Haka/HJS A-juniorit sarjakakkoseksi: Vastustaja KuPSahti 1-3!

Jaa tämä juttu!

KuPS avaus kesä2016

Haka/HJS A-juniorit suuntasivat lauantaiaamuna 13.6. Kuopioon. Väsyneestä matkanteosta huolimatta kentällä nähtiin pirteät valkopaidat: 30 peliminuutin jälkeen vierasjoukkue johti peliä 0-2 ja näytti sillä hetkellä marssivan helppoon voittoon.

Ensimmäinen maali syntyi kulmapotkusta 18. minuutilla. Keskikentän maestro Erkka Helminen keskitti ja kokonaisuudessaan loistavan pelin pelannut Joona Kari puski ristikon kautta pallon vähätellen ilmaisten komeasti maaliin.

Toinen maali syntyi vastahyökkäyksestä. Muutaman syötön päätteeksi Eric Bullock sai kuudentoista kulmalla pallon ja syötti kovaa boksiin. Tuomas Lähdesmäki ajoitti juoksunsa tismallisesti ja onnistui ohjaamaan millintarkasti Bullockin syötön vasempaan alakulmaan.

Kuten sanottu, peli näytti 0-2 tilanteessa valkopaitojen kannalta erittäin hyvältä. Syötöt napsuivat kohdilleen ja hyökkäyksiä rakennettiin kuin liukuhihnalta. Kotijoukkue onnistui kuitenkin välttämään kohtalokkaan 0-3 maalin. Yhdeksän minuuttia Haka/HJS:n toisen maalin jälkeen kuopiolaiset saivat onnistuivat kaventamaan pelin tilanteeseen 1-2. Kotijoukkueen kärki Ansu Sherrif onnistui kolmesta valkopaidasta huolimatta voittamaan korkean boksin sisään keskitetyn kukkupallon ja sijoittamaan pallon maaliin.

Ensimmäinen jakso oli vierasjoukkueen hallintaa, mutta toinen jakso oli varsinkin alkupuolella kotijoukkueen jatkuvaa vyörytystä. Tällä kertaa Haka/HJS A-junioreiden pelastajaksi nousi kuitenkin B-junnuikäinen Ville Karirinne. Kolme-neljä vuotta itseään vanhempien kanssa pelannut, vuonna 2000 syntynyt maalivahti teki useita paraatipelastuksia. Palloja tuli oikealta, vasemmalta sekä keskeltä, mutta nuorukainen ei suostunut antautumaan. Kerta toisensa jälkeen vastustaja joutui pettymään, kun tulosta ei tullut.

Kuopiolaisten vyörytys tuotti myös vieraille potentiaalisia vastahyökkäyksiä. Niistä onnistuttiin käyttämään hyödyksi vasta viimeinen. Kotijoukkue tuntui varsinaisen peliajan päätyttyä jo luovuttaneen pelin, kun Erkka Helmisen onnistui riistää pallo helpohkosti vastustajan puolustukselta. Kentälle vaihdosta tullut Vilppu Leinonen väijyi takatolpalla, ja saikin pistää pallon Erkan nappisyötöstä tyhjään maaliin. Maalin päätteeksi tuomarin pilli soi, ja koskilaiset pääsivät Savosta kotimatkalle iloisin mielin.

KuPS:ia vastaan on tullut väännetyksi tasaisesti viime vuosina. Tällä kertaa oltiin liikkeellä hyvällä meiningillä, ja kaikki pelaajat pääsivät vähintäänkin omalle tasolleen. Ansaittu voitto ja muutenkin kohtuullisen hyvin sujunut alkukausi nosti Haka/HJS:n sarjataulukossa tässä vaiheessa toiseksi. Vielä on kuitenkin paljon pelejä jäljellä, ja seuraavaksi vastaan Tehtikselle saadaan FC Jazz perjantaina 17.6. klo 19.

Maalit/Syötöt:

1-0 Joona Kari (Erkka Helminen) 18 min.
2-0 (Tuomas Lähdesmäki (Eric Bullock)  30 min.
2-1 Ansu Sherrif   39 min.
3-1 Vilppu Leinonen (Erkka Helminen)  90+5 min.

Varoitukset:

Joona Kari  79 min.
Tuomas Lähdesmäki  83 min.

Haka/HJS KuPS-ottelussa:

Ville Karirinne, Akseli Tiensuu, Matias Caven, Antti Kekkonen, Niko Äkräs, Timo Viljanen (Matti Jussila 75 min.), Joona Kari, Erkka Helminen,  Tuomas Lähdesmäki, Eric Bullock (Vilppu Leinonen  88 min.), Eetu Tapanainen (Leevi Lundell 84 min.).

Ottelupöytäkirja: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&572796&ASM

Kuva: Jyrki Piispanen