Rutiinivoitto Lohjalta

Jaa tämä juttu!

A-junnut lähtivät viettämään äitienpäiväänsä Lohjalle haastamaan Lohjan Palloa. Takana oli jo torstaina ottelu MuSaa vastaan joten palautumisaikaa ei ollut hirveästi ja monelle pelaajalle oli odotettavissa paljon lisää kuormaa jo muutaman päivän sisään. Tilanteeseen ei helpottanut myöskään se, että kentän lämpömittari näytti polttavaa +30 astetta ja taivaalla ei paljoa ollut pilviä häiritsemässä.

Haka lähti otteluun samantien rohkeasti hyökäten ja jo ensimmäisten minuuttien aikana Hakan torniosasto sai pallon kulman seurauksena lähes maaliviivalle saakka mutta Lohjan pojat saivat siistittyä pallon pois. Kovan alkurynnistyksen jälkeen alkoi hieman näkyä, että ei olla paljoa vielä nurmella päästy tällä kaudella temmeltämään. Nurmen elementit eli epätasaisuus ja tahmeus, tuottivat kasan harhasyöttöjä joiden avulla vastustaja päästettiin turhan helposti peliin mukaan. Vaarallisia paikkoja eivät kuitenkaan kotijoukkuelaiset saaneet, vaan hyvän pelin pelannut Hakapuolustus piti vastustajan kurissa. Kun peliä oli pelattu reilu parikymmentä minuuttia sai Leevi Lundell pallon jalkaansa vastustajan hyökkäyspäässä, jonka jälkeen rohkea haasto boxiin pakotti vastustajan rikkomaan ja Joona Kari kävi hakemassa marjat päältä ja upotti pilkun komeasti sisään. Toisen puoliajan loppuun nähtiin vielä toinen maali, kun Haka avasi komeasti parilla syötöllä vastustajan vasemman laidan, josta Severi Keskitalo komealla keskityksellään tarjoili maalilla Onni Huviselle, joka sijoitti tarkasti päällään ohi LoPan maalivahdin.

Puoliajan jälkeen alkoi jokaisesta pelaajasta jo hieman näkyä pohjalla oleva rasitus sekä rankka keli. Toisella puoliajalla ei oltu enää ihan niin energisiä kuin ensimmäisellä vaan pelattiin ikään kuin säästöliekillä. Avattiin peliä rauhassa ja iskettiin, kun oli siihen paikka. Vaihdosta onneksi löytyi kasa tuoreita jalkoja ja saatiin aikaiseksi useampikin vaarallinen hyökkäys. Yritys palkittiin jälleen 71 minuutilla kun vaihdosta tullut Ville Brander muutti tilanteeksi 3-0. Vielä 74 minuutilla Severi lisäsi Hakan johtoa puskemalla kulmasta Hakan 4-0 johtoon. Näihin lukemiin ottelu myös päättyi ja päästiin jatkamaan äitienpäivän viettoa.

Kautta on nyt pelattu viiden ottelun verran ja Haka matkaa komeasti Ykkösdivarin kärjessä jakaen paikkansa TPS:n ja TPV:n kanssa. Nyt ollaan saatu hyvä aloitus nurmikaudelle, joten voidaan luottavaisin mielin lähteä haastamaan Apian viheriölle aina niin mukavaa Turun Palloseuraa. Tervetuloa kannustamaan A-pojat voittoon torstaina klo 19:30!

 

Teksti: Juuso Ylinen