Askolle tiukka tupla

Jaa tämä juttu!

Valmentaja Asko Jussila sai hyvillä mielin nukkua lauantain ja sunnuntain välisen yön. Ensin FC Hakan edustuksen valmennusportaaseen nimetty Jussila luotsasi Hakan miehet upeaan 3-2 voittoon KPV:sta, jonka jälkeen A-juniorit vastasivat huutoon voittamalla heti perään Kuopion Palloseuran 1-0.

Edustuksen ottelun lopun maalijuhlan jälkeen Tehtiksellä nähtiin kovatasoinen junnumatsi, jota leimasi molempien joukkueiden tarkka puolustaminen. Haka/HJS:n puolustuslinja pelasi kenties kauden parhaan ottelunsa. Oikeana laitapakkina ravannut Jami Kyöstilä oli alati uhka kuopiolaisten puolustukselle unohtamatta Kyöstilän panosta myös omassa alakerrassa. Toppari Antti Kekkonen katkoi ja antoi alakerrasta avaavia syöttöjä ei enempää -eikä vähempää, kuin kolmen tähden arvoisesti. Matias Cavén hoiteli Kekkosen vieressä kovalla prosentilla pääpallot ja vasen pakki Eero-Matti Auvinen pelasi erittäin varman ottelun, pohjustaen myös ottelun ainoan osuman.

Antti Kekkonen ja Matias Cavén olivat KuPS-voiton takuumiehinä.
Antti Kekkonen ja Matias Cavén olivat KuPS-voiton takuumiehinä.

Ensimmäisellä jaksolla pallonhallinta jakautui tasaisesti molemmille joukkueille. Todella vaarallisia paikkoja ei nähty, vaikka valkopaidat pääsivät boksin tuntumaan ja sen sisälle muutamaan otteeseen. Vieraiden parhaat paikat taas tulivat kulmapotkuista.

Toisella jaksolla kotijoukkue alkoi saada pelistä otetta koko ajan paremmin. Paikkoja tuli mm. tällä kertaa vasenta laituria pelanneelle Akseli Tiensuulle ja Eetu ”Edu” Tapanaiselle. Palkinto saatiin 68. peliminuutilla. Ege Auvinen pelasi pitkän pallon, joka tavoitti Erkka Helmisen pään. Erkan liipistä pallo jatkoi matkaa Edulle. Vastassa oli enää maalivahti, jonka valkopaitojen kapteeni kiersi ja onnistui sijoittaa pallon pienestä kulmasta keltapaitojen maaliin.

Maalin jälkeen pallonhallinta siirtyi KuPS:lle. Keltapaitojen hyökätessä aggressiivisesti syntyi vierasjoukkueen puolustuslinjan taakse luonnollisesti paljon tilaa. Muutamista vastahyökkäyksistä huolimatta Haka/HJS  ei onnistunut lyömään viimeistä naulaa arkkuun. Tällä kertaa yksi maali kuitenkin riitti kolmeen pisteeseen kotijoukkueen puolustuspelin pelatessa varmasti kuin junan vessa.

Sarjatilanteelle voitto tarkoitti sitä, että Haka/HJS jatkaa SM-sarjan kakkosena 34 pisteellä, neljä pistettä Interiä edellä. Sarjan ykkönen TPS on karkumatkalla, mutta kakkossijasta tulee kova kamppailu, minkä kruunaa SM-sarjan päätöskierroksen ottelu Inter-Haka/HJS Turun Kupittaalla 25.9. Sitä ennen A-junioreilla on ensin vierasottelu Porin Jazzia vastaan sekä kotiottelu Tehtaan kentällä  17.9. Helsingin IFK:ta vastaan.

Tähtiraatina toimi tällä kertaa B-junnujen vastuuvalmentaja Esa Karirinne. Esa jakoi tähdet seuraavanlaisesti:

  Antti Kekkonen

          Eetu Tapanainen

                  Jami Kyöstilä

Kuopion Palloseuran parhaana pelaajana palkittiin Otso Korhonen.

Haka/HJS KuPS ottelussa:

Ville Karirinne, Jami Kyöstilä, Antti Kekkonen, Matias Cavén, Eero-Matti Auvinen, Niko Äkräs (56. min Matti Jussila) , Erkka Helminen, Joona Kari, Anton Popovich, Akseli Tiensuu (80. min Timo Viljanen) ja Eetu Tapanainen.

Maalit (syötöt):

68. min: Eetu Tapanainen (Erkka Helminen)

Varoitukset:

Eetu Pasanen 19. min
Eetu Pellikka 45+1. min
Joona Kari 70. min
Eetu Tapanainen 87. min

Ottelupöytäkirja: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&572841&ASM