EPTK pojat Aura Cupissa

Jaa tämä juttu!

Turussa pelattiin viime viikonloppuna 14. kansainvälinen Aura Cup. Kyseinen turnaus on kuulunut toiminnan alusta asti mukaan ohjelmaan kauden päätapahtumana, lukuunottamatta viime vuoden taukoa. Tänä vuonna EPTK oli taas mukana  E11, E10 ja F9 poikaryhmillä. Turnauksesta saatiin kaikille ryhmille kovia pelejä ja jokainen ryhmä pääsi kokeilemaan myös kansainvälistä vauhtia, kun vastaan asettui E11 ryhmälle Latvialainen joukkue ja E10 sekä F9 ryhmille Virolaiset joukkueet. Kaikki kyseiset pelit päättyivät EPTK voittoon.

Turnaus oli osalle pojista ensimmäinen turnaus, jossa yövyttiin ja vielä ilman vanhempia. Jännitystä oli ilmassa etenkin perjantaina paikalle saapuneella nuorimmalla ryhmällä. Kaikki meni kuitenkin hienosti ja pojat ovat yhtä kokemusta rikkaampia.

Alla ryhmien vastuuvalmentajien raportit Aura Cupista.

 

E11 / Veli-Matti Heinonen

EPTK 05 Aura Cup

EPTK-Marupes SC 1-0
Turnauksen avausottelussa vastaan tuli Latvialainen Marupes SC. Vastustaja pelasi varsin suoraviivaisesti ja tuli kovaa kaksinkamppailuihin. Peli sujui pääasiassa EPTK:n komennossa, mutta vastustaja teki pelin vaikeaksi. Useista maalipaikoista huolimatta ottelun avausmaali nähtiin vasta loppuminuuteilla ja siitä vastasi oikeutetusti EPTK, ottelu päättyi 1-0 lukemiin.

FC Inter Mustat -EPTK 5-1
Turnauksen toisessa ottelussa vastaan asettui Turkulainen FC Inter Mustat. Vastustaja oli nopea ja taitava joukkue. Ensimmäinen jakso oli tasaista ja hyvää pelaamista molemmilta joukkueilta. Peli aaltoili jännittävästi päästä päähän molempien luodessa hyviä maalipaikkoja. Avausjaksolla nähtiin yksi maali ja siitä vastasivat Turkulaiset. Viime minuuteilla annettua kulmapotkua ei saatu purettua kunnolla ja Inter pääsi laukomaan irtopallon maaliin. Toisen jakson alku jatkui tasaisena, mutta pikkuhiljaa jakson edetessä Inter alkoi saamaan enemmän otetta pelistä ja sai tehtyä toisen osuman. Ottelun loppupuolella koettiin musta hetki kun Inter sai tehtyä 3 maalia kahteen minuuttiin. Lopussa EPTK sai tehtyä vielä yhden maalin ja ottelu päättyi tasaisesta ensimmäisestä jaksosta huolimatta Interin ansaittuun 5-1 voittoon.

EPTK-TPS Valkoinen 7-0
Perjantain ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Turkulainen TPS valkoinen. Ensimmäisen päivän ottelut oli käyty läpi ja TPS sai vastaansa sisuuntuneen EPTK:n. Ottelu olikin täysin EPTK:n komennossa. Pelaajat olivat aktiivisia, menivät kovaa kaksinkamppailuihin ja saivat luotua useita maalipaikkoja. Kauaa ei mennytkään kun peli oli jo 3-0 EPTK:n hyväksi. Toinen jakso kulki samoissa merkeissä ja ottelun loppulukemat olivat 7-0 EPTK:n hyväksi.

SWU north -EPTK 0-4
Perjantain toisessa ottelussa saatiin myös Turkulainen vastustaja, kun vastaan asettui SWU north. Peli alkoi tasaisesti. Jakson edetessä EPTK sai paremmin otetta ja pystyi luomaan useita hyviä maalintekotilanteita. Pieni huolimattomuus maalipaikoissa piti lukemat tasaisina ja tauolle mentiinkin EPTK:n johtaessa 1-0. Sama tahti jatkui toisella jaksolla. Maalintekotilanteita päästiin luomaan tasaiseen tahtiin ja kolme niistä johti maaliin asti, ottelun päättyessä EPTK:n 4-0 voittoon.

FCFJ- Valkoinen -EPTK 2-5
Lauantain ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Porvoolainen Futura. Panoksena ottelussa oli alkulohkon toinen sija. Molemmat joukkueet pelasivat hyvin ja ottelu eteni tasaisesti oikeastaan alusta loppuun. EPTK oli hieman terävämpi omissa maalipaikoissaan ja käänsi ottelun itselleen lukemin 5-2. Näin varmistui myös alkulohkon toinen sija ja kahdessa jatko-ottelussa vastaan tulisivat kahden muun lohkon toisille sijoille tulleet joukkueet. EPTK:n alkulohkon voitti Inter.

