TPV – Haka-j taisteltiin Kaupissa

Jaa tämä juttu!

Haka-junnut kohtasi torstaina B17 kakkosdivarissa ykkösestä tippuneen TPV:n. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Puolustuspäässä oli alkuun havaittavissa jonkinasteista hermoilua, ja muutamasta pikku virheestä oli kotijoukkue päästä rokottamaan. Onneksi Samu Lindgren maalilla oli hereillä ja hoiti tilanteet mallikkaasti. Hyökkäyspäässä tilanteet kuivuivat yleensä viimeisen vapauttavan syötön jäädessä niukasti puolustuslinjaan. Ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä taistelu sitten palkittiin. Ensin Onni Huvinen kärjessä jaksoi raataa tilanteen loppuun asti ja laukoi pallonriiston jälkeen Hakan 0-1 -johtoon. Heti tämän jälkeen Oskari Kukkonen kamppaili tiensä hyökkäyssektorille ja näki hyvin Ville Branderin loistavan  juoksun linjan taakse. Villelle pallo jalkaan ja kylmäpäinen viimeistely, taukojohto 0-2.

Tauolla valmennus painotti että ekalla kympillä TPV tulee kovaa. Tämä pitäisi ottaa tarkasti. Homma ymmärrettiin mutta toteutus ei sitten ihan onnistunut: seitsemän minuuttia ja kotijoukkue oli tasoittanut 2-2:een. Sitten valkopaitainen vierasjoukkue ryhdistäytyi, ja kaksi minuuttia tasoituksesta Ville Brander antoi kolmestakympistä älykkään vaparin kuudentoista alueelle. Juho Viitaharju otti pallon taidokkaasti haltuun ja upotti sen vastustamattomasti verkkoon. Ottelun hallinta kääntyi takaisin Hakalle, mutta sitten hyvää peliä pelannut Samu Lindgren telottiin sairastuvalle. Tuomari ei tässä tilanteessa virhettä nähnyt toisin kuin kaikki katsojat. Muutenkin kotijoukkue pelasi aika rumaa peliä, ja tuntui että heidän saamansa neljä varoitusta eivät olleet lähellekään tarpeeksi. Hakalaisten pää kuitenkin kesti, ja pahaan paikkaan maaliin joutunut Rasmus Paavola pelasi vakuuttavan loppupelin. Kumpikaan joukkue ei saanut enempää maaleja joten tuliaisina maukas 2-3 vierasvoitto. Seitsemää minuuttia lukuunottamatta juuri sellaista peliä mitä valmennus toivookin.

Taas oli erittäin epäkiitollinen tehtävä jakaa tähtiä. Harkittiin jopa että kaikille annetaan kolme. Yhteisymmärrykseen kuitenkin tähdissä päästiin, vaikka moni peluri nyt kokeekin vääryyttä kun ei tähtiä saanut.

Oskari Kukkonen
Ville Brander
Rasmus Paavola