A-pojilla tuuli ei kääntynyt

Jaa tämä juttu!

Haka/Härmä ei onnistunut kampeamaan itseään voittojen tielle lauantaina 25.2. Lahdessa. FC Lahti vei pisteet maalein 4-2.

Molempien puoliaikojen alut olivat isäntäjoukkueen heiniä. Lahtelaiset saivat painostuksen jälkeen valkopaitojen puolustuksen kahdesti rikki kun parinkymmentä minuuttia oli pelattu. Haka/Härmä sai kuitenkin tämän jälkeen ryhtiä otteisiinsa. Santeri Korpela lähti roheasti haastamaan vastustajaa, ja Lahden toppari liukui myöhässä Santerin jaloille. Pallo pilkulle ja Leevi Lundell upotti sen sisään. Jakson loppupuoli sujui Haka/Härmän lievässä hallinnassa.

Toinen puoliaika alkoi huonolla tuurilla. Vastustaja antoi summittaisen keskityksen maalille, ja puskupallo kääntyi Joona Karin selän kautta maaliin. Lahti lisäsi johtoaan tunnin pelin jälkeen. Keskialueen harhasyötöstä pallo pelattiin nopeasti Ville Karirinteen selän taakse.

Valkopaidat siirtyivät kolmen pelaajan alakertaan, ja tämän johdosta peliä saatiin paremmin käännettyä hyökkäyssuuntaan. Viimeisillä minuuteilla käynnistyi keskialueelta hyvä hyökkäys. Akseli Tiensuu syötti veskarin torjuman pallon Valtteri Kaarnalle, joka laukoi YJ:n ensimmäisen pelitilannemaalin karsinnoissa. Lisämaaliinkin olisi ollut mahdollisuus, mutta parista hyvästä paikasta ei enää onnistuttu.

Pelin yleisilme ei Lahdessakaan paljon muutunut edellisistä otteluista. Jatkossa kaivataan edelleen pallovarmuutta, itseluottamusta ja tuuria, että pallot saataisiin rakennetuista paikoista sisään. Tehtävä ei vieläkään ole Mission Impossible. Seuraavaksi joukkue matkustaa 4.3. kohtaamaan KuPS:n.

FC Haka/Härmä YJ FC Lahti-ottelussa:
Ville Karirinne, Juuso Kemppainen, Juuso Ylinen, Joona Kari, Aare Turunen (Mosamete Giscard 61 min.),  Akseli Tiensuu (C), Sargin Ertürk (Severi Keskitalo 83 min.), Valtteri Kaarna, Timo Viljanen, Leevi Lundell, Santeri Korpela (Mohammed Ahmed 61 min.)

Haka/Härmä maalit/syötöt:
30 min. Leevi Lundell (RP)
88 min. Valtteri Kaarna (Akseli Tiensuu)

Ottelupöytäkirja: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&761051&P20SMK