EPTK –TuNL valkoinen 1-1
Turkulaisten vastustajien kohtaaminen jatkui ensimmäisessä jatko-ottelussa, kun vastaan asettui Turun Nappulaliiga. Ottelu alkoi varsin vauhdikkaasti ja tasaisesti. Molemmat joukkueet pelasivat melko kovaa ja tilanteet pelattiin loppuun asti. EPTK pääsi avausjakson loppupuolella 1-0 johtoon. Molemmat joukkueet saivat luotua paikkoja, mutta maalivahdit olivat vireessä, eikä enempää maaleja nähty avausjaksolla. Toisella jaksolla EPTK piti palloa hieman enemmän TuNLin keskittyessä vastahyökkäyksiin. Ottelu näytti päättyvän EPTK:n 1-0 voittoon kunnes TuNL pääsi iskemään tasoituksen ottelun viimeisestä hyökkäyksestä. Pelaajien kasvoilta paistoi kova pettymys ottelun päättyessä 1-1 tasalukemiin.

TPS E11- EPTK 0-2
Sunnuntain ohjelmassa oli turnauksen viimeinen ottelu. Vastustajana TPS. Joukkueen tavoitteena oli pelata turnauksen paras ottelu. Vastustajan tasoitusmaali edellisen ottelun viime hetkillä oli selvästi sisuunnuttanut pelaajat. He olivat ottelussa askeleen edellä joka osa-alueella ja olivat kuskin paikalla avaus vihellyksestä alkaen. Helpolla vastustaja ei EPTK:ta päästänyt, mutta pallo pyöri avausjaksolla enimmäkseen TPS:n kenttäpuoliskolla. Hieman ennen taukoa  EPTK siirtyi ottelussa 1-0 johtoon. Toinen jakso oli hieman tasaisempi. Jakson puolivälissä EPTK sai vapaapotkun hyvästä paikasta ja hienon kuvion päätteeksi lukemat olivat 2-0 EPTK:n hyväksi. Loppupuolella ottelu oli hyvin hallussa ja vastustaja ei saanut luotua hyviä maalipaikkoja. Näin viimeinen ottelu päättyi 2-0 voittoon.

Turnauksessa oli mukana 18 joukkuetta ja EPTK sijoittui sijalle 4. Positiivista oli että joukkueen peli kehittyi turnauksen edetessä niin koko joukkueen tiiviin puolustus pelaamisen osalta kuin myös joukkueen oman pallollisen pelaamisen osalta. Kaikki pelaajat täyttivät oman paikkansa joukkueessa erinomaisesti. Tästä on hyvä jatkaa taas seuraaviin koitoksiin.

Turnauksessa pelasivat VaNL:sta Niila Heiskanen, Eetu Lehto, Valtteri Nyman, Tuomas Savijoki, LeKi-Futiksesta Yoseph Bouhlal, Arttu Kytökari, Miro Järvinen, Santtu Nikara, Samuel Ohaechesi, Oliver Heino ja ViiPV:stä Olli Haikka ja Heikki Kinnari.

 

E10 / Tommi Hytönen

EPTK 06 Aura Cup

E10 eli 2006 syntyneet  lähtivät turnaukseen sekavin tuntein. Kauden päätapahtumaan ei löytynyt omasta ryhmästä tarpeeksi lähtijöitä, joten -07 tulivat apuun 3 pelaajan voimin. Ennakkoon tiedettiin, että kyseiset pojat pelaavat omassakin seurassaan -06 pelejä, joten heillä oli hyvät eväät pärjätä mukana. Yllätyksenä kuitenkin valmennukselle tuli se, kuinka valmiita pojat olivat ja pelasivat mukana kuin olisivat kuuluneetkin kyseiseen ikäluokkaan. Huikeita poikia!

-06 kohtasi ensimmäisessä ottelussaan SalPan Salosta. Otteluun lähdettiin hiukan tunnustellen ja pientä jännitystä ilmassa, lievästä hallinnasta huolimatta vastustaja tuli kuitenkin tasoihin ja ottelu päättyi tasapeliin 2-2. Toisessa pelissä vastaan tuli täysin tuntematon Virolainen JK Tarvas. Pojat lähtivät otteluun tiukalla asenteella ja voittajasta ei ollut epäselvyyttä missään vaiheessa. Tuloksena 5-1 voitto.

