D12 Wasa Football Cup – molemmat joukkueet kahdeksan parhaan joukossa

Jaa tämä juttu!

Upea, aurinkoinen futis viikonloppu takana Hakan D12 pojilla ja taustoilla. Vaasa on Suomen aurinkoisin kaupunki ja todistetusti näin on sillä me vanhemmat saimme nauttia hyvän futiksen ohessa myös auringon lämmöstä ja kauniista merimaisemista. Lämmöstä, josta täällä etelässä on haaveiltu koko kesä.

Wasa Football Cup on iso ja perinteinen turnaus, joten matkaan lähdettiin kahdella joukkueella aikaisin perjantai aamuna. Turnausinfon mukaan pelikentät sijoittuivat koko Vaasan alueelle, sillä sarjoja oli useita. Hakan pojat eivät kuitenkaan päässeet nauttimaan kesän vihreästä nurmesta tai hapekkaasta peli-ilmasta sillä molempien joukkueiden kaikki pelit pelattiin tekonurmella tunkkaisessa kuplahallissa 🙁 Onneksi pelien välissä myös pojat saivat haukata raitista meri-ilmaa ja temmeltää luonnon nurmella.

Haka/mustat aloittivat turnauksen tasaisella ottelulla heti perjantaina puolilta päivin jolloin vastaan asettui Pargas IF Grön. Peli oli tasaista eikä maaleja saatu puolin eikä toisin aikaiseksi. Peli päättyikin tasalukemiin 0-0.

Viikonlopun aikana Haka/ mustien osalta parasta peliä nähtiin lauantaina kun vastaan asettuivat rakkaat toverit omasta joukkueesta eli Haka/ valkoiset. Tämä vastakkain asettelu oli kaikkea muuta kuin toivottu ottelu Hakalaisille, mutta pelattavahan se tietenkin oli.

Pelin ensimmäinen puoliaika oli hyvinkin tasainen. Tämä lupaa hyvää jatkoa ajatellen, paljon hyviä ja tasaisia pelaajia.  Mustien puolustus toimi todella mallikkaasti ja valkoisten oli vaikea päästä lähelle maalia. Mustat pelasivat hyvää peliä ja tätä samaa taistelua sekä taitoa olisi toivottu muissakin peleissä. Ensimmäiselle tauolle mentiin lukemissa 0-1 (valkoisten eduksi).Toisella puoliajalla maaleja syntyi muutamia ja lopputulos valkoisille oli 0-6.

Haka/ mustien suurin ongelma oli viimeistelyssä lähes jokaisessa pelissä. Maalin tekopaikkoja osattiin luoda, mutta vedot eivät osuneet kohdalleen. Puolustus toimi hyvin ja peliasenne oli kohdillaan jokaisessa pelissä. Mustien maalisuhde oli 10 päästettyä ja viisi tehtyä maalia viikonlopun aikana. Kahdeksas sija kovatasoisessa sarjassa ei ole huono sijoitus.

Haka/valkoiset aloittivat turnauksen myös perjantaina iltapäivällä ja vastaan asettui ensimmäisenä Pargas IF Röd. Tämä peli oli maalijuhlaa ja päättyi Hakalaisten eduksi 14-0. Perjantain ja lauantain pelit sujuivat joukkueelta hyvin. Oma maali pidettiin puhtaana sunnuntaihin saakka. Pallo liikkui hienosti kentällä ja opit olivat menneet perille.

Sunnuntaina välierään lähdettiin hieman haukotellen vaikka aamulla joukkue oli saanutkin nukkua melko pitkään. Tämä väsymys näkyi heti kentällä ja yhdestä ainoasta maalipaikasta vastustaja VPS avasi pelin. Johtoasemaan päästiin kuitenkin heti toisen puoliajan alussa, mutta sitä johtoasemaa ei kestänyt kuin muutama sekuntti. Vastustaja onnistui tekemään nopean aloituksen ja ensimmäisestä vedosta tasoitus maalin, kun Hakalaiset  hyppivät vasta pelipaikoille. Jatkopelien paikat jouduttiin ratkaisemaan rankkareilla. VPS otti voitin rankuista ja jatkoi matkaa kohti kultamitalia.

Pronssimitali ja pokaali tästä turnauksesta lähti bussin mukana Valkeakoskelle. Tulos olisi kuitenkin voinut olla parempi. Hakan valkoiset olivat ylivoimaisesti turnauksen paras joukkue pelillisesti, mutta kun kyseessä on tulosurheilu niin tulos ratkaisee. Valkoisten maalisuhde oli 46-3 ja käteen jäi pronssi. Miten voi olla?

Kotimatkalle lähdettiin onneksi hymyssä suin yhtenä isona perheenä ja bussissa oli leppoinen tunnelma, niin kuin aina.

Ensimmäinen kausi Hakassa ja kausi puolessa välissä. Viikon verran levätään ja sitten jatketaan harjoittelua. Katsotaan mitä loppukausi tuo tullessaan – ehkä uuden vastuuvalmentajan ja lisää kirkkaita mitaleja?

Tähän menessä joukkueella kasassa ensimmäiseltä kaudelta kaksi kultaa (Oulu Boys Cup ja Särkänniemi Cup) sekä nyt pronssimitali Wasa Cupista. Hyvä Pojat!