A-pojat ja HIFK kamppailivat tasapelin 1-1

Jaa tämä juttu!

hifk-masa

Haka/HJS:n kauden viimeinen kotiottelu HIFK:ta vastaan lauantaina 17.9. päättyi tasapeliin. Tehtaan kentälle oli saapunut ennätysmäinen yleisö seuraamaan, onnistuvatko pojat mitalikamppailussaan.

Ottelu oli alusta loppuun nopeatempoinen. Ensimmäisellä jaksolla peli pyöri pääosin keskikentällä. Molempien joukkueiden puolustus pelasi tarkasti. Kotijoukkue vei pallonhallinnan, mutta hyville tekopaikoille ei päästy kuin kerran. HIFK ei pystynyt hätyyttelemään Haka/HJS:n maalia muuta kuin parissa erikoistilanteessa.

Toisella jaksolla alkoi paikkoja aueta hieman enemmän. Tähtirinnat onnistuivat kuitenkin menemään johtoon noin tunnin pelin jälkeen. Santeri Ihamuotila pääsi murtautumaan boxiin, ja Jami Kyöstilä otti hänet vastaan sääntöjen vastaisesti. Pallo vietiin pilkulle, ja Ihamuotila laukoi itse pallon verkkoihin.

HIFK järjesti toisenkin vaaratilanteen heti perään, mutta maalillaan Ville Karirinne teki jälleen miehen työn. Valkopaidat saivat tämän jälkeen hengen päälle, ja loivat painetta vastustajan päätyyn. Ensimmäisestä loistopaikasta ei ihan onnistuttu, mutta toinen tuotti tuloksen. Keskikentän vauhtikone Erkka Helminen antoi zippisyötön boxiin Matti Jussilalle. Masa laukoi ja veskari torjui pallon takatolpalle. Paikalle rynnännyt Akseli Tiensuu iski pallon maaliin.

hifk-aksen-tuuletus
Pallo verkon perille. Akse tasoittaa ja tuulettaa.

Tasatilantessa HIFK:n panokset kovenivat, ja he pystyivät luomaan vielä pari vaarallista hyökkäystä. Haka/HJS:n hopeamitali oli jo tässä vaiheessa varmistunut, mutta joukkue janosi edelleen HIFK:n päänahkaa. Viimeiset minuutit peli aaltoili vauhdilla kentän päästä päähän. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, ja pisteet tasattiin.

hifk-timon-pusku
Timo Viljanen puskee, mutta veskari saa näppinsä väliin.

A-pojat pelasivat koko joukkueena jälleen hyvän ottelun. Ege Auvinen ja Matias Cavén hoitivat keskuspuolustuksen ensiluokkaisesti ja antoivat laitapakkeina toimineille Jami Kyöstilälle ja Akseli Tiensuulle mahdollisuuden useisiin nousuihuin. Erkka Helminen oli keskeinen tekijä pelinrakentelussa, ja hän pystyi pitämään pallon hallussaan ahtaassa tilassa. Kun varoituksen saanut Antti Kekkonen otettiin varmuuden vuoksi vaihtoon, kentälle tullut Matti Jussila toi lisää virtaa hyökkäyspäähän.

Nousu tappioasemasta tasapeliin oli joukkueelle hyvä tulos siinäkin mielessä, että se antoi huomattavasti paremman fiiliksen juhlia varmistunutta SM-hopeaa siihen verrattuna että kotipelissä oli tullut turpiin.

Viikon päästä sarja päätetään Turussa FC Interin vieraana ja silloinkin taistellaan voitosta.

raatirouvat
Tähtiraatina toimi tällä kertaa Valkeakosken tyttötertsetti Riitta, Päivi ja Ritu. Rautarouvat jakoivat tähdet näin:

 

  Erkka Helminen
          Jami Kyöstilä
                  Ege Auvinen