Perjantaiaamuna vastaan tuli TPS valkoinen, jonka voitimme tahmealla pelillä 3-1. Edellisen päivän peleistä ei ollut tässä pelissä tietoakaan. Tässä vaiheessa rupesi jo näyttämään, että turnauksessa on mahdollisuudet päästä lohkon kahden parhaan joukkoon ja pelaamaan sijoista 1-4. Jäljellä 2 ottelua ja tarvitsimme yhden voiton. Illan pelissä tuli vastaan KaaPo 07 keltainen, jossa olimme taas omalla tasollamme ja voitimme rutiinilla 4-0. Olimme mukana mitalipeleissä.

Lauantaiaamuna ratkottiin lohkovoittaja, kun kohtasimme Futuran Porvoosta. Lohkovoittoon tarvittiin tasapeli. Alku näytti huonolta, olimme kolmessa minuutissa 0-2 tappiolla. Pieni herättely joukkueelle ja pelin painopiste alkoi siirtymään vastustajan päätyyn ja ottelun lopuksi taululle lukemat 2-2. Illalla pelattiin välieräottelu, jossa vastaan tuli toisen lohkon kakkonen SWU. Tässä ottelussa olimme huomattavasti valmiimpia ja halusimme enemmän finaalipaikkaa. Lopputulos 4-1 ja EPTK finaaliin!

Sunnuntaina pelattiin enää yksi, mutta sitäkin tärkeämpi ottelu eli turnauksen finaali TuNL valkoista vastaan. Maan kärkijoukkueisiin kuuluva TuNL valkoinen oli maineensa veroinen ja voitti ottelun 6-1. Tämä oli väsyneiden poikien taistelu ja kaaduimme saappaat jalassa. Palkintona hopeiset mitallit kaulaan Aura Cupista, ensimmäisenä EPTK ryhmänä ikinä.

EPTK 06 mitalistit

Turnaus oli erittäin onnistunut, hyviä pelejä ja teemojen mukaisia suorituksia. Kiitos kaikille osallistujille!

Turnauksessa pelasivat VaNL:sta Justus Lamminen, Akseli Lehtomäki, Aapo Mäkinen, Mika Partanen, Roni Rautio, Leki-Futiksesta Olavi Pennanen, Taavi Seppälä, Tuomas Muinonen, Aapo Närhi, Eetu Orpana sekä TP-49:stä Kaapo Silmonen ja Arttu Sinkkonen.

 

F9 / Matti Tuominen

EPTK 07 Aura Cup

Jännitystä oli havaittavissa jokaisesta joukkueen jäsenestä jo muutama päivä ennen kolmipäiväisen turnauksen alkua. Monelle pelaajalle oli uusi tilanne olla yönyli turnauksessa ja yöpyä yhdessä joukkuekavereiden kanssa. Lisäksi samalla 10 pelaajan ryhmällä ei oltu vielä pelattu edes yhtään yhteistä ottelua, joten ei ihmekään, että alkuun jännitti.

Jännitys paistoi vahvasti heti ensimmäisessä ottelussa virolaista Santosia vastaan. Alkuun ihmettelimme komeita kenttiä, suurta yleisöä, nurmi alustaa ja hämmentävän suoraviivaista vastustajan pelitapaa. Melko nopeasti vastustaja siirtyikin 3-0 johtoon. Emme kuitenkaan lannistuneet ja pelikin kertoi, että kun olemme hieman aktiivisempia ja rohkeampia sekä eliminoimme vastustajan pitkät avaukset, peli tulee kääntymään.

Avausjaksolla saimme jo luotua monta laadukasta maalipaikkaa, joissa hieman hätäiltiin liikaa. Pallo liikkui koko ajan paremmin ja hyökkäyksissä oli eri variaatiota. Ensimmäisen jakson lopussa tullut 3-3 tasoitus karisti suurimmat jännitykset kaikilta ja pelaajatkin alkoivat puhua keskenään, että mehän voitamme tämän peli! Toinen jakso olikin jo sitten EPTK:n näytöstä, ottelun päättyessä 8-3 voittoon.

Päivän toinen ottelu oli etukäteen kovaksi ja aktiiviseksi, joidenkin mielestä jopa aggressiiviseksi tiedettyä TPS:a vastaan. Taisi jopa olla niin, että kyseessä oli Palloseuran ykkösryhmä, joka etenikin aina finaaliin asti. Ottelun alussa EPTK ei ollut ollenkaan valmis vastaamaan kovaan pelitempoon ja kamppailupelaamiseen. Peli oli melko nopeasti ohi ja olimme kaikilla pelin osa-alueilla heikompia, ottelun päättyessä noin 12 maalin tappioon. Ansaittu voitto Palloseuralle.

Hotellilla illalla tehtiin huoltotoimet ja sovittiin ”pelisäännöistä” kentän ulkopuolella. Nukkumaan rauhoittuminen kesti oman aikansa ja illan EM-pelistä sai katsella 1. jakson. Hiljalleen saatiin hiljaisuus joukkueen huoneisiin.

