D12 VOITOLLA ALUELIIGAAN

Jaa tämä juttu!

D12 Liiga – Haka – Ilves Vihreä

Juhannuksen hienot kelit oli pyyhkäisty pois, kun peli alkoi sateen liukastamalla tehtaan kentällä. Peli alkaa tunnustellen ja vastustajasta tuntumaa hakien. Alussa mennäänkin tasavahvasti päästä päähän. Ilves tulee ehkä hieman enemmän voimalla tilanteisiin kuin Haka ja saa näin ajoittain pallon hallintaa. Alun jälkeen Haka saa kuitenkin painettua peliä paremmin hyökkäyspäähän. 15 minuutin kohdalla Hakan läpiajo estetään sääntöjen vastaisesti juuri kuudentoista rajalla. Kittilä pallon taakse ja kovaa kutia maalille. Veskari ehtii kuitenkin väliin, mutta Eetu saa pallon uudelleen ja viimeistelee 1-0 johdon.

Hakan peli vapautuu, ainakin hetkellisesti ja paine saadaan jatkossa pysymään paremmin hyökkäyspäässä. Kentän ja pallon liukkaus selvästi haittaa rakentelua. Ilveskin saa hyvän maalipaikan, kun korkea nosto meinaa yllättää maalissa pelaavan Veetin. Veeti onnistuu kuitenkin hieman muuttamaan pallon kulkusuuntaa ja kauhomaan tolpasta palaavan pallon maaliviivalta syliinsä. 7 minuuttia vaparista edellisestä ja Haka saa uuden vapaapotkun. Vastustajan maalivahti asettelee muurin huolella, mutta sijoittuu itse heikosti. Kittilä ei erehdy, vaan sijoittaa siististi pallon maaliin. Nyt näyttää jo hyvältä ja taisi myös tuntuakin.

6 minuuttia ja Ilves on tasoittanut pelin. Se ei siis ollutkaan vielä ohi. Tauolle mennään tasalukemissa.

Valmentajan tiukat ohjeet, pari hörppyä vettä, puolten vaihto ja pallo peliin.  Kentällä peli aaltoilee, mutta katsomossa syödään jo ensimmäisiä kynsiä. Santtu pääsee parin minuutin pelin jälkeen helpottamaan jännitystä 3-2 maalilla ja heti perään Väinö 4-2 lukemiin. Ilves ei kuitenkaan luovuta vaan kaventaa 2 minuuttia edellisestä. Sitten alkaakin katsomossa kynnet kulua ihan urakalla. Ilves painaa, repii ja rusikoi palloa kohti Veetin vartiomaa maalia. Vaan ei auta, Veeti on muurina maalilla. Jos ensimmäisessä maalissa märkä kenttä ja ilveksen tiukka karvaus teki Veetille tepposen, niin nyt onnistuu kaikki. Upeita reaktiotorjuntoja tulee kuin liukuhihnalta ja puolustus siivoaa loput pois. Kesken Ilveksen painostuksen pääsee Rahunen nouseen laidasta ja nostaa pitkän kaaripallon Ilveksen maalivahdin yli takatolpan viereen. Helpottaa jo, mutta ilves ei silti luovuta.

Loppu jaksetaan kuitenkin taistella puolustuksessa ja loppuvihellyksen jälkeen on kentällä lähes yhtä iloisia pelureita kuin muutama tunti myöhemmin Nizzan kentällä. Tosin Nizzan kentällä ei ollut iloisia valkopaitoja!

Hieno peli, hieno taistelu, Veeti upeat torjunnat. Vielä yksi peli piiriliigaa jäljellä, sarjataulukossa kakkosena olevaa NoPS:a vastaan, joka on ainoana päässyt yllättämään kevät kierroksella. Mutta kierroksen voitto on jo varma ja syksyllä pelataan alueliigassa!

 

TJo