B-pojille voittoon kotona (26.5.) ja vieraissa Pullerilla 30.5.

Jaa tämä juttu!

B-pojat voittoon kotikentällä 26.5.2018

Helteiselle Tehtaan kentälle B-poikien vieraaksi saapui länsirannikolta TPS/2  – joukkue. Kevään harkkapelissä Hakan pojat pesivät Tepsin 2-4, mutta olosuhteet olivat  nyt erilaiset kuin maaliskuussa.

Pelin ensimmäisellä puoliajalla nähtiin ”poikkeuksellista” palloa hakapojilta: lukuisia luokattoman huonoja syöttöjä / hätiköityjä roiskaisuja, hölköttelyä / hidasta patikointia sekä muutakin epätyypillistä toimintaa. Tästä vastustaja käytti tilaisuutensa ja pääsi rokottamaan 8 minuutin kohdalla jättäen Hakan tilanteeksi 0-1. Hyökkäysosasto sai tästä herätystä – kolme minuuttia myöhemmin Topias Liston esityöllä Tomy Nurmesniemi pamautti pallon maaliin ja tilanne oli tasan 1-1. Pelityylistä huolimatta 26 min kohdalla Haka pääsi rokottamaan toistamiseen: Eetu Leirin mainion noston jälkeen Wili Valtonen vei pallon maaliin, tilanne Hakalle 2-1. Maalin jälkeen kävi selkeäksi myös pelin tuomarilinjaus, joka näytti sallivan rugbymaisia otteita kentällä.

Toiselle puoliajalle lähdettiin herättelypuhuttelun jälkeen astetta virkeämmällä asenteella ja edellisten pelien maalitykki Wili jatkoi pahantekoaan vastustajan maalilla. Topiaksen ja Tomyn pohjatyöstä TPS:n maaliverkot heiluivat kahdesti: toistamiseen nähtiin Wililtä hattutemppu ja Haka oli johdossa jo 4-1. Myös keskikenttä heräsi reippaampaan työntekoon ja kentälle saatiin myös tuoreita jalkapareja. TPS:n päässä verkot heilahtivat vielä kertaalleen Iivari Turkkisen purettua maalivahdin avauksen ja Antti Tuominen sujautti pallon maalivahdin jalkojen välistä vieden Hakan johtoon 5-1. Vielä pelin loppuminuuteilla TPS sai järjestettyä itselleen tilanteita, kun Hakan päässä tehdyt pelipaikkavaihdokset sekoittivat pasmoja – mutta peli päättyi Hakalle voittoon 5-1.
Parempaakin jalkapalloa on nähty tähän mennessä, mutta tärkeät pisteet haettiin silti kotiin. Tähdet jakoon seuraavasti:

3 tähteä – Wiljam Valtonen
2 tähteä – Kalle Kohonen
1 tähti – Tuomas Karppila

 

HJS kumoon Pullerilla 30.5.2018

Kevätkierros oli tähän mennessä kuljettu HJS:n kyljessä ja nyt voittoa lähdettiin hakemaan. Edellinen kohtaaminen oli harjoituspelin merkeissä lopputalvesta, jolloin tekonurmea tallattiin pakkaslukemissa (-16…) ja ottelu tuollon hävittiin. Nyt olosuhteet olivat toiset – tuuli, +20 ja ilta-aurinko – mutta HJS:n pelityyli ei ollut muuttunut tällä välin mihinkään: isoja avauksia ja nopeita jalkoja ahnaasti palloa tavoitellen. Nopeajalkaisuudesta HJS:ää rankaistiin useilla paitsiovihellyksillä Hakan puolestaan sortuessa hitaisiin juoksuihin sekä huonoihin syöttöihin. Pelin ensimmäinen maali nähtiin 15 minuutin kohdalla: Otto Lahtisen syötöstä Tomy Nurmesniemi napautti pallon maaliin ja Haka johtoon 0-1. Poikien suoritus oli suoraan oppikirjasta. HJS oli kuitenkin nälkäisempi pallon perään ja Hakan syöttöjä ennakoitiin ja katkottiin liian helposti. Pallo pyöri pääosin Hakan puolikkaalla, mutta maaleja ei onneksi tullut. Puolustus piti kutinsa, vaikka useasti vikkeljäjalkaisille HJS:n pelaajille hävittiinkin.

Toinen puoliaika jatkui samankaltaisena ja laskeva ilta-aurinko toi myös lisähaastetta. Maalivahti Kalle Kohonen piti torjunnoillaan myös Hakaa pystyssä. Toisen puoliajan loppupuolella Haka onnistui toistamiseen: Keskikentältä Markus Virtasen mainio nosto Topias Listolle vasempaan laitaan, josta Topsa chippasi pallon HJS:n maalivahdin yli verkkoon ja vei Hakan johtoon 0-2. Tästä alkoi armoton HJS:n paineistus. Viime minuutilla Hakan maaliverkot heilahtivat, kun HJS:n pelaaja onnistui kierteisellä unelmavedolla viemään pallon oikeaan ylänurkkaan Kohosen tavoittamattomiin ja tilanne oli 1-2. Tapahtuneista pelikeskeytyksistä loukkaantumisten yms. vuoksi tuomari jatkoikin peliä ja HJS painosti lujaa. Tiukalla puolustamisella lukemat saatiin pidettyä loppuun saakka.
Tähdet seuraavasti selkeästi puolustusvoittoisesta pelistä:

3 tähteä – Tuomas Karppila
2 tähteä – Otto Lahtinen
1 tähti – Mikko Laakso

Tällä hetkellä Haka johtaa sarjaa 16 pisteellä, mutta pelejä on vielä jäljellä.
Seuraava peli Salossa 10.6.