Raportti Aito Säästöpankki -futiskoulusta

Jaa tämä juttu!

Haka juniorit järjestivät yhteistyössä Fc Hakan ja Aito Säästöpankin kanssa hiihtoloman futiskoulun innokkaille tulevaisuuden tähdille Valkeakosken Palloiluhallissa. Ensimmäistä kertaa tässä muodossa tehty kokonaisuus oli menestys ja jatkoa seuraa varmasti!

Jokainen päivä oli jaettu neljään osaan; ammattimaiseen alkulämpimään edustusjoukkueen pelaajan johdolla, harjoitteeseen A ja harjoitteeseen B sekä loppupeliin. Jokaisena päivänä pelureita oli sopiva määrä, jotta jokainen sai yksilöllistä opastusta harjoitteiden sisällä.

Maanantai alkoi Paavo Aholan vetämällä alkulämpimällä. Huomattiin, ettei lämmittelyn ja venyttelyn tarvi olla tylsää tai vastenmielestä! Avauspäivän harjoitteina olivat suunnanmuutospeli ja perinteiset 1v1/2v2 -tilanteet. Maalivahdiksi maalintekoharjoitteeseen saatiin Hakan edustuksen Emenike Mbachu, joka venyikin useaan loistopelastukseen. Ebi myös antoi hyviä tipsejä pojille haastotilanteisiin. Paavo opetti tiukasti oikeaa asennetta, mukavaa saada hieno nuori mies Valkekoskelle!

Tiistaina saatiin mukaan Anton Popovits ja ohjelmassa oli hyvän alkulämpimän jälkeen prässi-/pallonhallintapeliä sekä syöttökombinaatio, joka päättyi laukaukaukseen. Aluepeli alkoi sujumaan pienen totuttelujakson jälkeen koko ajan paremmin, Anton antoi pojille hyvän palautteen harjoitteen jälkeen. Väsyneenäkin pitää olla huolellinen! Syöttökombinaatiossa huomattiin, että heikommalla jalalla syöttäminen nopeasti ja tarkasti on ajoittain haasteellista. Kudit kuitenkin lähtivät kovaa molemmilla jaloilla, maalivahdin virkaa kokeillut Mad Maxin mestarivalmentaja Tolli Eerola poistui hallilta kädet mustelmilla! Hyvä pojat!

Keskiviikkona Mikkis Latosaari opasti pojat lämmittelyn saloihin, jonka perään tehtiin tiukat perussyöttöihin keskittynyt osio sekä laukaisuharjoite. Mikkis antoi useita osuvia neuvoja, verkot olivat tötteröllä koko ajan paremmin ja paremmin! Syöttöharjoitteessa painotettiin erilaisten potkujen tärkeyttä, vasurin ulkosyrjä osoittautui melko haastavaksi potkuksi. Koutsi-Kaasu antoikin pojille kullanarvoisen vinkin, kannattaa harjoitella aina myös perussyöttöjä ylänurkkavetojen ja uusien skilssien oheen, kun käydään omalla ajalla treeaamassa!

Torstaina futiskoulu päätettiin rennompaan päivään, kun ohjelmassa oli ensin syöttöharjoite ja treeniviikko päätettiin tarkkuuspotkukilpailuun. Päivä kuitenkin starttasi Viki Kauppisen vetämällä alkulämpimällä. Välillä halailtiin ja välillä juostiin kovempaa, koko ajan pitää olla tarkkana! Syöttöharjoitteessa painotettin halua pallon saamiseen, paikallaan seisoen ei kukaan saa palloa. Siihen päälle hyvä haltuunotto, syöttö ja liike, niin hyvä tulee! Viikko päättyi tarkkuuspotkukilpailuun, jossa 15, 20, 25, 30 ja 35 metrin matkoilta osuttiin vuorollaan isoon, pieneen, futsal ja pikkupikkupikku -maaliin. Lopuksi laskettiin pisteet ja löydettiin finalistit. Finaalissa valmentaja Masi voitti Kaapon, Veikan, Santun ja Vikin! Hyvä Masi! Futiskoulun päätteeksi Aito Säästöpankki tarjosi pelureille Subit, kiitos!

Lisää kuvia löytyy Haka junnujen Facebook-sivuilta!

Haka juniorit haluaa kiittää innokkaita ja motivoituneita tulevaisuuden tähtiä sekä valmentajia, jotka mahdollistivat futiskoulun onnistuneen toteutuksen! Erityiskiitos myös FC Hakan fiksuille pelureille, jotka antoivat junioreille ikimuistoisia kokemuksia ja laadukkaita neuvoja peliuran varrelle! Kiitos kaikille osallistujille!

Torstaina Viki Kauppinen pääsi vielä kaverikuviin tulevaisuuden tähtien kanssa!