Naisille kolmas tappio kevätkierroksella

Jaa tämä juttu!

Hakan Naiset lähtivät kohti Kangasalaa varsin voitokkaan oloisina. 3.7 sunnuntaina pelattu ottelu Suoraman nurmella sai kuitenkin käänteen heti alkupotkusta lähtien. Kangasalan joukkue esiintyi vakuuttavasti kotikentällään ja sai vierasjoukkueen vaikeuksiin pelin vaeltaessa päästä toiseen varsin varmoilla syötöillä pelaajalta toiselle. Myös Haka saa luotua Kangasalan puolustuspäähän tilanteita, mutta muutaman lyhyen hyökkäyksen jälkeen kotijoukkue iskee vastahyökkäyksiä varsinkin vasemman laidan kautta ja saa monia hyviä maalipaikkoja. Hakan epäonnistuttua omassa puolustuspäässään kotijoukkue ei tarvitse pelin alkuun kuin kaksi hyökkäystä ja tilanne näyttää vierasjoukkueen kannalta todella pahalta, 2-0. Kangasala iski ensimmäisen maalinsa ajassa 22′ ja toisen heti kaksi minuuttia ensimmäisen jälkeen. Haka on pinteessä Kangasalan hyökkäysten kanssa, mutta saa kuin saakin purettua pallot kauemmas omalta maalilta, kuitenkin epävarman näköisesti. Erityisesti Hakan puolustajat joutuivat koko pelin ajan koville kotijoukkueen luodessa monenlaisia maalipaikkoja, mutta kuitenkin Hakan tehokkaiden laitahyökkääjien ansiosta pallo saadaan pelattua myös kotijoukkueen puolustusalueelle kunniakkaasti. Hakan oloa helpottaa Ella K, kun hän iskee pallon maaliin huikean nousunsa jälkeen pelikellon näyttäessä 29 minuuttia.

Peli ailahtelee edelleen päästä toiseen kuitenkin enemmän Kangasalan hallinnassa. Useiden kulmapotkujen jälkeen kummassakaan päässä ei saada aikaan maalia, eikä tähän mennessä ole tullut yhtäkään varoitusta. Kangasalan maalivahti sai enemmänkin olla rauhassa omalla tontillaan, mutta sen sijaan Hakan maalivahti Juli hoiti hommansa jälleen erinomaisesti torjuen vastustajan vedot varmuudella ja tullen rohkeasti hyökkäyksiä vastaan. Haka pyrkii kovalla taistelulla luomaan lisää vastahyökkäyksiä, ja näin Ella K onnistuu uudelleen tehokkaan nousunsa ansiosta laukomaan pallon häkkiin 38 minuutin kohdalla. Ensimmäinen puoliaika päättyy tilanteeseen 2-2 ja Haka on ollut monet pitkät minuutit puoliajan tarpeessa saadakseen pakan kuntoon ja levätäkseen. Heti toisen puoliajan alusta lähtien molemmilla joukkueilla (myös valmentajilla) tunteet alavat tosissaan kuumeta ja huutelua on suuntaan ja toiseen. Turhautuneisuus hankaloittaa vierasjoukkueen pelaamista entisestään ja he alkavat rikkoa tilanteissa ja purkaa turhautumistaan tuomariin, turhan useasti. Pelaajat huutelevat toisilleen ja valmentajille, eivätkä pysty keskittymään kunnolla siihen mihin pitäisi: pelaamiseen. Haka alkaa jäädä entistä enemmän altavastaajaksi ja joutuu vain puolustamaan omalla alueellaan. Kotijoukkue saa luotua yhden huomattavan läpiajon jota vastaan maalivahti Tikka syöksyy vastaan jalat edellä ja saa tästä varoituksen. Kangasala vie pallon pilkulle ja saa 3-2 johdon rangaistuspotkusta. Hakan pelaajat pettyvät omaan tekemiseensä koko ajan enemmän, mutta pyrkivät puolustamaan loppupelin ajan. Haka saa joitakin hyökkäyksiä aikaan, mutta vedot eivät mene lähellekään maalia. Peliaika loppuu ja vierasjoukkue kokee kirvelevän tappion kevätkierroksen viimeisessä pelissään.

Kevään saldo 3 voittoa, 2 tasuria ja 3 tappiota ei tyydytä valmennusta eikä pelaajia. Parempaan on mahdollisuus, taidot kyllä riittävät tässä sarjassa. Maalinteko on ollut hankalaa, joukkue on tehnyt 3 vähiten maaleja sarjassa (14kpl). Toisaalta puolustus on päästänyt 3 vähiten maaleja (14kpl), mutta parantamista on jokaisella osa-alueella!

Hakan Naisten pelit jatkuvat taas syyskierroksella, kun Haka kohtaa TP-49:n Toijalassa keskiviikkona 27.7 klo 19:00.