D12-pojat Ykkönen LeKi-futis Valkoinen-FC Haka-j/Musta 1-1

Jaa tämä juttu!

Sarjan pelit on tähän mennessä olleet melko epätasaisia. Varsinkin edellinen peli Tehtiksellä, jossa taisi jo poikiakin alkaa harmittaan vastustajan puolesta.
Mutta nyt tiedettiin että vastassa on eri tason joukkue kuin aiemmat sarjavastustajat.
Leki on kuitenkin kakkosena sarjassa ja myös ilman tappioita.

Peli alkoikin melko hermostuneesti. Leki otti ajan pois pallolliselta eritahtiin, kun oltiin totuttu. Alkukaudesta nähty hyvä syöttöpeli alkoi takeltelemaan ja sen mukana ideakin oli välillä hukassa. Painetta saatiin kuitenkin pidettyä Lekin päädyssä. 7 minuutilla Simo pääsi koukkaamaan laidasta läpi ja sijoittamaan tarkasti takatolppaa kohden. Harmillisen tarkasti, koska pallo kimposi tolpasta takaisin kentälle. Onneksi Roope seurasi tilanteen loppuun ja pääsi ulkosyrjällä sijoittamaan pallon maaliin. 0-1.

Maali ei kuitenkaan vapauttanut peliä, eikä vastustajan selkäranka murtunut. Painetta saatiin pidettyä kyllä Lekin päädyssä, mutta vapaata laukaisupaikkaa ei löytynyt. Leki sumputti hyvin, otti ajan pois pallolliselta ja kun omat syötöt olivat paikoin löysiä. Jäi tuhannen taalan paikat syntymättä. Puoliajan edetessä myös Leki pääsi näyttämään hyökkäys taitojaan. Onneksi kuitenkin tuloksettomasti. Puoliajan lopussa Lekin hyökkääjä pääsi puolittain läpi, mutta Eino luki maalissa tilanteen hyvin ja esti vastaan tulolla maaliaikeet. Einon polvi kuitenkin vääntyi tilanteessa ja peli oli jätettävä kesken.
Onneksi sairastuvan ovelta heilutteli jo Veeti pelihaluja uhkuen. Paidat vaihtoon ja Veeti maalinsuulle toisen puoliajan alkuun.

Toinen puoliaika jatkui ensimmäisen kaavalla. Tilanteet vaihtelivat nyt tasaisesti päästä toiseen. Kovemman paineen alla pelattaessa Hakan pelurit unohtivat kommunikoinnin. Useammankin kerran tuli tilanteita kun katsottiin hiljaa syvälle silmii ja mietittiin kumpi sen pallon ottais, yleensä sen silloin vie vastustaja. 45 min kohdalla Lekin painostus toi tulosta. Pallo eli meidän maalin edustalla, eikä sitä saatu siivottua pois. Lekin hyökääjä sai jalkaa väliin ja pallo kieri maaliin. Se oli toinen maali meidän verkkoon tällä kaudella.

Sitten alkoikin todellinen kapina. Kummallakin joukkueella oli halua ratkaista peli edukseen ja katsomokin heräsi mukaan kannustamaan omiaan. Hakan yritykset jäivät kuitenkin vaisuiksi, kuti jäi piippuun tai kiersi maalin ohi. Leki kolautti kertaalleen ylärimaan. Mutta tällä kertaa päädyttiin pistejakoon. Ansaittu piste kummallekkin.

Alkukauden helpompien pelien jälkeen tämä tiukka vääntö teki joukkueelle hyvää. Nähtiin että paljon voidaan vielä parantaa, mutta hyvät mahdollisuudet siihen on. Nostetaan vähän liikettä, syötellään napakasti ja mennään rohkeesti palloon niin käännetään syksylläkin tasaisemman sarjan pelit voitoiksi.

Teksti: tjo