A-poikien SM-karsinnat käyntiin viikonloppuna

Jaa tämä juttu!

FC Haka junioreiden ja Härmän yhteisjoukkue aloittaa sunnuntaina yhdeksän ottelun urakointinsa pääsystä A-poikien SM-sarjaan. Joukkue on harjoitellut marraskuun loppupuolelta alkaen Hämeenlinnassa ja Valkeakoskella Asko Jussilan ja Juha Lempisen johdolla. Apuna ovat olleet lisäksi Heikki Leinonen, Jouko Salminen, Teijo Ritonen ja Jyrki Piispanen. Pelaajaringissä on mukana kolmisenkymmentä pelaajaa.

A-pojat ovat pelanneet ennen karsintoja neljä harjoitusottelua hieman eri kokoonpanoilla. Tuloksina on ollut kolme 2-1 voittoa HJK:sta, TPV:sta ja PK-35:sta. HIFK:lle kärsittiin rökäletappio.

Valmentaja Asko Jussilan mukaan joukkueen pelaaminen on vähitellen kehittynyt, mutta vielä on paljon työstettävää.
– Kun joukkueessa on paljon kavereita, jotka eivät ole pelanneet aiemmin yhdessä, yhteisen liikkeen ja pelitavan hahmottaminen vie aina oman aikansa.
Jussila kuitenkin luottaa siihen, että palikat saadaan karsinnoissa kohdalleen ja kesällä pelataan korkeimmalla sarjatasolla.

Härmän A-pojat pelasivat hyvin sujuneella viime kaudella ykkösessä itselleen karsintasarjapaikan, ja nyt mukana on kokeneita pelimiehiä. Härmässä valmentava pitkän linjan jalkapallomies Juha Lempinen pitää myös yhteisjoukkueen mahdollisuuksia SM-sarjaan pääsystä parempana verrattuna siihen, että YJ:tä ei olis perustettu.
– Treenata pitää vielä kovasti, kun esitykset vielä heittävät paljon pelikohtaisesti.  Kilpailu pelipaikoista pitää poikien harjoittelumotivaatiota yllä. Se kautta päästään kehittymään. Kovat karsintapelit antavat joka tapauksessa erinomaista kokemusta, missä sarjassa sitten kesällä pelataankaan.

Ensimmäinen vastustaja tulee Pohjanmaalta. SJK:n Akatemia on vastustajana arvoitus. Joukkueessa  on laaja materiaali, ja  kentällä voi olla vastassa  kovan luokan pelimiehiä.

Muutoinkin karsintasarja tulee olemaan taas tiukka. Siitä pitävät huolen tulevat vastustajat, mm. KuPS, Ilves ja VPS.

Sarjan avaus on siis sunnuntaina 29.1.2017 klo 12.00 Pullerin kentällä. Tervetuloa kannustamaan A-pojat voittoon!