Haka junnut rasismia vastaan

Jaa tämä juttu!
Hakan edustusjoukkue näyttää punaista korttia rasismille!

Haka junnut tuomitsevat rasismin kategorisesti. Seurassamme on nollatoleranssi rasismia kohtaan. Olemalla osa Haka-perhettä jokainen pelaaja, valmentaja ja muu toimija sitoutuu taistelemaan rasismia vastaan.

http://punainenkorttirasismille.fi/srtrc/

Jalkapallon pelaajayhdistys:

”Suomalaiset jalkapalloilijat sekä jalkapalloseurat tuomitsevat rasismin ja syrjinnän kaikissa olomuodoissaan. Rasismi on rikollista ja tuomittavaa – sekä kentällä että sen ulkopuolella. Suomalaiset jalkapallotoimijat tuomitsevat kaiken rasismin ja siihen viittavan – yksimielisesti. Jalkapallo yhdistää ihmisiä ympäri maailman – niin myös täällä Suomessa. Jalkapallon Pelaajayhdistys vetoaa, että kaikille ihmisille tarjotaan rotuun, etniseen taustaan tai ihonväriin katsomatta täsmälleen samanlaiset mahdollisuudet osallistua tähän suomalaiseen arkielämään. Nostetaan yhdessä punaista korttia rasismille!

Koko kansainvälinen jalkapallokenttä on taistellut suvaitsemattomuutta ja rasismia vastaan jo pitkään. The Professional Football Strategy Council (PFSC), joka koostuu kansallisten liitojen edustajista (UEFA), seuroista (ECA), liigoista (EPFL) ja pelaajista (FIFPro), hyväksyi yksimielisesti maaliskuussa 2013 päätöslauselman, jonka tarkoituksena on kitkeä kovinkin keinoin kaikki jalkapallossa esiintyvä rasismi. Kaikki edellä mainitut osapuolet ovat hyväksyneet yksimielisesti entistä tiukemman ohjelman nollatoleranssikäytännön aikaansaamiseksi.

Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto, FIMU ry, on tehnyt uraauurtavaa työtä monikulttuurisuuden puolesta ja rasismia vastaan liikunnan kautta. FIMU edustaa Suomessa kansainvälistä Punainen kortti rasismille -järjestelmää, jonka suhteen jalkapallokenttä on ollut erityisen aktiivinen. Suomalaisissa eri sarjatasojen jalkapallo-otteluissa on näytetty konkreettisesti punaista korttia rasismille pelaajien johdolla jo vuodesta 2006. FIMU:n tavoitteena onkin kerätä eri urheilulajien, -seurojen ja -liittojen edustajat jatkossa samojen yhteisesti tunnettujen tunnusten taakse.”