A-pojat päättivät SM-kevätkierroksen voitolla Interistä

Jaa tämä juttu!

FC Haka/HJS A-juniorit pelasivat torstaina 7.7. Kaurialassa hyvän ottelun ja löivät turkulaisen FC Interin numeroin 3-1. Kyseessä oli ns. kuuden pisteen ottelu, jonka tuloksena valkopaidat siirtyivät kesätauolle SM-sarjan kakkosina TPS:n jälkeen.

Ottelun alku oli tasaista, mutta kääntyi vähitellen kotijoukkueelle. Maalipaikkoja luotiin, mutta joissain tapauksissa suoraviivaisemmalla toiminnalla olisi todennäköisemmin tullut tulosta.

Ensimmäinen maali syntyi ensimmäisen jakson loppuminuuteilla. Vaihdosta tullut ja loistavan ottelun pelannut Dani Molin syötti Tuomas Lähdesmäelle, joka laukoi vastustamattomasti maaliin. Ottelun parhaimmistoon kuulunut ja koko jakson ajan valtavasti töitä tehnyt ”Tuppu” lähti puolestaan puoliajalla vaihtoon huilimaan FC Hakan edustuksen viikonlopun peliä varten.

Haka/HJS lähti toiselle jaksolle tehokkaasti ja pallo oli uudelleen maalissa muutaman minuutin jälkeen. Erkka Helminen keskitti kulmapotkun ja Matias Cavén puski komeasti. Inter pääsi kuitenkin kaventamaan nopeasti vastahyökkäyksestä. Vierailla oli myös vaarallinen maalipaikka vapaapotkustaan, mutta hyviä torjuntoja koko ottelun ajan esittänyt Ville Karirinne torjui vedon yläkulmasta.

Oltiin jo lisäajalla, kun valkopaidat iskivät viimeisen niitin Interin uppoavaan ruuheen. Aapo Mäenpää antoi hyvän syötön oikealta boxiin ja Dani jatkoi pallon suoraan ilmasta verkkoihin.

Inter oli matkassa verraten kovalla ja kokeneella miehistöllä, mutta Haka/HJS:n hyvät otteet saivat sen näyttämään vaisulta. Voiton arvoa ei  vähennä ainakaan se, että muutama kantakalustoon kuuluva intissä juuri aloittanut pelaaja ei päässyt Parolasta peliin. Nyt kentälle päässet hoitivat mainiosti tonttinsa.  Kotijoukkueella oli nimeltä mainittujen lisäksi muitakin onnistujia. Leevi Lundell pelasi kauden parhaan ottelunsa. Aleksi ”Jr” Pirttijoki debytoi SM-sarjassa ja napsi ottelun lopussa tärkeitä pääpalloja.

Seuraavan kerran otellaan heinäkuun lopulla Apialla, kun FC Espoo avaa syyskierroksen.

Ottelun tähtiraatina toimi Hämeenlinnalainen jalkapallovaikuttaja Markus Blomqvist. Tähdet menivät tällä kertaa pääasiassa vahvalle ja monipuoliselle puolustukselle.

   Matias Cavén
           Eero-Matti Auvinen
                    Aapo Mäenpää

Haka/HJS FC Inter-ottelussa:

Ville Karirinne, Jami Kyöstilä, Matias Cavén, Eero-Matti Auvinen, Niko Äkräs (Aleksi Pirttijoki 82 min.), Aapo Mäenpää, Joona Kari (Dani Molin 37 min.), Erkka Helminen, Tuomas Lähdesmäki (Jussi Tuominen 46 min.), Leevi Lundell, Eetu Tapanainen (C),

Maalit/syötöt:

1-0 Tuomas Lähdesmäki (Dani Molin) 44 min.
2-0 Matias Cavén (Erkka Helminen) 48 min.
2-1 Jani Luoma
3-1 Dani Molin (Aapo Mäenpää) 90+2 min.

Varoitukset:

Jami Kyöstilä 75 min.
Eetu Tapanainen 85 min.

Otteluraportti: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&572812&ASM