B:llä viimeinen ennen tosipelejä

Jaa tämä juttu!

Perjantaina B-junnut pääsivät viimein tulevan kauden kotikentälle tehtikselle. Ykkösjoukkueella kenraaliharjoituksessa vastassa Kaarinan Pojat. Nyt mitattaisiin vielä kerran taso kun etukäteisarvioissa KaaPo on yksi niistä ”päävastustajista” joiden kanssa tullaan taistelemaan noususta ykkösdivariin.
Ottelun pyörähtäessä käyntiin tuli tunne että tällä kertaa oltiin valmiit heti alusta ja peli on kotijoukkueen hallussa. Mutta niin vaan jo kolmen minuutin kohdalla vierailija rokotti lepsusta puolustamisesta ja tilanne 0-1 vierailijalle. Haka ei tästä häkeltynyt vaan piti pelin kasassa ja hallitsi hienokseltaan kenttätapahtumia. Vihdoin 17 minuutin paikkeilla Branderin Ville antoi vapaapotkusta keskityksen, jota KaaPo ei saanut purettua vaan Akseli ”Hemu” Sormunen otti pallon ja toimitti sen verkon perille. Kotijoukkue jatkoi hyvin ja 11 minuuttia myöhemmin soi jälleen. Konsta Kaasalaisen kulma, Markus Virtanen otti pallon haltuun, haki jalkansa vapaaksi ja laukoi kotijoukkueen 2-1 johtoon. Hetki tästä ja sitten keskittyminen herpaantui taas. Puolustuksen ja maalivahdin heikko yhteispeli vapautti vierashyökkääjän tekemään tyhjiin taukonumeroiksi 2-2.
Toiselle puoliajalle kotijoukkue tuli ehkä edellistäkin parempana, ja piti peliä hyvin hallussaan. Kun kymmenen minuuttia oli pelattu, kova prässi toi tulosta ja KaaPon puolustus sähläsi pallon omaan maaliin. Seitsemän minuuttia tästä Ville Brander katkaisi vastustajan purun ja vapautti Onni Huvisen läpiajoon. Turha kai sanoa ettei Onni näitä jätä käyttämättä: 4-2. Lisämaaleja haettiin, mutta kotijoukkueelle ei maalia suotu. Viimeisellä minuutilla hyökkäysinto sitten kostautui ja vastustaja pääsi vielä läpiajosta kuittaamaan loppunumeroiksi 4-3.
Kaikenkaikkiaan tasapainoinen joukkuepeli Haka-pojilta. Pelattiin tosiaan joukkueena, kukaan ei noussut ylitse muiden, mutta kukaan ei pettänytkään. Mielestämme ansaittu voitto ja kun tyhmät virheet vielä saadaan pois niin kaudesta on tulossa hyvä. Päivän huono uutinen oli että kakkosjoukkueen avausvastustaja luopui sarjapaikasta ja kolmosdivarin avaus siirtyy ensi viikonlopulle Forssaan. Kakkosdivari alkaa Hakan osalta perjantaina 28.4. klo 18:30 tehtiksellä, vastassa RaiFu.


Kuvat Jussi Rämä