A-pojat: Ilves kaatui myrskyisästi 2-1

Jaa tämä juttu!

Ilveksen ja Haka/HJS:n A-pojat  ottivat lauantaina yhten Lamminpään kentällä Tampereella. Puuskainen myrskytuuli kaatoi kentän laidalla ainakin yhden puun ja vaikutti luonnollisesti melko paljon pallon lentoratoihin. Kentällä otettiin tiukasti yhteen, niinkuin paikallisvääntöjen luonteeseen kuuluu.

Ensimmäisellä puoliajalla valkopaidat olivat niskan päällä, ja palloa pelattiin pääosin Ilvespäädyssä. Myötätuuli auttoi asiassa, mutta etenkin tiukka prässi korkealta esti tehokkaasti naapurin pelirakentelun.

Ensimmäinen maali juonittiin vapaapotkusta hieman ennen jakson puoliväliä. Ege Auvinen keskitti upeasti, ja Niko Äkräs laukoi maalivahdin käsistä kimmonneen pallon verkkoihin. Kymmenen minuutin päästä Antti Kekkonen antoi pitkän ristisyötön laitaan Jami Kyöstilälle. Tämä ohitti vastustajan pakin ja syötti matalana boxiin. Erkka Helminen latasi tarkasti ja vei vieraat kahden maalin johtoon. Ilvekselläkin oli muutama paikka, mm. tolppalaukaus jakson loppuminuuteilla.

Toisella puoliajalla Ilves puolestaan sai tuulta purjeisiinsa ja pelin suunta kääntyi. Kavennus syntyi noin tunnin pelin jälkeen, kun Haka/HJS:n puolustus pelattiin muutamalla syötöllä ulos, ja Niklas Salminen pääsi laukomaan boxin rajoilta pienestä kulmasta maaliin.

Maalin jälkeen Ilveksen rynnistys jatkui entistä kovempana ja tasoitus roikkui pariin kertaan ilmassa.Haka/HJS:n nuori veskari Ville Karirinne oli kuitenkin jälleen loistavalla pelipäällä ja esitti pari huippupelastusta.

Ilves vapari
Ville Karirinnettä ei yllätetty tässäkään loppuminuuttien vaparitilanteessa.

Keskikentällä ja puolustuspäässä kamppailtiin jokaisesta pallosta. Tunteet kuumenivat, ja epäselvä tuomarilinja vielä lietsoi sitä lisää. Korttejakin tuli jakoon kuin sököringissä. Puolustuspeli tuotti kuitenkin tulosta, eikä lisämaaleja enää nähty.

Lopputulos oli työvoitto. Haalarihommia muistuttavissa peleissä Haka/HJS ei ole ollut eikä ollut nytkään parhaimmillaan. Pisteet saatiin kuitenkin kotiin, ja Interin hävitessä ottelunsa otettiin neljän pisteen kaula kolmansina oleviin Interiin ja HIFK:iin. Viikon päästä lauantaina katsotaan taas, miten savolaiset selviävät valkopaitojen pyörityksestä. Ottelu KuPS:ia vastaan pelataan Apialla 3.9. klo 19.00.

Haka/HJS TPS-ottelussa:

Ville Karirinne, Jami Kyöstilä (Timo Viljanen 65 min.), Matias Caven, Antti Kekkonen, Eero-Matti Auvinen, Niko Äkräs, Erkka Helminen, Ertürk Sargin,  Leevi Lundell (Jussi Tuominen 77 min.), Eetu Tapanainen, Dani Molin (Matti Jussila 90 min.)

Maalit/syötöt:

0-1 Niko Äkräs (Eero-Matti Auvinen) 19 min.
0-2 Erkka Helminen (Jami Kyöstilä)  29 min.
1-2 Niklas Salminen 61 min.

Varoitukset:

Eero-Matti Auvinen 26 min.
Jami Kyöstilä 63 min.
Leevi Lundell 75 min.
Erkka Helminen 90 min.

Ottelupöytäkirja: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&572837&ASM

Kuva: Hannu Tiensuu