäätävä tuuli toi sadepisaroita mukanaan.

Hakan puolustuslinja taisteli Turussa Valtteri Salmisen johdolla

Nihkeistä lähtökohdista huolimatta pojat osoittivat jo alkulämmöissä iloista urheilumieltä ja tämä tarttui myös peliotteisiin. Vastustaja osoittautui taitavaksi ja fyysiseksi, mutta keskikenttämme pystyi katkomaan heidän pelinrakentelunsa tehokkaasti Akseli Lehtomäen ja Topi Lehtisen uurastaessa vastustajan riesana. Myös Antti Raiskion ja Valtteri Salmisen puolustuslinja piti hyvin, vaikka tuomari pääsikin säikyttelemään useampaan otteeseen jättämällä isäntien selkeitä paitsioita puhaltamatta. Pääsimme itsekin pyörittämään peliä ajoittain ja vastaiskujakin saimme aikaiseksi. Näistä yksi päättyi komeasti Roni Raution iskiessä pallon TPS-maaliin ja Hakan 0-1 johtoon. Laidoilla Oskari Rantala ja Taavi Seppälä antoivat hyökkäyssuuntaan hyvää prässiä TPS:n puolustukselle ja tämän paineen alla puolustus hätäili maalivahdille löysän syötön, johon Roni syöksyi väliin ja pääsi ohittamaan TPS-vahdin jälleen vieden Hakan jo 0-2 johtoon. Tämän jälkeen TPS lisäsi kierroksia ja sai luotua lukuisia vaarallisia tilanteita, jotka kuitenkin maalivahtimme Justus Lamminen hoiteli varmasti pitäen joukkuettamme pystyssä. Aivan ensimmäisen puoliajan lopulla vastustajan väkivahva keskikenttäpelaaja lähti omalta puoliskoltaan rynnimään kohti maaliamme ja onnistuikin melkoisen pujottelun päätteeksi kaventamaan puoliaikatulokseksi 1-2.

Toinen puoliaika käynnistyi isäntien lievässä hallinnassa. Keskikentän linjamme kuitenkin taisteli edelleen sitkeästi puolustuksen tukena ja laidoille vaihdetut Julius Jokinen ja Mika Partanen toivat tuoretta juoksuvoimaa kentälle. Pystyimme puoliajan keskivaiheilla ottamaan peliä hallintaamme isäntien turhautuessa tappioasemassa. Vapaapotkun jälkitilanteessa kentälle palannut Taavi Seppälä pelasi tilanteen tiukasti loppuun ja survoi maalin eteen pomppimaan jääneen pallon voimalla verkon perukoille. 1-3 johtomme kesti aivan ottelun viime minuuteille TPS:n raivokkaasta painostuksesta huolimatta. Sitten isännät pääsivät kaventamaan ottelun 2-3:een ja vielä tasoittamaan lukemat 3-3 tuomarin käsittämättömiin mittoihin venyttämän lisäajan päätteeksi.

Hakan Taavi Seppälä murtautuu TPS -pelaajien välistä

Tasapeli voitosta voittoon kulkeneen sarjakärjen kanssa tuli hienon taistelun myötä, vaikka loppuratkaisu hieman katkeralta maistuikin. Pojat osoittivat pystyvänsä haastamaan alueliigassa joukkueen kuin joukkueen ja jopa hallitsemaan peliä kovaa vastusta vastaan tiiviin joukkuepuolustamisen lisäksi. Näistä ansioista ja yhdestä pisteestä pojat osasivat iloita taustajoukkojen mukana jo paluubussissa. Seuraava ottelumme odottaa jo parin päivän päässä Forssassa FJK:ta vastaan, sinne lähdemme jatkamaan hyviä otteita ja pisteputkea.

 

Teksti ja kuvat: Mikko Seppälä