C15:n kuulumisia, sarjasijoitus tällä hetkellä Alueliigan kuudes.

Jaa tämä juttu!

Kausi on alkanut joukkueella vaihtelevasti. Tavoitteena ennen kauden alkua oli tietenkin pelata Alueliigaa ja mennä mahdollisimman pitkälle ja korkealle sarjassa.

Pelaajamateriaalin vähyys on asettanut joukkueelle haasteita, mutta niistäkin olemme tilanteeseen nähden selviytyneet hienosti. Yhteistyö TPV:n ELL-joukkueen kanssa on toiminut hienosti ja pelaajavirtaa on ollut kummastakin joukkueesta toiseen varmistaen kummankin joukkueen pelaajamateriaalin riittävyyden peleissä. Kiitokset TPV:lle ja Jussi Heimolle!

Tässä on kuitenkin se hyvä puoli, ettei poikien tarvitse maksaa penkillä istumisesta ja turhista lupauksista. Kentällä kehittyy, ei penkillä tai hajaminuuteilla. Peliaikaa on riittänyt meidän joukkueessa hienosti jokaiselle pelaajalle.

Kevätkausi sai vaikean alun kun kahdesta ensimmäisestä ottelusta tuli pataan. Ensin avausottelu TPS:ää vastaan hävittiin 5-3 ja seuraavaksi vahva MIFK vieraili Tehtiksellä vieden pisteet kotiin maalein 0-2. Tulokset eivät kerro aivan koko totuutta, meillä oli myös paikkamme ratkaista ottelut, mutta tuolloin ei pomppinut meille. Vaikea alku siis.

Pistetili avautui Ylöjärven Ilvestä vastaan Tehtiksellä maalein 3-0. Peli oli alkuun tasaista kuten aina, mutta maalit ratkaisivat ottelun meille turvallisin numeroin. Pelinhallinta selvästi meillä ja maalipaikkoja olisi ollut vaikka miten moneen maaliin.

Seuraava peli sitten Ilves Keltaista vastaan legendaarisella Ikurin tekonurmella. Joukkue oli valmistautunut hyvin tähän otteluun ja se näkyi myöskin kentällä ja tuloksessa. Kotiin tuomisena 1-3 -voitto ja täydet kolme pistetttä täysin suvereenilla pelillä. Hallitsimme kenttätapahtumia täysin ja otteluvideon analysoimisessa Eerikkilässä riitti varmastikin vastapuolella puuhaa kykyvalmentajien kanssa. Ainoa miinus tälle pelille oli Markus Hietaniemen loukkaantuminen toisella puoliajalla. Toinen kerta tätä samaa joukkuetta vastaan. Ensin meni käsi, nyt potkaistiin polvilumpio sijoiltaan. Nappuloiden jäljet polvessa kertoivat karua kieltään. Makkerin kevätkausi olikin siinä, mutta kuntoutus on onneksi hyvässä vauhdissa. Syyskaudella näemme kuntoutuneen miehen. Tässä pelissä onnistui jokainen pelaaja. Hienoa hallintaa jättäen vastustajan täysin aseettomaksi ja sivustaseuraajaksi.

Seuraava peli sitten sarjan ehkä kovinta joukkuetta vastaan. Pallo-Iirot Raumalla. Kaikki joukkueet ovat aina voitettavissa mutta heitä vastaan pelaamme aina tasaisimmat pelit. Pataan sieltä maalein 1-0. Tasainen peli taas ja alun huolimattomuuden vuoksi pelasimme koko ottelun takaa-ajajana. Meillä oli paikkamme mutta tolppia lähemmäksi emme päässeet.

Seuraavaksi HJS Tehtiksellä. Kaikki edelliset pelit olimme voittaneet heitä vastaan, nyt tuli pakollinen tilastotappio. Teki varmaan hyvää vastustajallekin. Tässä ottelussa näkyi selvästi tiettyjen pelaajien poissaolo ja uudet pelipaikat. Paikkoja oli, mutta vastustaja ansaitusti parempi maalein 0-3.

Sitten TPK Turusta Tehtiksellä. En tiedä katsoimmeko sarjataulukkoa liikaa vai mikä oli, mutta olisi voinut paremminkin mennä. Johtoasema kuihtui tasuriksi viisi minuuttia ennen täyttä peliaikaa. Ei pidä luovuttaa missään vaiheessa! No, pistekin parempi kuin ei mitään.

Viime torstaina sitten Paimioon. Pakkovoitto olisi edessä. Heitä vastaan on aina ollut tasaista, niin nytkin. Olimme kuitenkin paremmin hereillä ja saimme 0-1 -johdon ekalla puoliajalla. Kalle Kohonen maalissa torjui hienosti pari läpiajoa, joten maali pysyi puhtaana. Toisella puoliajalla PaiHa lisäsi tempoa ja 18 pelaajan voimin sai jatkuvasti uutta voimaa kentälle. Joukkue ja TPV:n apumiehet olivat kuitenkin toista mieltä ja painoivat väkisin pelin toiseen päätyyn. Hienojen taistelujen johdosta ensin Jarno Niemelä 0-2 ja rankkarista Alex Santos 0-3. Hyvä voitto ja paluumatkalle Bellan kautta.

Sarjasijoitus siis tällä hetkellä liigan puolessavälissä kuudes. 5 joukkuetta edellä, 5 takana. 2 peliä jäljellä: ÅIFK ja NoPS. Kyllä tämä tästä ja kohti syyskierrosta.

Maalintekijät:

Wiljam Valtonen, 5 maalia.

Topias Listo (C), 4 maalia.

Mikko Laakso, Jarno Niemelä, Tuomas Pynnönen, Alex Santos ja Juha (Jugi) Närhi, kaikilla 1 maali.

Lisäksi Kalle Kohonen maalissa on esittänyt loistavia otteita pitäen joukkuetta välillä pystyssä upeilla torjunnoillaan.

Kaikki kuitenkin ansaitsevat kiitokset joukkueen eteen tehdystä työstä. Tämä on joukkuepeli, ei yksilölaji.

Hyvä pojat! Ensi perjantaina sitten ÅIFK:n kimppuun Roukossa klo 19:15.