D12-pojat kaatoivat FC Interin Siniset Tehtiksellä

haka04

Lähes vuosi sitten Hakan 04-joukkue kolkutteli alueliigan portteja, mutta ratkaisevasta karsintapelistä Kaarinasta palattiin tappion kanssa. Tämän jälkeen on harjoiteltu ja pelattu paljon. Vuosi sitten yhteen kokoontuneista pelaajista on tullut valmennuksessa joukkue.

Joukkue raivasi tiensä kesän aikana piiriliigasta askeleen ylemmäs ja aloitti loppukesällä alueliigan pelinsä. Joukkueen alkutaival yhtä sarjatasoa ylempänä on sujunut hyvin. Takana on kolme voittoa, tasapeli ja kaksi tappiota. Alueliigassa pelimatkat ovat Tampereelle, Turkuun, Poriin ja Euraan eli jonkin verran piiriliigaa pidempiä. Matka pidemmällekin on sujunut hyvin yhteisellä pikkubussilla.

Tänään alueliigan viidennessä pelissä vastassa oli FC Inter Turusta. Olosuhteet puolipilvisellä Tehtaan kentällä Valkeakoskella olivat erinomaiset jalkapalloon.

”Ekaan palloon vaan”, aloitti valmentaja Joni Lindgren joukkueen tsemppauksen heti ennen alkuvihellystä. Tämä tuleekin tarpeeseen, sillä Inter aloittaa heti Hakan painostuksen. Inter saa alkuun kulman, mutta pusku menee hieman ohi Veeti Häätylän vartioiman maalin. Alussa Hakan hyökkäykset eivät lähde käyntiin ja Interillä on pallonhallinta.

Haka saa kulman viiden minuutin pelin jälkeen, mutta Eetu Kittilän pusku osuu ylärimaan. Heti perään toinen hyökkäys Hakalta. Santtu Lindgren saa jälleen tienattua kulman, mutta Inter siivoaa pallon päällä pois. Pallonhallinta kääntyy Hakalle, ja Santulla on maalipaikka. Arul Yogaswaran syöttää maalin eteen, ja Väinö Kautto jatkaa suoraan syötöstä maaliin. Hakan prässipeli toimii, ja Interin hyökkäykset päättyvät ennen keskiviivaa. Haka prässää jälleen, riistää pallon ja Haka tekee 2-0 maalin, kun reilut 10 minuuttia on pelattu. Konsta Mervelä suojaa palloa, vastustaja joutuu rikkomaan ja Haka saa vapaapotkun Interin rikkeestä. Pallonhallinta on kokonaan Hakalla.

Inter rikkoo taas, ja Haka saa 25 metristä vapaapotkun, mutta maalivahti torjuu. Eetu Kittilä puskee taas kulmasta, mutta maalivahti torjuu. Hakan puolustus ja keskikenttä rakentavat hyvin peliä ja ruokkivat hyökkääjiä. Tämä sekoittaa Interin pelin. Arul taistelee laitalinkkinä, syöttää ja nousee hyvin. Topi Ryttyläinen saa pari vetoa reilusta 20 metristä hieman yli. Onni Peltoniemi katkaiseen Interin avauksen, ja Haka saa maalipaikan. Eetu syöttää maalin eteen ja Arulin veto kimpoaa maalivahdista Interin maaliin. Aku Kössilä, Topi Ryttyläinen ja Sami Huhdanperä avaavat hyvin peliä. Haka johtaa 3-0, kun on pelattu 25 minuuttia. Väinö Kautto saa syötön ja on yksin maalivaihdin kanssa, mutta pallo osuu maalivahtiin. Sami jatkaa kakkospallosta vedolla vain hieman ohi maalin. Veeti loukkaa kasvojaan, ja Haka saa vapaapotkun.

Eetu nousee maalia kohti, ja Inter rikkoo pilkun arvoisesti. Eetu tekee pilkulta 4-0 maalin Hakalle, kun ensimmäistä jaksoa on jäljellä noin viisi minuuttia. Onni saa vetopaikan, ja pallo menee vain hieman ohi maalin. Inter pääsee hyökkäämään, mutta Veeti torjuu pallon kulmaksi. Ensimmäinen puoliaika päättyy 4-0 Hakan johtaessa.

Toinen puoliaika käynnistyy Hakan hyökkäyksellä. Konsta nousee keskikentältä maalille asti. Kuitenkin toisessa päässä Inter pääsee hyökkäämään ja paukauttaa pallon tolppaan. Toisessa hyökkäyksessä Veeti torjuu Hakan maalissa läpiajoyrityksen. Toinen puoliaika on tasaisempi kuin ensimmäinen.

Pari Hakan hyökkäystä päättyy paitsioon. Topi pysäyttää Interin hyökkäyksen ja avaa peliä. Veeti torjuu pari kertaa Interin vedon, kun vastustajajoukkue syöttää hyvin saa aikaan maalipaikkoja. Haka saa vapaapotkun noin 20 metristä ja Eetu vetää pallon suoraan maaliin muurin läpi. Haka siirtyy jo 5-0 johtoon.

Inter saa kulman jakson puolessa välissä. Inter puskee pallon kulmasta ylärimaan. Avausmaali on todella lähellä. Haka saa maalipaikan, mutta maalivahti torjuu. Konsta vetää ja pallo livahtaa kulmaksi. Aku levittää pakkina hyvin peliä, ja Haka pääsee näin avaamaan peliään. Aku nousee ja hänen kaadetaan vapaapotkun arvoisesti. Eetun vapaapotku kiertää hieman maalin ohi. Peli päättyy lukemiin 5-0.

Haka syötti tänään hyvin. Syöttöjä oli paljon ja ne menivät omille pelaajille. Samoin pallo nostettiin pystyjuoksuilla, kun siihen oli tarvetta. Lisäksi harhautukset purivat. Prässipeli toimi, ja Inter ahdistettiin laitaan jo omalla puolustusalueellaan. Haka riisti pallon useaan kertaan prässäämällä. Maalivahtina Veeti torjui Interin vedot.

Seuraavaksi joukkue kokoontuu harjoituksiin ja matkaa sitten ensi viikolla alueliigaa johtavan Euran Pallon vieraaksi Satakuntaan.

Hakan pelaava joukkue tänään oli: Topi Ryttyläinen, Aku Kössilä, Konsta Mervelä, Onni Peltoniemi, Sami Huhdanperä, Arul Yogaswaran, Eetu Kittilä, Santtu Lindgren, Väinö Kautto ja maalissa Veeti Häätylä

Teksti: Sami Kautto
Kuvat: Satu Malo