D12 tappio ja voitto alueliigassa

Jaa tämä juttu!

Alueliigapelit jatkuvat tiiviillä tahdilla. Viime perjantaina (18.5.) kohtasimme Fc Jazzin vieraskentällä Porin Herralahdessa. Ottelu oli tappiollinen, vastustaja oli useilla osa-alueilla poikiamme terävämpi. Vastustajan syöttöpeli oli ajoittain sujuvaa ja toisaalta he pystyivät vaihtamaan pelirytmin nopeasti pallonhallinnasta pitkiin avauksiin puolustuslinjan taakse ja nopeisiin ylivoimahyökkäyksiin näiden perään. Oma pelimme ei tämän prässin alla lähtenyt rullaamaan ja loppulukemat 6-1 isännille kuvastivat pelin kulkua. Roni Rautio kaunisteli hieman lukemia pelin loppupuolella emmekä jääneet nollille.

Viikonlopun ajan nollasimme tappiota ajatuksista ja jo maanantaina (21.5.) oli vuorossa kotiottelu Hämeenlinnan HJS:aa vastaan. Alkulämmöt oli hoidettava rauhallisesti Tehtiksen paahtavassa helteessä ja nesteytyksestä pyrittiin huolehtimaan kunnolla. Pojat olivatkin heti alusta liikkeellä sähäkällä jalalla ja puolen minuutin kohdalla johdimme 1-0 hyökkääjien prässätessä syvältä vastustajan puolustajia ja pallon päätyessä Roni Rautiolle, joka viimeisteli avausmaalin. Heti perään pääsimme katkomaan vastustajan seuraavaa avausta ja toinenkin maali ensi minuutille oli lähellä. Tämä taisikin hieman hämmentää poikia, kun jalka tuntui nousevan kaasulta vastustajan uinuessa ensi minuutit, minkä myötä ote siirtyikin vastustajalle ja peli eteni hyvin tasaisissa merkeissä. Ensimmäinen puoliaika oli melkoista aaltoilua pelillisesti, hyökkäykset olivat molemmilla teräviä ja meidänkin puolustuslinjamme rakoili ajoittain päästäen vastustajan vaarallisiin hyökkäyksiin, joista yhdestä he pääsivät tasoittamaan pelin. Puoliajan lopulla saimme paremmin otetta takaisin, kolistelimme tolppaa ja ylärimaa ennen kuin Roni vei toisella maalillaan Hakan johtoon. Ottelun tarkasti tuominnut tuomari ei halunnut ottaa ratkaisuroolia, vaan armahti HJS:n maalivahtia, joka tuli kauas rangaistusalueen ulkopuolelle nappaamaan pallon käsiinsä läpi juosseen hyökkääjämme edestä selviten vain keltaisella kortilla. Puoliajan lopulla vaihdosta vauhtiin päästetty Valtteri Salminen otti sitten ratkaisijan viitan kannettavakseen ja kasvatti kahdella maalilla johtomme 4-1:een. Näistä jälkimmäinen oli Urheiluruutu-materiaalia Valtterin pommittaessa vasurillaan rangaistusalueen rajalle Oskari Rantalalta saamansa keskityspallon suoraan ilmasta laakana takaylänurkkaan.

Toinen puoliaika jatkui tasaisissa merkeissä johdostamme huolimatta. HJS herätteli toiveita noususta kavennusmaalilla, mutta pelin edetessä kuuma keli alkoi vaatia veronsa, tällä kertaa enemmän vastustajalta kuin pojiltamme. Vastustaja joutui rikkomaan toistuvasti pelaajiamme ja pallo pyöri jatkuvasti hyökkäyspäässämme syöttöpelin kulkiessa hetkittäin mukavasti. Tämän seurauksena saimme useita erikoistilanteita, joista loimme alkukauden tapaan vaarallisia maalipaikkoja. Ylärima kolisi pariinkin otteeseen ennen kuin Roni kolmannellaan ja Aaron Nagy kulman jälkitilanteesta veivät Hakan vastustamattomaan 6-2 johtoon. Justus Lamminen pelasi hyvin maalilla poimien talteen vastustajan laukaukset lukuun ottamatta pelin päättänyttä 6-3 kavennuskanuunaa.

Pojat jatkavat ansaitulla voitolla harjoitustauolle, seuraava peli on Tehtiksellä sunnuntaina 3.6. klo 16:00 pelattava ”kuuden pisteen ottelu” Rauman Pallo-Iiroja vastaan. Kaikki mukaan kannustamaan poikia kohti Etelä-Länsi -liigaa ja kääntämään 30-lukemiin juuttunut katsojamäärämme nousuun!

 

Teksti ja kuvat: Mikko Seppälä