P13 – Voitto vieraissa ja kaatuminen kotona

Jaa tämä juttu!

 Vierasvoitto Hyvinkäältä 

Viikko sitten sunnuntaina -05 ELL-joukkue lähti Hyvinkäälle mukanaan voitto edellisestä ottelusta. Edessä oli kauden ensimmäinen ottelu alustalla, jossa jalkapalloa kuuluu romantikkojen mielestä oikeasti pelata, eli luonnonnurmella. Lähtökohdat olivat siis hienot. 

Ottelu alkoi sekaisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue saanut pelivälinettä tai peliä hallintaansa. Ottelun kahdeksannella minuutilla pallo lensi Hakan rangaistusalueelle ja jäi sinne pomppimaan. Vaihtopenkillä yksi taustoista kerkesi tokaista: ”Jaahas, se on maali tai pilkku.” Pallo pomppi ja kimpoili vielä hetken, josta se aikaisemman ennustuksen mukaisesti päätyi vierasjoukkueen maaliin. 1-0 HyPS:lle ja pallo takaisin keskelle. Takaiskusta huolimatta valkopaitainen vierasjoukkue oli se, joka kuitenkin otti pelin hallintaansa. Nopea kuittaus Akseli Lehtomäen ”urheiluruutumaalilla” avasi melkoisen ilotulituksen. Ensin Kaapo Karvinen viimeisteli hattutempun yhteentoista minuuttiin ja kolme minuuttia Kaapon kolmannesta osumasta Valtteri Nyman viimeisteli taukolukemat 1-5. 

Tauolla muistutettiin pelin hallinnan tärkeydestä. Vaikka maaleja tuli, niin koheltamiseksi ei saa silti mennä, muuten voitaisiin joutua vielä ongelmiin. Toinen painotettava asia oli varautuminen vastustajan nopeisiin avauksiin puolustuslinjan taakse. 

Toinen jakso alkoi samalla kaavalla kun ensimmäinenki jakso ja peli pyöri lähinnä keskialueella. Ensimmäisestä jaksosta poiketen hallinnan otti kuitenkin kotijoukkue. Haka puolusti kuitenkin hyvin ja todella vaarallisille maalipaikoille ei Hyvinkääläisillä ollut asiaa. Ottelun 50.minuutilla HyPS:n painostus kuitenkin palkittiin 2-5 kavennuksen muodossa. Muutama minuutti tästä ja tapahtui myös eräänlaista ilotulitusta, kun Hakan Tuomas Savijoki joutui jonkinlaisen kostopotkun kohteeksi pelitilanteen ulkopuolella. Tämä ei ottelun päätuomarilta mennyt ohi, vaan punainen kortti heilahti ja kotijoukkue joutui alivoimalle. Kummallisen tilanteesta teki se, että ”Tupe” ei ollut missään tekemisessä edeltäneen tilanteen kanssa, vaan potku tuli täysin ”out-of-the-box”. Pääsipä kaiken huipuksi vielä vierasjoukkueen vaihtopenkki katselemaan tilanteen jälkeen kansainvälisiä käsimerkkejä. Samalla, kun Tuomas makasi kentällä huollettavana, niin oli hyvä hetki ottaa joukkue vaihtopenkin eteen puhutteluun ja keskittyminen käännettäisiin taas pelaamiseen. Varsinkin nyt, kun kotijoukkue on vajaalla miehityksellä, niin pallonhallinnasta tulisi vieläkin tärkeämpää, jotta vastustajan viimeisetkin pyristelyt loppuisivat. Näin tapahtui ja loppu olikin valkopaitaisten pallollista ja pallotonta hallintaa. Loppulukemat 2-6 kävi kaunistelemassa Kaapo päivän neljännellä maalillaan. 

★★★ Karvinen Kaapo

★★ Jantunen Eeli

★ Lehtomäki Akseli

Tappio Tehtiksellä 

Viikko Hyvinkäällä vierailun jälkeen oli aika ottaa vieraita vastaan Tehtaan Kentälle. Viime sunnuntaina vieraat saapuivat paikalle Suomen Turusta FC Interin nimen alla. Talvella pelattiin ensimmäisiä kertoja 11v11 peliä, kun kävimme vierailemassa harjoitusottelun muodossa Turussa. Silloin tuloksena oli selkeä tappio, mutta odotettavissa oli selkeästi tasaisempi kamppailu. 

Ottelun alussa asetelmia vielä haettiin, mutta lopulta ne olivat melkoisen odotetut. Inter piti palloa ja Haka puolusti. Interilta yksi tolppaan osunut laukaus, mutta muuten ensimmäisen jakson alku oli tasaväkinen. Kahdeksannellatoista minuutilla tapahtui kuitenkin Hakan puolustuspelin ensimmäinen selkeä virhe, kun Interin pelaaja pääsi kulmapotkusta puskemaan pallon maaliin ilman minkäänlaista estelyä. Lenni Karilla Hakan maalissa ei ollut muuta tehtävissä, kun kerätä pallo verkosta. Peli jatkui tasaisena ja päivän teeman mukaisesti. Haka sai luotua muutamia puolittaisia maalipaikkoja, joista lähimpänä oli Eetu Lehdon volley vain hieman ohi maalin. Ensimmäisen jakson lopussa tapahtui kuitenkin klassinen pukukoppimaali, harmillisesti vierasjoukkueen toimesta. Tarkka laukaus rangaistusalueen ulkopuolelta takakulmaan ja tauolle siirryttiin lukemissa 0-2. 

Tauolla joukkuetta heräteltiin muutamien perusasioiden kertaamisella pienellä pelipaikkamuutoksella. Mitään ei vielä oltu menetetty. 

Toisella jaksolla myös kotijoukkue kykeni paikoitellen muutamiin pidempiin pallonhallintajaksoihin, mutta niitä oli vieläkin auttamatta liian vähän. Puolustuspelaaminen sujui kuitenkin hyvin, eikä vierasjoukkue päässyt enää lisäämään numeroita taululle. Harmillisesti tähän ei kyennyt myöskään kotijoukkue, joten tauon 0-2 lukemat olivat myös loppulukemat. Erityismainintana voidaan sanoa topparipari Eeli Jantusen & Elias Heikkisen huomattavasti keväältä parantuneet otteet. Harjoittelun kautta pelaaminen parantuu, se ei ole mitään uutta kenellekään.  

★★★ Jantunen Eeli

★★ Nyman Valtteri

★ Heikkinen Elias

Kevätkautta on jäljellä vielä kaksi ottelua: ensin vieraissa Honka (10.6) ja kotona VJS (16.6). Piirinliigajoukkue jatkaa otteluitaan tulevana torstaina Ylöjärven Ilvestä vastaan Saharassa klo 18:00. Tervetuloa kannustamaan molempia ryhmiä!