B-pojat komeaan voittoon Turuus 19.5.2018

Jaa tämä juttu!

Lauantaina 19.5. Hakan B-pojat matkasivat vieraspeliin ÅIFK:ta vastaan Kupittaalle.  Ennen pelin alkua valmentajan palaverissa pojille muistutettiin, että kautta edetään peli kerrallaan keskittyen aina täysillä yhteen peliin.

Sanoista tekoihin: Ensimmäisestä vihellyksestä lähtien pelin painopiste pakotettiin vastustajan päätyyn ja siellä se pidettiinkin erinomaisella ylhäältä päin puolustamisella – josta myös yksi keltainen kortti Hakalle jaettiin. Vastustajan maalivahti ei pystynyt juurikaan avaamaan peliä lyhyillä ja pitkät avaukset hoidettiin tyylikkäästi napaten pallo Hakan haltuun. Haka pyöritti peliä nätillä pallonhallinnalla ja täten saatiin luotua valtava määrä maalipaikkoja, jotka myös hyödynnettiin – niin kuin peliä edeltävällä viikolla oli treenattukin:
Topias Liston oivasta keskityksestä Tomy Nurmesniemi puski pallon maaliin ajassa 20`. Vain 7 minuuttia myöhemmin Arsi Lehtiö paukautti todellisen kaunokaisen – pallo maaliin vapaapotkusta 20 metrin kohdalta ja Haka johtoon 0-2. Erän loppua lähestyttäessä edellisen pelin hattutemppuilija Wiljam Valtonen pääsi jälleen vauhtiin ja nosti Hakan jo 0-3 johtoon.

Vastustaja yritti sekoittaa fyysisellä pelillä poikien rytmiä, mutta Hakan taistelijat ottivat kovia iskuja ja potkuja vastaan hymyssä suin. Näistä tilanteista ÅIFK lopetti 1.puoliajan ja aloitti 2.puolikkaan ottaen vastaan varoituksia. Hakan poikien tahti säilyi läpi molempien erien ja maaleja painettiin toisen perään. Wili tehtaili siis jo toisen hattutempun – lisämaalit syntyivät ajassa 57`ja 61`. Vaihdosta kentälle tullut Riku Kallio sai ns. unelma-alun ja 77 peliminuutin kohdalla Tomyn hienosta keskityksestä ”Ricardo” viileästi viimeisteli pallon volleylla ÅIFK:n verkkoon ja peli oli Hakalle jo 0-6. Vielä viime minuuteilla nopsajalka Nurmesniemi täräytti pallon maaliin ja peli päättyi Hakan voittoon. Lopputulos 0-7 Hakalle ei imartele yhtään, vaan lukemat oli täysin ansaittu.

Valmentaja Sebastian Bowles puhkui ylpeyttä pelin jälkeen: ”Jokainen pelaaja ansaitsi hatunnoston ja kumarruksen ehjästä ja hyvästä pelistä. Tätä se on parhaimmillaan, kun joukkue puhaltaa yhteen hiileen ja taistellaan yhteisen unelman puolesta! Hyvää duunia, nuoret miehet, hyvää duunia!”

Kuten Sebu mainitsi, paljon onnistumisia jälleen tässäkin pelissä, mikä tekee erityiskiitosten jakamisen vaikeaksi. Tähtiraati jakoi kiitoksensa seuraavasti:

3 tähteä – Wiljam Valtonen

2 tähteä – Tomy Nurmesniemi

1 tähti – Riku Kallio

p.s. kuvaksi juttuun lainasimme ryhmäkuvan Calahan.kuvat.fi – sivustolta, josta löytyy vallan huikeita otoksia meidän(kin) peleistä.