B:llä vieraspelit

Jaa tämä juttu!

HJS/Haka YJ lähti lauantaina Saloon kohdatakseen syksyn tappioitta pelanneen SalPa/YJ:n. Salolaiset olivat päästäneet viidessä ottelussa yhden maalin ja senkin jo ensimmäisen ottelun kuudennella minuutilla.

Vastus oli odotetun kova ja vierasjoukkue ei yltänyt parhaimpaansa. Heikko alku ja seitsemän minuutin jälkeen 2-0 kotijoukkueelle. Tämäntasoista joukkuetta vastaan peli oli käytännössä ohi. Tauolla peli oli 3-0, ja vaikka Aleksi Huiko kavensi 53 minuutilla 3-1:een, ei todellista takaa-ajoa saatu käyntiin ja takkiin tuli 5-1.

Ei tarvitse olla suuri meedio veikatessaan että SalPa vie koko sarjan, mutta toinen nousijanpaikka on vielä HJS/Haka YJ:n haarukassa. Ei tosin täysin omissa käsissä.

Haka-j taas lähti sunnuntaina Turkuun häntäpään TuWen vieraaksi. TuWella tuntui olevan henki päällä ja liekö vierasjoukkue katsellut liikaa sarjataulukkoa kun alku oli täysi katastrofi. Reilu minuutti pelattu kun Haka-puolustuksen lahjasta TuWe meni 1-0 johtoon. Viides peliminuutti, toinen lahja ja rajusti paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta TuWe 2-0 johtoon. Onneksi jo yhdeksännellä minuutilla Niklas Pynnönen vapautti Ville Branderin maalintekoon ja päästiin peliin mukaan. Tästä eteenpäin TuWe keskittyi lähinnä roiskimaan palloa pois omalta alueeltaan ja Haka hallitsi suvereenisti. Varsinkin Viiala-kaksikko N.Pynnönen ja P.Jouppi pelasivat hyvin yhteen ja pitivät turkulaisten puolustuksen kiireisenä. Palkintoa maalin muodossa ei kuitenkaan saatu. Puolen tunnin kohdalla nähtiin oikeastaan ainoa TuWen vaarallinen pyöritys ja tarvittiin pari Rasmus Paavolan ”GameSeiveriä” ettei kotijoukkue mennyt uudelleen kahden maalin johtoon. Puoliajalle kuitenkin 2-1 tappioasemassa.

47 minuutilla Juho Viitaharju löysi laidalta Oskari Kukkosen, Osku haki jalan vapaaksi ja paristakympistä komeasti takanurkkaan, 2-2! Haka jatkoi pyöritystä ja vihdoin 56 minuutilla Niklas Pynnösen sivuvapari napsahti kohdalleen ja Atte Ahola puski vapauttavan johtomaalin. Kun vielä Onni Huvinen puski 2-4 Valtteri Partasen hyvästä keskityksestä oli tuliaisena ansaittu vierasvoitto. Koko joukkueelta hyvä peli viimeiset 75 minuuttia, ja ensimmäisten viiden minuutin ansiosta pelin viihdearvo nousi huomattavasti.

Molemmat B-junnujoukkueet ovat seuraavan kerran tulessa ensi sunnuntaina tehtiksellä: Haka-j – MuSa klo 15:30, HJS/Haka YJ – TuWe 18:00.