A-pojat tasuriin Vaasassa, tappio Oulussa

Jaa tämä juttu!

Haka/Härmä YJ:lla oli viikon välein kaksi vierasottelua pohjoisen suunnassa. AC Oulu vei pisteet maalein 4-0. Vaasan Palloseuralta kamppailtiin viime sunnuntaina piste  2-2 – tasapelissä.

AC Oulu sai otteluun hyvän alun, kun hämäläisten maaliverkko heilui heti kolmen minuutin pelin jälkeen. Vieraat järjestelivät jaksolla pari hyvää tekopaikkaa, mutta kudit eivät uponneet. Toisen jakson loppupuolella Oulu onnistui toistamiseen maalinteossa, ja se katkaisi A-poikien selän siihen asti tasaisessa kamppailussa. Toisen maalin jälkeen joukkuepuolustukseen ei enää ollut paukkuja, ja Oulu teki loppuminuuteilla kaksi helppoa maalia lisää.

Vaasassakin maalit tehtiin heti alkuun. Vaasa aloitti 6. minuutilla rokottamalla Haka/Härmän virheestä. Hetken päästä Timo Viljanen maksoi potut pottuina. Hän katkaisi syötön ja sijoitti kärkkärin alanurkkaan. Haka/Härmän epäonneksi hyvä hyökkäys päätyi vastustajan pallonriistoon ja tulokselliseen vastahyökkäykseen. Yksin kahta hyökkääjää vastaan jäänyt Ville Karirinne jäi ilman mahdollisuuksia.

Ottelun toisella jaksolla Haka/Härmä sai lisävaihteen päälle ja hallitsi peliä. Hyökkäyssuuntaan vyörytettiin vahvasti, ja syötöt löysivät perille huomattavasti paremmin kuin ottelun alkupuolella.  Joukkue olisi ansainnut rangaistuspotkunkin, mutta tuomari epäröi vihellyksessään. Tasoitus saatiin aikaan 80 minuutilla. Sivuvaparia seurasi uusi keskitys, ja Joona Kari puski pallon vitosen viivalta puhtaasti maaliin. Loppuminuuteilla molemmilla oli vielä pari paikkaa lisämaaleihin, mutta pistejakoon päädyttiin. Toisen jakson peli oli ehkä karsintakauden parasta antia.

A-poikien viimeinen karsintapeli on lauantaina 1.4. klo 12 Tehtaan kentällä. Vastassa on JJK, joka on varmistanut suoraan paikkansa SM-sarjassa. Haka/Härmä voi pelata ilman paineita parasta peliään, kun joukkueen kausi jatkuu ensi kaudella ykkösessä.

AC Oulu -ottelupöytäkirja:
https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&761065&P20SMK

VPS -ottelupöytäkirja:
https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&761068&P20SMK