Waltikka-turnaus päätökseen

Jaa tämä juttu!
Finaalissa kohtasivat toisilleen tutut oululaiset.
Finaalissa kohtasivat toisilleen tutut oululaiset.

Viikonloppuna oli Valkeakosken kentillä vilskettä, kun normaalien sarjapelien lisäksi ohjelmassa oli C15-poikien Waltikka-turnaus. Tämä oli nyt kolmas kerta, kun 01-poikien turnaus järjestetään tällä konseptilla. Monet joukkueet ovat olleet mukana vuoden 2014 SPL-turnauksesta. Aiempina vuosina voiton oli aina korjannut Ilves, kaataen finaalissa niin GBK:n kuin isäntäseura Hakankin.

Tälle vuodelle kokoon saatiin 10 hyvätasoista joukkuetta. Joukkueet oli jaettu kahteen lohkoon, joissa pelattiin yksinkertainen sarja. Lopulliset sijoitukset saatiin aikaan sunnuntain sijoitusotteluissa. Näin kaikki joukkueet saivat 5 kovaa peliä viikonlopun aikana.

A-lohkoa hallitsi OLS, joka voitti kaikki pelinsä maalisuhteella 17-3. Pronssiotteluun selvisi perinteinen turnausjoukkue MasKi, joka voitti muut pelinsä, mutta kaatui lauantai-illan ratkaisevassa OLS-ottelussa tiukkojen vaiheiden jälkeen luvuin 1-0. JJK sijoittui lohkossa kolmanneksi, Ylöjärven Ilveksen ja Tampereen Palloilijoiden yhdistelmäjoukkue neljänneksi ja Haka juniorit viidenneksi.

Oululaisten kontrollin turnauksesta sementoi Oulun Rotuaarin Pallo, joka voitti hyvin tasaisen B-lohkon. GrIFK päätyi tasapisteisiin oululaisten kanssa, mutta keskinäisen ottelun 2-0 voitto tiesi ORPalle menolippua turnauksen finaaliin ja GrIFK:lle pronssiotteluun. HPS taisteli hienosti lohkokolmoseksi, TKT neloseksi ja edellisten vuosien mestari Ilves viidenneksi.

lehtinen_maski
Masalan Messi Lauri Lehtinen

Sijoitusottelut pelattiin sunnuntaina juuri rankkasateiden loputtua. Kokonaan oululaisessa finaalissa OLS kaatoi ORPan 4-1. Finaalissa maalintekoon intoutuivat ORPan Roope Heikkinen sekä Rasmus Karppinen, Ville Korkala ja Sami Sipola OLS:sta, yksi maali merkittiin omaksi maaliksi. Waltikka-turnauksen mestari on siis Oulun Luistinseura, joka voitti kaikki ottelunsa ja varmasti ansaitsi pokaalinsa. Onnittelut Ouluun!

Pronssia pokkasi GrIFK, joka kaatoi Uudenmaan sisäisessä kamppailussa Masalan Kisan luvuin 2-1. JJK voitti HPS:n hyvätasoisessa taistelussa viidennestä sijasta osumin 3-0. Pirkanmaalaiset joukkueet ottelivat sijoista 7-10. YIlves/TaPa voitti TKT:n rankkareilla 3-2 (2-2) sijoittuen seitsemänneksi ja viime vuoden finaalin uusinnassa Ilves tyrmäsi Haka juniorit 8-0.

Turnauksen maalipörssin voitto matkasi jälleen Kirkkonummelle, kun viime vuoden maalipyssy Lauri Lehtinen uusi tittelinsä osumalla tämän vuoden kilpailuissa 8 kertaa.

Haka juniorit kiittävät kaikkia osallistujia, talkoolaisia ja Hotelli Waltikkaa turnauksen onnistuneen toteutuksen mahdollistamisesta. Kiitos!

Ottelut

Taulukko ja maalintekijät