D12 – Särkänniemi Cupin kilpasarjan voittajat

Jaa tämä juttu!

Viikonloppuna pelattiin Tampereella hyvin arvokas ja perinteinen Särkänniemi Cup. Lyhyt pelimatka ja ennakkoon tiedossa oleva kova kilpasarjan taso innosti Hakan D12 poikien joukkuetta osallistumaan turnaukseen, vaikka joukkueen kalenterissa pelejä tuntuu muutoinkin olevan riittämiin. Viikonlopun peleihin lähdettiin yhdellä isolla kokoonpanolla mikä kuitenkin takasi jokaiselle pojalle peliminuutteja kovatasoisissa peleissä.

Joukkueen pelit kulkivat koko viikonlopun mukavasti. Perjantai aamun ensimmäisestä tiukasta pelistä  TPV:tä vastaan tuloksena oli tasapeli 1-1 ja tämä joukkueen hieno tasoitus kirjattiin joukkueen kärkimiehen Kaapo Karvisen nimiin.  Perjantain toinen peli pelattiin UPK:ta vastaan. Lopputulos oli 5-0 Hakalle ja tämä tulos antoikin mukavasti potkua joukkueelle päivän viimeiseen peliin. Iltapäivällä nähtiinkin sitten jo maalijuhlaa kilpaa auringon paistaessa kun Hakalaiset näyttivät LTU:n pojille miten maaleja tehdään. Peli päättyi Hakan eduksi 9-0. Lukemista huolimatta peli sisälsi tiukkoja taisteluita ja tuomarikin joutui heiluttamaan väliin ”värikortteja”. Pelin puolivälissä vastustajan maalivahti sai keltaisen ja punaisen kortin kahdesta törkeästä taklauksesta.

Lauantaina joukkue sai vastaan kaiman Kajaanista – Kajaanin Hakan. Valkeakoskelaiset  hallitsivat peliä alusta loppuun, vaikka maalijuhlaa tämä peli ei ollutkaan. Kajaani puolusti hyvin maalin edustalla, ja maalipaikkoja olisi ollut tarjolla huomattavan paljon enemmän. Peli päättyi Hakan eduksi 2-1 mikä tarkoitti joukkueelle lohkovoittoa ja pääsyä suoraan välieriin.

Sunnuntaina Hakalaiset varmistivat pääsyn finaaliin ottaen 4-1 voiton Laajasalon Palloseurasta. Vastustajalla ei ollut kuin yksi ainoa maalinteko paikka, jonka joukkue osasikin hienosti hyödyntää.

Finaalissa pelattiinkin melkoisessa tunnekuohussa niin kentällä, vaihtopenkillä kuin katsomossa koska voitontahto oli molemmilla joukkueilla kova. Vastustan (NOPS) valmentaja joutui kuitenkin myöntämään jo pelin puolessa välissä joukkueelleen, että Haka hallitsee peliä koko ajan. Peli päättyi Hakan eduksi 3-0. Voitto NOPS:sta ja kultamitali Särkänniemi Cupista – Voiko paremmalta tuntua?!? Ei voi 🙂 Tämä voitto antoi joukkueelle myös paljon ajateltavaa liittyen tuleviin peleihin alueliigassa.

Joukkue on kehittynyt paljon viimeisen vuoden aikana ja valmennuksessa on tapahtunut paljon vaihdoksia. On hienoa nähdä miten joukkueen edellisten vastuuvalmentajien Tero Suonperän sekä Sami Sanevuoren opit ovat purreet poikiin eikä joukkueen pojat ole näistä muutoksista menneet sekaisin. Tänä viikonloppuna vastuuvalmentajan paikalla nähtiin Petter ”Petsku” Nyman. Petsku antaa joukkueelle kaikkensa ja rakkaus jalkapalloon näkyy kovasti kaikessa mitä Petsku poikien kanssa tekee. Petsku luotsasi joukkueen finaalipeleihin ja otti yhdessä poikien kanssa kultapytyn kotiin – Kiitos pojat ja tiimi viikonlopusta!