Toinen päivä alkoi melko aikaisella herätyksellä ja aamupalalla, jonka jälkeen matka jatkui taas kentälle. Osa pojista edelleen jännitti mm. sitä, että eivät lipsu sovituista säännöistä. Tämän takia osa oli jo 15 minuuttia ennen herätystä valmiina aamupalalle!

Valmennus oli päättänyt hieman muuttaa muutamaa pelipaikkaa ja lähestyä peliä vähemmän ”koutsaten”. Tuloksena uninen ja haluton ensimmäinen jakso MaPS:a vastaan eli taas oltiin nopeasti useammalla maalilla tappiolla. Pieni herättely ja perusasioiden painottaminen toivat joukkueen peliin ja toinen jakso olikin melko selvää hallintaa mutta valitettavasti kiri riitti vain niukkaan 5-7 tappioon. Ottelun jälkeisessä palautteessa pojat saivat itse pohtia pelin valmistautumisen merkitystä sekä palauttelivat mieleensä, miten yritämme ja haluamme EPTK:ssa pelata.

Kuten pelien välissä oli tapana, niin nytkin suuntasimme ruuhkaisen Turun keskustan läpi ABC:lle syömään, jonka jälkeen alkoikin keskittyminen seuraavaan peliin Kaarinan Poikia vastaan. Yhdessä päätettiin tehdä vastustajan peli hankalaksi nostamalla prässiä ylemmäs. Lisäksi painotettiin havainnoinnin merkitystä ja sitä, että pallottomien pelaajien pitäisi olla vieläkin aktiivisempia. Tämä toi selvästi tulosta, sillä KaaPo peli oli koko turnauksen paras esityksemme, jossa pelattiin koko 40 minuuttia tasaisen hyvää, aktiivista ja liikkuvaa peliä.

Tuon pelin fiilis ja itseluottamus kantoivat myös seuraavaan peliin Malmin Palloseuraa vastaan, josta irtosi komea voitto 14-2 lukemin, monen pelaajan onnistuessa maalinteossa. Kun tämän lisäksi illan eväsretki lähikauppaan ja iltatoimet sujuivat pojilta esimerkillisesti, jäi päivästä positiivinen maku. Palkinnoksi hyvästä käytöksestä, pojat saivat ostaa illalla yhden karkkipussin ja katsoa koko Italia-Saksa pelin (valtaosa oli kuitenkin jo nukahtanut ensimmäisen jakson aikana, kun tilannetta tarkistettiin).

Kolmantena päivänä aamu sujui tavaroita pakatessa ja viimeiseen peliin valmistautuessa. Jonkinlaista revanssihenkeä oli havaittavissa, kun sijoitusottelussa (11-12) vastaan asettui toinen TPS-joukkue. Pelistä muodostui odotetun fyysinen ja valitettavasti jouduimme huomaamaan, että aivan liian vähän on pojilla kokemusta kovatempoisista peleistä ja peleistä, joissa vastustaja on todella halukas kamppailemaan ja voittamaan. Siksi onkin todettava, että turnauksen viimeinen peli oli kehityksen kannalta valmennuksen mielestä paras, jos osaamme ottaa sen oikein.

Kun pelit kovenevat niin silloin aika ja tila vähenevät, jolloin korostuu oikeanlainen pelillinen taito: syötöt, 1. kosketus, peliasento. Lisäksi ympäristön havainnointi korostuu: koska syötän, missä on tila, montako vastustajaa minulla on vastassa, mihin voisin liikkua auttaakseni pallollista pelaajaa? Näiden asioiden harjoittelu on ensiarvoisen tärkeää nyt. Se ei kuitenkaan poista sitä asiaa, että jokaisessa pelissä, jopa niissä, joissa vastustaja on heikompi tulisi löytyä halua ja tahtoa voittaa jokainen pallo sekä tilanne. Tuossa valmennuksen mielestä oleellisin syy siihen miksi hävisimme viimeisen pelin 8-1.

Kokonaisuutena turnaus oli mahtava kokemus ainakin valmennukselle, uskoaksemme myös pelaajille. Turnaus meni todella hyvin ja ilman suurempia kommelluksia sekä harmituksia selvittiin. Kuten pojille kerroimme, niin heidän kanssaan voi oikein hyvin lähteä vastaavanlaiseen turnaukseen. Silloin pyritään tekemään kaikki asiat, jotka turnaukseen, pelaamiseen ja urheilijan elämään kuuluu taas hieman paremmin.

Turnauksessa pelasivat LeKi-Futiksesta Oliver Savinainen, Wilho Penttilä, Juho Rantala, Daniel Rastas, Niilo Sirén ja ViiPV:stä Miska Rintamäki, Nooa Aaltonen, Juska Innala, Simo Kosonen, Aatu Nyström.