B-junioreille 1 tappio, 3 voittoa

Jaa tämä juttu!

Haka-j pelasi kolmannen kierroksen ottelunsa Inter2:ta vastaan Rauhalassa 19.8. Ottelu oli hyvin hallussa ja pojat pelasivat sovitusti. Vastustajan taustat sanoivatkin pelin jälkeen että ”olimme aika jyrän alla ensimmäisen jakson”. Sanat eivät kuitenkaan lämmitä, kun maalia ei tullut ja vastustaja rankaisi kertaalleen ja taukotilanne oli 0-1. Toisella puoliajalla peli hiukan tasoittui mutta ei silti ollut hätää. Kuitenkin jalkapallossa joskus pikkuasiat kasaantuvat toista joukkuetta vastaan ja toisella käy tuuri. Tulos: ei maaleja, vastustaja teki ja lopputuloksena turpiin 0-3.

HJS/Haka Yj kohtasi seuraavana päivänä omassa kolmannen kierroksen ottelussaan RaiFun niinikään Rauhalassa. Yj aloitti kovaa ja viidennellä minuutilla Juuso Ahola iski 1-0. Vastustaja tuli vielä tasoihin mutta Joni Numminen siirsi Yj:n uudelleen johtoon. Kun Samu Lindgren torjui vielä pilkun, ei kotijoukkueella ollut tämän jälkeen mitään hätää. Toinen puoliaika oli maaliton joten ottelu päättyi tapahtumiin nähden pieninumeroiseen voittoon 2-1. Erään pelurin sanoin: ”Tällä esityksellä olisi ollut oikeusmurha menettää pisteitä”. Keskialueen hallinta oli koko ottelun Yj:llä ja lisäksi valmennus voi olla erittäin tyytyväinen topparikaksikon J.Ahola-V.Vuorio avauspeliin. Avaussyötöt omille loistavalla prosentilla!

HJS/Haka Yj jatkoi urakkaansa heti tiistaina 23.8. matkustamalla Haka-j:n voittaneen Inter2:en vieraaksi. Peli alkoi hiukan sekavasti, ja suhteellisen äkkiä Inter pääsikin kahdesti viimeistelemään puolustuksen hiukan epäonnistuttua keskityspalloissa. Puolen tunnin pelin jälkeen Yj alkoi saada pelistä otetta ja 32. minuutilla Aleksi Huiko taisteli pallon kulmasta kuudentoista kulmalle Niklas Pääskynkivelle joka jatkoi hienolla yksilösuorituksella pallon maalin eteen. Tomy Nurmesniemellä oli helppo työ kaventaa taukotilanteeksi 2-1. Tauolta pääsi irti Nino Nieminen joka sitten 49. minuutilla pääsi irti myös Interin puolustukselta ja chippasi maalivahdin yli pelin tasoihin. Viisi minuuttia myöhemmin T. Nurmesniemi nousi laidalta komeasti maalipaikalle ja pistettyään puolustajat pyörryksiin tälläsi vasurilla komean johtomaalin. Johtoa puolustettiin sananmukaisesti verissä päin ja saatiin kuin saatiinkin 2-3 vierasvoitto. Ei parasta peliä Yj:ltä mutta komea nousu kahden maalin takaa. Avaustappion jälkeen kolme voittoa putkeen eli neljän kierroksen jälkeen 9 pistettä, vähintäänkin kelvollinen suoritus. Ja kun C-15 pojat näyttävät sopeutuneen joukkueeseen erittäin hyvin voidaan odottaa hyvää loppukautta.

Lauantaina 27.8. Haka-j matkusti Kaarinaan nousijajoukkue Littoisten Työväen Urheilijoiden uusitulle kotikentälle. Peli kulki Hakan hienoisessa hallinnassa mutta joukkueen perisynti eli tehottomuus näkyi taas. Ja kuten yleensä vastustaja rankaisi taas 23 minuutilla. Onneksi kolme minuuttia myöhemmin Juho Viitaharju antoi hyvän läpisyötön ja Onni Huvinen hoiti loput: peli tasan 1-1. Tauon jälkeen valkopaidat yrittivät tehdä vastustajan maalivahdista sankaria mutta viimein 63 minuutilla tällä kertaa Akseli Sormunen vapautti Konsta Kaasalaisen läpi, Konu kavensi vielä keskelle ja tälläsi voittomaalin 1-2. Syyskauden avausvoitto, porukka taisteli hyvin ja mainittakoon että vaikka joukkueen juniori Antti Paasi ei joutunut maalillaan ihme venymisiin, oli hänen pelinohjauksensa erinomaista. Haka-j:llä siis neljästä pelistä neljä pistettä, mutta peli-ilme on ollut tappiopeleissäkin hyvä joten voittoja odotellaan tulevaisuudessakin.