P13 -Avauspiste Mukkulan Tekonurmelta

Jaa tämä juttu!

Suomen keväisessä kelissä pelattu ottelu toi esiin tiivistelmän koko alkukaudesta.

Ensimmäisen jakson alussa Kuusysi piti pallonhallinnan itsellään, mutta Hakan kannalta se tapahtui suotuisasti lähinnä Kuusysin omalla puolustuskolmanneksella. Hakan prässi ja puolustusmuoto pysyi kasassa hyvin ja hetken syöttelyn jälkeen Kuusysi joutui tyytymään usein pitkään syöttöön omalta maalivahdiltaan. Toki muutaman kerran kotijoukkue pääsi myös maltillisesti rakentamalla Hakan prässin ohi. Hakalle siunaantui ensimmäisen 20min aikana jälleen lukuisia maalipaikkoja ja vaarallisia tilanteita, mutta pallo ei löytänyt perille haluttuun osoitteeseen. Lopulta taas kävi klassisesti, eli kotijoukkue sai kaksi vaarallista hyökkäystä, joista syntyi kaksi maalia. Sarjatason armottomuus realisoitui jälleen. Maalien jälkeen ensimmäisen jakson loppu oli hieman sekaisempaa peliä, eikä kummallakaan joukkueella ollut selkeää otetta pelitapahtumista. Tuomas Savijoen lukuisista hyvistä kulmapotkuista olisi jälleen pitänyt muutama maali tehdä, mutta vielä ei niistä palkintoa saatu. 

Puoliajalla valmennus painotti, että peli on vielä täysin käännettävissä kunhan jokainen pelaaja alkaa tekemään laadukkaasti omia toimintojaan. Kiire ei ole, kunhan tehdään oikeita asioita, niin palkinto odottaisi. Pojat olivat samaa mieltä, joten ei muuta, kun toinen jakso käyntiin. 

Toinen jakso olikin sitten hurjaa vyörytystä mustissa paidoissa pelanneelta vierasjoukkueelta. Puoliajalla tapahtunut herääminen näkyi kentällä jokaisen pelaajan kohdalla isona parannuksena jokaisella pelin osa-alueella. Kotijoukkuetta ei päästetty puolenkentän yli toisen jakson aikana, kun noin viisi kertaa ja niistäkin kolme vasta aivan ottelun lopussa. Viimeisen linjan murtaminen tuotti kuitenkin vaikeuksia ja usein viimeistelyä lähdettiin yrittämään lähes epätoivoisen näköisistä paikoista. Valmennus painoittikin kentän laidalta sitä, että varmasti pääsemme vielä laadukkaammille paikoille, kunhan maltetaan etsiä parhaita vaihtoehtoja. Rynnistys tuotti tulosta, kun ensimmäinen maali meni kotijoukkueen kannalta epäonnisesti heidän omasta pelaajastaan maaliin. Tämä ei Hakaa paljoa kiinnostanut, vaan peliväline haettiin juosten maaliverkosta takaisin keskipisteelle, vaikka peliä oli jäljellä vielä parikymmentä minuuttia. Samankaltainen painostus jatkui kavennusmaalin jälkeen ja toisen osuman syntyminen oli vain ajan kysymys. Lopulta tasoitusmaali saatiin aikaan Kaapo Karvisen hienon viimeistelyn päätteeksi. Muutama ilonkiljahdus ilmoille, ja pallo olikin melko nopeasti taas keskiympyrässä, jotta peli päästäisiin aloittamaan uudelleen. Tasoituksen jälkeen kuitenkin peli muuttui jälleen sekaiseksi ja hyökkäykset aaltoilivat päädystä toiseen. Palloa ei kuitenkaan enää maaliverkoista kaivettu, joten peli päättyi tasatulokseen 2-2.  

Erityismainintana toisen puoliajan esityksestä voidaan mainita Eeli Jantunen, joka hoiti Kuusysin harvat hyökkäykset isännän elkein,muun puolustuslinjan hyvin tukemana. Toinen jakso oli jokaiselle pelaajalle herätys siihen, mihin oikeasti pystytään, kun toimitaan ja ollaan sataprosenttisesti pelissä mukana jokaisella sekunnilla. Jokainen pelaaja täytti tänään paikkansa ja moni pelasikin oman tasonsa ylärajoilla. Pelin jälkeen olikin pohdinnassa se, miksi aletaan pelaamaan vasta silloin, kun on ”kuolemanhätä”. Yhteistuumin valmennus ja pelaajat päättivät, että näin voitaisiin pelata jokainen ottelu alusta loppuun.

Hieno nousu, vaikka edelleen pelit tehdään turhan vaikeaksi itselle. Pistetili on kuitenkin avattu ja tästä on hyvä jatkaa alkavalle harjoitusviikolle. Alkavalla viikolla ELL jatkuu Tehtaan Kentällä, kun keskiviikkona klo 19:00 vieraaksi saapuu Käpylän Pallo. Myös Piiriliiga potkaistaan käyntiin lauantaina, kun Haka matkaa Kauppiin TPV:n vieraaksi.

★★★ Olli Haikka

★★ Kaapo Karvinen

★ Eeli Jantunen