A-pojat löivät Jazzin – SM-mitali varmistui!

Jaa tämä juttu!

FC Haka/HJS:n A-pojat kävivät lauantaina hakemassa Porista 2-0 vierasvoiton, ja varmistivat samalla olevansa ainakin pronssisijalla, kun SM-sarja kahden kierroksen jälkeen päättyy. Kirkkain mitali menee viime vuoden tapaan TPS:lle, mutta valkopaidoilla on mahdollisuudet hopeasijalle. Parhaiten se onnistuu, kun jäljellä olevista otteluista joko HIFK tai FC Inter (tai mieluiten molemmat) voitetaan.

sm-taulukko

Porissa ensimmäinen puoliaika oli maaliton. Jazz vetäytyi suosiolla omalle kenttäpuoliskolleen ja pyrki vastahyökkäyksiin. Valkopaidat hallitsivat suvereenisti, mutta peli suuntautui liian usein keskialueen sumppuun. Jazz pystyi katkomaan lyhyet syötöt ja murtautumisyritykset.

Toisella puoliajalla hyökkäyksiä alettiin rakentaa rohkeammin laitojen kautta. Reilut kymmenen minuutin pelin jälkeen saatiin aikaan puolittainen vastahyökkäys. Dani Molin harhautti boxin kulmalla vastustajan, ja pääsi syöttämään takaviistoon Erkka Helmiselle. Erkka käänsi pallon vapaaksi itsensä pelanneelle Eetu Tapanaiselle, joka pääsi sijoittamaan pallon verkkoihin.

Captain Edu teki tärkeän avausmaalin ja oli muutenkin hyvällä pelipäällä.
Captain Edu teki tärkeän avausmaalin ja oli muutenkin hyvällä pelipäällä.

Maalin jälkeen Jazz joutui avaamaan enemmän peliään, ja se tarjosi Haka/HJS:lle enemmän vastaiskumahdollisuuksia. Vaihdosta kentälle tullut Matti Jussila nousi 77 peliminuutilla laidallaan, ja antoi hyvän syötön pakin tontiltaan nousseelle Jami Kyöstilälle. Jami ei tilaisuuden tullen erehtynyt, ja sai laittaa pallon koko lailla tyhjiin. Loppuaika oli voiton varmistelua. Valkopaidat jäädyttivät pelin ja pyörittivät palloa varman päälle.

Haka/HJS:n voitto oli ansaittu. Jazzilla oli ottelussa kaksi maalipaikkaa, mutta Ville Karirinne hoiteli jälleen torjunnoillaan tonttinsa varmasti. Puolustuslinja oli betonia. Erkka Helminen ja Edu Tapanainen olivat  hyökkäyssuunnassa tärkeimmät pelurit.

Lauantaina 17.9. klo 14.00 Haka/HJS kohtaa tehtaan kentällä HIFK:n. Toivottovasti mahdollisimman moni pääsee paikalle kannustamaan poikia varmistamaan hopeat jo kotipelissä!

Haka/HJS FC Jazz-ottelussa:
Ville Karirinne, Jami Kyöstilä, Matias Caven, Antti Kekkonen, Akseli Tiensuu, Niko Äkräs (Matti Jussila 62 min.), Joona Kari, Erkka Helminen, Timo Viljanen (Vilppu Leinonen 82 min.), Eetu Tapanainen, Dani Molin (Sargin Ertürk 74 min.).

Maalit/Syötöt:
57 min. Eetu Tapanainen (Erkka Helminen) 0-1
77 min. Jami Kyöstilä (Matti Jussila) 0-2

Ottelupöytäkirja: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&572847&ASM