D12 – Tärkeä alueliigavoitto Tehtiksellä (3.6.)

Jaa tämä juttu!

Pojat ampaisivat kouluista kesälaitumille, mutta alueliiga jatkui heti sunnuntaina tärkeällä pelillä. Tehtikselle saapui vieraaksi Pallo-Iirot Raumalta. Olimme kohdanneet vierailijat kahdesti, viime kesän Vierumäki-turnauksen finaalissa kärsimme karvaan rankkaritappion ja talvella kohtasimme tasaisessa hallisarjan pelissä, joka sekin kääntyi lopulta raumalaisten eduksi. Myös alueliigataipaleemme oli kulkenut varsin tasaisesti ja olimme peräkkäisillä sijoilla keskikastissa, molemmilla katse tiukasti Etelä-Länsi -liigaan suunnattuna. Asetelmat ottelulle eivät siis juuri jännittävämmät olisi voineet olla.

Pelin ensimmäinen vartti näytti kannaltamme hyvältä. Saimme pidettyä pallon kontrollissa ja jo muutaman minuutin kohdalla saimme pallonriiston hyökkäysalueella ja pallo pelattiin Akseli Lehtomäelle, jolle oli jätetty reilusti tilaa keskustaan. Akselilla oli malttia asettaa askeleensa ja laukaista pallo rauhallisesti yläkulmaan. Vartin pelin jälkeen peli alkoi jostain syystä kääntyä vastustajalle, joka sai syöttöpelinsä pyörimään ja pääsi useisiin vaarallisiin paikkoihin, jotka Justus Lamminen maalilla kuitenkin hoiteli pitäen ajoittain joukkuettamme pystyssä. Jo aiemmissa kohtaamisissamme raumalaiset olivat esitelleet laukaisuvoimaansa ja niin kävi nytkin. Kaukaa tulleeseen kanuunalaukaukseen Justus sai sormensa väliin ja pallo päätyi ylärimaan, josta se kimposi puolustuksemme selustaan ja paikalle iski ensimmäisenä vierailija tasoittaen pelin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Toiselle puoliajalle valmennus Mika Raution johdolla pähkäili taktista muutosta pelin kääntämiseksi. Siirryimme kahden pelaajan puolustuslinjaan ja saimme lisää voimaa keskikentälle, mikä olikin myrkkyä raumalaisten syöttöpelille. Vielä puoliajan alussa Hakalaiset hieman hapuilivat vaihtuneen pelisysteemin kanssa ja Iirot pääsivät läpiajoon, jonka Justus maalilla vielä sai torjuttua, mutta kaatoi samalla hyökkääjän rankkarin arvoisesti ja tästä vierailijat menivät 1-2 johtoon. Ottelun viimeiset parikymmentä minuuttia olivat kuitenkin tällä kertaa Hakalaisten varmaa pelin hallintaa. Iirot eivät enää päässeet murtamaan keskialueen linjaamme kuin pitkillä palloilla, jotka puolustuksessa Antti Raiskio ja Valtteri Salminen hoitelivat varmasti. Oma pelimme lähti sujumaan myös hyökkäyssuuntaan ja Iirot väsähtivät syöttöpelimme ja prässimme alla. Roni Rautio kahdellaan ja Taavi Seppälä veivät Hakan 4-2 johtoon nopeilla hyökkäyksillä puolustuksen ohi. Ja kuten tällä kaudella on ollut tapana, niin myös erikoistilanteet sujuivat, kun Valtteri puski kulmapotkun maaliin. Pelin lopussa Akseli lähti vielä vahvaan juoksuun, johon Roni pelasi hänelle pallon tyhjään tilaan ja riemastuttavat loppulukemat 6-2 lyötiin tulostauluun.

Hienoon tulokseen päästiin koko joukkueen sitkeällä työnteolla kuumassa kelissä. Laidoilla hikoilivat Topi Lehtinen, Mika Partanen ja Julius Jokinen sekä vahvoilla laitaväännöillä ja nousuilla useamman hyökkäyksen käynnistänyt Oskari Rantala.

Alueliigan kevätkierros lähestyy loppuaan. Tulevat päivät reissataan maakuntaa urakalla, 5.6. kohtaamme TPS:n Turussa ja 7.6. FJK:n Forssassa. Kevätkierros päättyy keskiviikkona 13.6. klo 18:30 Tehtiksellä SalPa/Halikko yj:tä vastaan. Lisäpisteet ovat vielä tarpeen varmistamaan paikka syyskierrokselle Etelä-Länsi -liigaan, joten otamme kannattajat Tehtikselle kiitollisuudella vastaan! Nyt palautellaan ja venytellään, jotta ollaan iskussa vieraskierroksilla.

 

Teksti ja kuvat: Mikko Seppälä